Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Boya sandığıyla 7 nüfusa bakıyor

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.03.2017 - 08:37, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 2210+ kez okundu.
 

Boya sandığıyla 7 nüfusa bakıyor

Van’ın Başkale ilçesinde ‘Cilalı İbo’ lakaplı Yavuz Kızılaltun, ayakkabı boyacılığı yaparak 7 kişilik ailesinin geçimini sağlıyor. Başkale’nin sevilen ayakkabı boyacısı Yavuz Kızılaltun, bir metrekarelik kulübesinde zor şartlar altında geçimini sağlıyor. İlçede ayakkabı boyacılığı yaparak günlük 20 ile 25 lira kazanan Kızılaltun, bu parayla ailesini geçindirmeye çalışıyor. Çocukluğundan itibaren ayakkabı boyacılığına başlayıp hayata tutunduğunu söyleyen ‘Cilali İbo’ lakaplı Yavuz Kızılaltun, “Mesleğimiz hamallık ya da boyacılık. Çocuk yaşta başladım. Bir şekilde para kazanmak zorundayız. Maddi durumum ortada, herhangi bir gelirim yok. Mecburen ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Bazen siftah yapmadan eve gidiyoruz. Günlük en fazla 30 TL alabiliyorum. 7 nüfusa bakıyorum, çocuklarımı okutmaya çalışıyorum. Çocuklarımın eğitimlerini tamamlamaları için yetkililerden yardım istiyorum” dedi.

Van’ın Başkale ilçesinde ‘Cilalı İbo’ lakaplı Yavuz Kızılaltun, ayakkabı boyacılığı yaparak 7 kişilik ailesinin geçimini sağlıyor. 
Başkale’nin sevilen ayakkabı boyacısı Yavuz Kızılaltun, bir metrekarelik kulübesinde zor şartlar altında geçimini sağlıyor. İlçede ayakkabı boyacılığı yaparak günlük 20 ile 25 lira kazanan Kızılaltun, bu parayla ailesini geçindirmeye çalışıyor. Çocukluğundan itibaren ayakkabı boyacılığına başlayıp hayata tutunduğunu söyleyen ‘Cilali İbo’ lakaplı Yavuz Kızılaltun, “Mesleğimiz hamallık ya da boyacılık. Çocuk yaşta başladım. Bir şekilde para kazanmak zorundayız. Maddi durumum ortada, herhangi bir gelirim yok. Mecburen ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Bazen siftah yapmadan eve gidiyoruz. Günlük en fazla 30 TL alabiliyorum. 7 nüfusa bakıyorum, çocuklarımı okutmaya çalışıyorum. Çocuklarımın eğitimlerini tamamlamaları için yetkililerden yardım istiyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.