Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ

Gündem 11.02.2022 - 12:20, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 1683+ kez okundu.
 

BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ

Daha önce hiç gitmediği okula 45 yaşında başladı. Van’ın Erciş ilçesinde yaşayan Fatma GÜNDÜZ 56 yaşında.  45 yaşında başladığı okul hayatına ilk, orta ve lise diplomasını dışardan alarak devam ediyor.  Fatma hanım şimdilerde ise 5 puan farkla kaçırdığı üniversite sınavına hazırlanıyor. Dört çocuk annesi ve üç torun sahibi olan Fatma Gündüz bununla yetinmeyip iş hayatına atıldı. Bunun için gerekli olan usta öğretici ve dikiş,nakış sertifikalarını Çıraklık Eğitim Merkezine yazılarak aldı. Ayrıca gittiği ilçe Kültür Merkez’inden de temel bilgisayar eğitim sertifikasını aldı. KOSGEB’ ten baş vuru yaparak, yeni girişimcilere tanınan devlet desteğinden yararlanarak iş yeri açtı. Tekstil üzerine açtığı Umut Piko Evi adlı iş yerinde on iki  kadın çalışmakta. Fatma GÜNDÜZ yanında çalışan kadınlara iş imkanı sağladığı gibi kadınların birer usta öğretici olmalarını gerektirecek bilgi ve beceriyi de  öğretiyor. Fatma hanım; KOSGEB’le ilgili hiç bir fikrim yoktu. Sonra böyle bir desteğin olduğunu duydum ve neden bende yapamayayım diye sordum kendi kendime. Gittim sordum, araştırdım gerekli evraklarımı hazırladım, projemi yaptım ve başvuruda bulundum. Çok çaba harcadım, çok uğraştım ama nihayetinde başardım. Başta elimde hiç bir imkanım yoktu fakat hırsım ve umudum vardı en önemlisi okuma ve çalışma isteğim vardı. Çok şükür şimdi  dikiş üzerine dört sanayi makinam var. Elbette bununla kalmak istemiyorum. Gerekli başvurularımı yaptım işimi daha da büyütmek istiyorum inşallah daha da büyür ve daha fazla kişi istihdam edebilirim. Burada çalışanlarımla birlikte( Fason, dikiş,nakış )gibi bir çok iş yapıyoruz. Hem öğreniyoruz hem de kazandıklarımızla ev ekonomisine destek oluyuruz.  Her zaman söylüyorum okumak, çalışmak ve başarmak için asla geç değildir. Kadınlara çağrım şudur; okuyun, çalışın ve ayaklarınızın üzerinde durun ki çocuklarımızın geleceğine katkımız olsun.  HABER Yadigar  BARAN

Daha önce hiç gitmediği okula 45 yaşında başladı. Van’ın Erciş ilçesinde yaşayan Fatma GÜNDÜZ 56 yaşında. 
45 yaşında başladığı okul hayatına ilk, orta ve lise diplomasını dışardan alarak devam ediyor.  Fatma hanım şimdilerde ise 5 puan farkla kaçırdığı üniversite sınavına hazırlanıyor. Dört çocuk annesi ve üç torun sahibi olan Fatma Gündüz
bununla yetinmeyip iş hayatına atıldı. Bunun için gerekli olan usta öğretici ve dikiş,nakış sertifikalarını Çıraklık Eğitim Merkezine yazılarak aldı. Ayrıca gittiği ilçe Kültür Merkez’inden de temel bilgisayar eğitim sertifikasını aldı. KOSGEB’ ten baş vuru yaparak, yeni girişimcilere tanınan devlet desteğinden yararlanarak iş yeri açtı. Tekstil üzerine açtığı Umut Piko Evi adlı iş yerinde on iki 
kadın çalışmakta. Fatma GÜNDÜZ yanında çalışan kadınlara iş imkanı sağladığı gibi kadınların birer usta öğretici olmalarını gerektirecek bilgi ve beceriyi de  öğretiyor. Fatma hanım; KOSGEB’le ilgili hiç bir fikrim yoktu. Sonra böyle bir desteğin olduğunu duydum ve neden bende yapamayayım diye sordum kendi kendime.
Gittim sordum, araştırdım gerekli evraklarımı hazırladım, projemi yaptım ve başvuruda bulundum. Çok çaba harcadım, çok uğraştım ama nihayetinde başardım. Başta elimde hiç bir imkanım yoktu fakat hırsım ve umudum vardı en önemlisi okuma ve çalışma isteğim vardı. Çok şükür şimdi  dikiş üzerine dört sanayi makinam var. Elbette bununla kalmak istemiyorum. Gerekli başvurularımı yaptım işimi daha da büyütmek istiyorum inşallah daha da büyür ve daha fazla kişi istihdam edebilirim. Burada çalışanlarımla birlikte( Fason, dikiş,nakış )gibi bir çok iş yapıyoruz. Hem öğreniyoruz hem de kazandıklarımızla ev ekonomisine destek oluyuruz. 
Her zaman söylüyorum okumak, çalışmak ve başarmak için asla geç değildir. Kadınlara çağrım şudur; okuyun, çalışın ve ayaklarınızın üzerinde durun ki çocuklarımızın geleceğine katkımız olsun. 
HABER Yadigar  BARAN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.