Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Arıcılık Bölümünün tek mezunu olarak bal üretiyor

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.03.2017 - 09:46, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 2489+ kez okundu.
 

Arıcılık Bölümünün tek mezunu olarak bal üretiyor

Ağrı’da, 2 yıllık arıcılık bölümü mezunu olan Danyal Demir adlı vatandaş kentte arıcılık bölümünün tek mezunu olarak yazın yaylalara götürdüğü arılardan ürettiği balları tüm illere gönderiyor. Ağrı, Eski Van Caddesinde Aktar dükkânında bal satan Danyal Demir adlı vatandaş, Arıcılığa başlangıç hikâyelerini ağabeyinin 2004 yılında kanser olduğunu, babasıyla birlikte hakiki bal arayışına çıktıklarını ancak aradıkları balı bulamadıkları bu yüzden babasının geçmişten kalan hekimlik tecrübesinden yola çıkarak kendi arılarını aldıklarını söyledi. Yaz aylarında arıları merkeze yakın Sinek yaylasına götürdüklerini bu şekilde bal ürettiklerini ifade eden demir, Kendi ürettikleri bal sayesinde ağabeyinin kanserden kurtulduğunu belirtti.Demir, arıcılık mesleğini bu yüzden çok sevdiğini ve daha sonra bu bölümü okumaya karar vererek 2013 yılında Elazığ Fırat Üniversitesi Sivrice Meslek Yüksekokulunda 2 Yıllık arıcılık bölümünü bitirdikten sonra babasıyla birlikte arıcılık mesleğini devam ettirdi. Ağrı’da arıcılık bölümünü okuyup ta arıcılığa başlayan tek kişi olduğunu dile getiren Demir; 500 den fazla arı kovanlarının olduğunu ve bölge illeri dâhil olmak üzere ülke geneline bal gönderdiklerini ifade etti.Ağabeyinin kanser hastalığına yakalandıktan sonra arıcılık mesleğini çok sevdiğini ve bu yüzden bu bölümü okuma kararı aldığını aktaran Demir; “ 2004 yılında kansere yakalanan ağabeyimi babam yaylaya çıkardı. Arı ve arı ürünleri olmak üzere çeşitli bitkilerle gıda takviyesi olarak tedavisine başladı. Geleneksel olarak bir kovanın kapağından delik açtık ve hortum yoluyla, hortumun ucuna bir süzgeç takıp arılar ağzına gitmeyecek şekilde arı nefesiyle de tedavisine destekleyici olarak verildi, ağabeyim o şekilde rabbim şifasını gönderdi ve iyileşti” dedi.‘Ağrı’da arıcılık diploması olan tek arıcı benim’Ağabeyinin bu şekilde iyileştiğini vurgulayan Demir; Tedaviden sonra arılara merak sardım. Arıcılık mesleği Araştırdığım konuydu, böyle kalmamasını düşündüm ve bunu bilimsel bir boyuta taşımak istedim o yüzden gidip okulunu da okudum. Ne yazık ki bunun üzülerek söylüyorum Ağrı’da arıcılık diploması olan tek arıcı benim. İnşallah gençlerimiz daha fazla bu mesleğe yönelir ve bilimsel bir şekilde okulunu okurlar bu şekilde arıcılığı Ağrı’da ve Türkiye’de daha iyi bir yere taşırız” şeklinde konuştu.‘40 kişiye sertifikamızı verdik’Arıcılıktan mezun olduktan sonra memlekete geldiğinde insanlarında bundan faydalanmasını istediğini söyleyen Demir; SERKA’ da 3 aylık bir kurs verdim, yaklaşık 40 kişiye sertifikamızı verdik. Halk Eğitim Merkezlerinde 60 saatlik kurslarımız var veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. İleri ki dönemlerde arıcılık danışmalığını da yapmak istiyorum, arıcılarımıza bilimsel bir şekilde anlatmak istiyorum” diye konuştu.

Ağrı’da, 2 yıllık arıcılık bölümü mezunu olan Danyal Demir adlı vatandaş kentte arıcılık bölümünün tek mezunu olarak yazın yaylalara götürdüğü arılardan ürettiği balları tüm illere gönderiyor. 
Ağrı, Eski Van Caddesinde Aktar dükkânında bal satan Danyal Demir adlı vatandaş, Arıcılığa başlangıç hikâyelerini ağabeyinin 2004 yılında kanser olduğunu, babasıyla birlikte hakiki bal arayışına çıktıklarını ancak aradıkları balı bulamadıkları bu yüzden babasının geçmişten kalan hekimlik tecrübesinden yola çıkarak kendi arılarını aldıklarını söyledi. Yaz aylarında arıları merkeze yakın Sinek yaylasına götürdüklerini bu şekilde bal ürettiklerini ifade eden demir, Kendi ürettikleri bal sayesinde ağabeyinin kanserden kurtulduğunu belirtti.
Demir, arıcılık mesleğini bu yüzden çok sevdiğini ve daha sonra bu bölümü okumaya karar vererek 2013 yılında Elazığ Fırat Üniversitesi Sivrice Meslek Yüksekokulunda 2 Yıllık arıcılık bölümünü bitirdikten sonra babasıyla birlikte arıcılık mesleğini devam ettirdi. Ağrı’da arıcılık bölümünü okuyup ta arıcılığa başlayan tek kişi olduğunu dile getiren Demir; 500 den fazla arı kovanlarının olduğunu ve bölge illeri dâhil olmak üzere ülke geneline bal gönderdiklerini ifade etti.
Ağabeyinin kanser hastalığına yakalandıktan sonra arıcılık mesleğini çok sevdiğini ve bu yüzden bu bölümü okuma kararı aldığını aktaran Demir; “ 2004 yılında kansere yakalanan ağabeyimi babam yaylaya çıkardı. Arı ve arı ürünleri olmak üzere çeşitli bitkilerle gıda takviyesi olarak tedavisine başladı. Geleneksel olarak bir kovanın kapağından delik açtık ve hortum yoluyla, hortumun ucuna bir süzgeç takıp arılar ağzına gitmeyecek şekilde arı nefesiyle de tedavisine destekleyici olarak verildi, ağabeyim o şekilde rabbim şifasını gönderdi ve iyileşti” dedi.
‘Ağrı’da arıcılık diploması olan tek arıcı benim’
Ağabeyinin bu şekilde iyileştiğini vurgulayan Demir; Tedaviden sonra arılara merak sardım. Arıcılık mesleği Araştırdığım konuydu, böyle kalmamasını düşündüm ve bunu bilimsel bir boyuta taşımak istedim o yüzden gidip okulunu da okudum. Ne yazık ki bunun üzülerek söylüyorum Ağrı’da arıcılık diploması olan tek arıcı benim. İnşallah gençlerimiz daha fazla bu mesleğe yönelir ve bilimsel bir şekilde okulunu okurlar bu şekilde arıcılığı Ağrı’da ve Türkiye’de daha iyi bir yere taşırız” şeklinde konuştu.
‘40 kişiye sertifikamızı verdik’
Arıcılıktan mezun olduktan sonra memlekete geldiğinde insanlarında bundan faydalanmasını istediğini söyleyen Demir; SERKA’ da 3 aylık bir kurs verdim, yaklaşık 40 kişiye sertifikamızı verdik. Halk Eğitim Merkezlerinde 60 saatlik kurslarımız var veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. İleri ki dönemlerde arıcılık danışmalığını da yapmak istiyorum, arıcılarımıza bilimsel bir şekilde anlatmak istiyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.