Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Bakan Akdağ Van’da değerlendirme toplantısına katıldı

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.07.2017 - 11:37, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 1374+ kez okundu.
 

Bakan Akdağ Van’da değerlendirme toplantısına katıldı

“Bir psikiyatri hastanesi ve rehabilitasyon hastanesi yapılarak, şehir hastanesinin bütünüyle Van’ın gelecek 30 yılını kapsayacak şekilde hizmet vermesini tamamlamış olacağız”
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Van'a psikiyatri hastanesi ve rehabilitasyon hastanesi yaparak, şehir hastanesinin bütünüyle kente 30 yıl hizmet verebilecek şekilde yatırım yapılacağını söyledi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Van'da “Sağlık Bakanlığı Proje Yönetim Merkez Birimi İl Değerlendirme” toplantısına katıldı. Elite World Otel'de düzenlenen toplantı sonrasında basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Bakan Akdağ, kentte yapacakları sağlık hizmetleri ile ilgili bilgi verdi. Türkiye genelinde olduğu gibi Van’da da sağlık alanında ciddi mesafe katedildiğini hatırlatan Akdağ, “Yatırımlarımız açısından Erciş ilçesi önemli. Erciş Devlet Hastanemizi bu sene mutlaka hizmete sokacağız. Onun dışında çalışmalarımızın olduğu aile sağlık merkezleri, sağlıklı yaşam merkezleri, toplum sağlığı merkezleri ve ağız diş sağlığı merkezleri ile ilgili detaylara girmiyorum. Ancak bir psikiyatri hastanesi ve rehabilitasyon hastanesi yapılarak, şehir hastanesinin bütünüyle Van’ın gelecek 30 yılını kapsayacak şekilde hizmet vermesini tamamlamış olacağız” dedi.Kamu-özel sektör ortaklığı olan hastaneler hariç kentteki sağlık yatırımlarının 6 milyon TL’nin üzerine çıktığını ifade eden Bakan Akdağ, şunları kaydetti:“Üniversite hastanesi ile şehir hastanemizin işbirliği yapması için bütün tedbirlerin alınması kararını aldık. Helikopter ambulanslarımızın hastane ile arasında mesafe olduğundan gecikmeler olduğunu tespit ettik. Uygun bir heliport alanı ya üniversite ya da diğer hastanemize yerleştirmek kaydıyla helikopter ambulanslarımızın da çok daha aktif şekilde hizmet vermesini sağlayacağız. El cerrahisini hem üniversitede hem de şehir hastanemizde yaparak birbirlerini desteklemelerini sağlayacağız. Bir robotik yürüme cihazı şehir hastanemize temin edeceğiz. Bir ivme merkezi ve tüp bebek merkezi kuracağız. Önümüzdeki günlerde şehir hastanemizin acilinde vale hizmeti vermeye başlıyoruz.”Bakan Akdağ, açıklamalarının ardından kentten ayrılmak üzere havalaanına geçti.
“Bir psikiyatri hastanesi ve rehabilitasyon hastanesi yapılarak, şehir hastanesinin bütünüyle Van’ın gelecek 30 yılını kapsayacak şekilde hizmet vermesini tamamlamış olacağız”

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Van'a psikiyatri hastanesi ve rehabilitasyon hastanesi yaparak, şehir hastanesinin bütünüyle kente 30 yıl hizmet verebilecek şekilde yatırım yapılacağını söyledi. 
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Van'da “Sağlık Bakanlığı Proje Yönetim Merkez Birimi İl Değerlendirme” toplantısına katıldı. Elite World Otel'de düzenlenen toplantı sonrasında basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Bakan Akdağ, kentte yapacakları sağlık hizmetleri ile ilgili bilgi verdi. Türkiye genelinde olduğu gibi Van’da da sağlık alanında ciddi mesafe katedildiğini hatırlatan Akdağ, “Yatırımlarımız açısından Erciş ilçesi önemli. Erciş Devlet Hastanemizi bu sene mutlaka hizmete sokacağız. Onun dışında çalışmalarımızın olduğu aile sağlık merkezleri, sağlıklı yaşam merkezleri, toplum sağlığı merkezleri ve ağız diş sağlığı merkezleri ile ilgili detaylara girmiyorum. Ancak bir psikiyatri hastanesi ve rehabilitasyon hastanesi yapılarak, şehir hastanesinin bütünüyle Van’ın gelecek 30 yılını kapsayacak şekilde hizmet vermesini tamamlamış olacağız” dedi.
Kamu-özel sektör ortaklığı olan hastaneler hariç kentteki sağlık yatırımlarının 6 milyon TL’nin üzerine çıktığını ifade eden Bakan Akdağ, şunları kaydetti:
“Üniversite hastanesi ile şehir hastanemizin işbirliği yapması için bütün tedbirlerin alınması kararını aldık. Helikopter ambulanslarımızın hastane ile arasında mesafe olduğundan gecikmeler olduğunu tespit ettik. Uygun bir heliport alanı ya üniversite ya da diğer hastanemize yerleştirmek kaydıyla helikopter ambulanslarımızın da çok daha aktif şekilde hizmet vermesini sağlayacağız. El cerrahisini hem üniversitede hem de şehir hastanemizde yaparak birbirlerini desteklemelerini sağlayacağız. Bir robotik yürüme cihazı şehir hastanemize temin edeceğiz. Bir ivme merkezi ve tüp bebek merkezi kuracağız. Önümüzdeki günlerde şehir hastanemizin acilinde vale hizmeti vermeye başlıyoruz.”
Bakan Akdağ, açıklamalarının ardından kentten ayrılmak üzere havalaanına geçti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.