Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Bayram Oteli'nin sahibine şartlı tahliye

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.08.2016 - 12:50, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 2090+ kez okundu.
 

Bayram Oteli'nin sahibine şartlı tahliye

Van'da meydana gelen depremde yıkılan ve 24 kişinin hayatını kaybettiği Bayram Oteli'nin tutuklu sahibi Tevfik Bayram, şartlı olarak tahliye edildi.Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde Bayram Oteli yıkılırken, sahibi Tevfik Bayram ise tutuklanmıştı. Aralarında DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'in de bulunduğu 24 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili açılan davada otel sahibi Tevfik Bayram'a 7 Ekim 2013'teki karar duruşmasında 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası verilirken, şikayetçi avukatların cezanın az olduğu yönündeki itirazı üzerine Yargıtay 12'nci Ceza Dairesi kararı bozarak davanın yeniden görülmesine hükmetti. Yargıtay'ın, eylemin ağırlığı ve ölen kişi sayısının fazlalığı nedeniyle 'eksik ceza tayin edildiği' gerekçesiyle yerel mahkemenin kararını bozmasının ardından Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 1 Ekim 2015'te yapılan duruşmada Tevfik Bayram'a 15 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası verilmişti.Bu kez sanık avukatlarının Tevfik Bayram'a verilen cezaya itiraz etmesi üzerine yerel mahkemenin kararı ikinci kez Yargıtay 12'nci Ceza Dairesi tarafından 'bilinçli taksirle ölüme neden olmak' koşullarının oluşmadığı ve cezanın arttırılmasının kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle 3 Ağustos 2016'da yeniden bozuldu. Avukatlarının kararın bozulmasının ve son çıkan Kanun Hükmündeki Kararname kapsamında yaptığı tahliye talebini değerlendiren mahkeme, yurt dışına çıkış yasağı koyarak Tevfik Bayram'ın tahliyesine karar verdi.Bayram'ın avukatı Tahsin Saydan, Yargıtay'ın kararı bozmasının ardından tahliye için dilekçe verdiklerini belirterek, "Dilekçemizde ayrıca süreli hapis cezalarına mahkum edilmişlerin koşullu salıverilmeleri ile ilgili kanun hükmündeki kararnamedeki değişikliklerinde göz önünde bulundurulmasını istedik. Zaten müvekkilimiz 4 yılı aşkın süre cezaevindeydi. Bu da göz önüne alınarak yurt dışına çıkma yasağı getirilerek şartlı olarak tahliye edildi" diye konuştu.

Van'da meydana gelen depremde yıkılan ve 24 kişinin hayatını kaybettiği Bayram Oteli'nin tutuklu sahibi Tevfik Bayram, şartlı olarak tahliye edildi.
Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde Bayram Oteli yıkılırken, sahibi Tevfik Bayram ise tutuklanmıştı. Aralarında DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'in de bulunduğu 24 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili açılan davada otel sahibi Tevfik Bayram'a 7 Ekim 2013'teki karar duruşmasında 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası verilirken, şikayetçi avukatların cezanın az olduğu yönündeki itirazı üzerine Yargıtay 12'nci Ceza Dairesi kararı bozarak davanın yeniden görülmesine hükmetti. Yargıtay'ın, eylemin ağırlığı ve ölen kişi sayısının fazlalığı nedeniyle 'eksik ceza tayin edildiği' gerekçesiyle yerel mahkemenin kararını bozmasının ardından Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 1 Ekim 2015'te yapılan duruşmada Tevfik Bayram'a 15 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası verilmişti.
Bu kez sanık avukatlarının Tevfik Bayram'a verilen cezaya itiraz etmesi üzerine yerel mahkemenin kararı ikinci kez Yargıtay 12'nci Ceza Dairesi tarafından 'bilinçli taksirle ölüme neden olmak' koşullarının oluşmadığı ve cezanın arttırılmasının kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle 3 Ağustos 2016'da yeniden bozuldu. Avukatlarının kararın bozulmasının ve son çıkan Kanun Hükmündeki Kararname kapsamında yaptığı tahliye talebini değerlendiren mahkeme, yurt dışına çıkış yasağı koyarak Tevfik Bayram'ın tahliyesine karar verdi.
Bayram'ın avukatı Tahsin Saydan, Yargıtay'ın kararı bozmasının ardından tahliye için dilekçe verdiklerini belirterek, "Dilekçemizde ayrıca süreli hapis cezalarına mahkum edilmişlerin koşullu salıverilmeleri ile ilgili kanun hükmündeki kararnamedeki değişikliklerinde göz önünde bulundurulmasını istedik. Zaten müvekkilimiz 4 yılı aşkın süre cezaevindeydi. Bu da göz önüne alınarak yurt dışına çıkma yasağı getirilerek şartlı olarak tahliye edildi" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.