Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Devletten özel okullarda okuyan öğrencilere teşvik desteği

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.09.2016 - 14:41, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 1333+ kez okundu.
 

Devletten özel okullarda okuyan öğrencilere teşvik desteği

Van Özel Kavram Temel Lisesi Rehber Öğretmeni Çiğdem Pamuk Aksu, devletin özel okullarda okuyan öğrencilere teşvik desteğinde bulunduğunu belirterek, ancak bu destekten özellikle yararlanması gereken dar gelirli ailelerin faydalanmadığını söyledi. Devletin özel okullarda öğrenim görecek öğrencilere belli şartlar altında destek verdiğini ve 2016-2017 öğretim döneminde toplam 340 bin öğrenciye destek sunulduğunu ifade eden Aksu, ancak bu destekten faydalanması gereken ailelerin yeterince faydalanmadığını söyledi. Velilerin devletin teşvik desteğinden yeterince haberdar olmadığının altını çizen Aksu, “Bir kısım velilerimiz kendi çabalarıyla öğrenirken, teşvikten yararlanması gereken özellikle dar gelirli aileler ise bu destekten haberdar olamıyor. Bizler bu yıl elimizden geldiği kadar velilerimize ulaşmaya ve bu konuda onları bilgilendirmeye çalıştık. İleriki yıllarda bu konudaki eksiklikler giderilir ve bir seminer mantığıyla tüm velilerimize teşvik hakkında geniş bir bilgi verilebilir. Bu şekilde tüm velilerimiz aynı zamanda bilgi sahibi olmuş olacaklardır” dedi.Bundan sonraki dönemde devlet teşvikinden faydalanmak isteyen velilerin, çocuğunun okuduğu okula giderek istenilen bilgileri girmek kaydıyla başvuruda bulunması gerektiğini ifade eden Aksu, “Velilerimizin girdiği bu bilgiler daha sonra puanlama durumuna göre değerlendiriliyor. Geçen yıl biraz farklıydı. ‘teşvik hakkınız bulunmaktadır, tercih yapabilirsiniz’ ya da ‘teşvik hakkınız bulunmamaktadır, tercih yapamazsınız’ deniliyordu. Fakat bu yıl ise tüm öğrencilerimize teşvik tercihi hakkı tanındı. Bu konuda bazı velilerimiz kafasında soru işaretleri ile bize geldi. Bizde elimizden geldiğince bilgilendirmede bulunduk” şeklinde konuştu.2016-2017 öğretim döneminde özel okullarda okuyan öğrencilere verilecek destek miktarının Resmi Gazete'de yayımlandığını dile getiren Aksu, “Bu yıl 75 bin yeni öğrenciye okul öncesinde 2 bin 860, ilkokul ve temel lisede 3 bin 440, ortaokul ve lisede 4 bin TL öğrenci başına ödeme yapılacak. Toplam 340 bin öğrenciye bu yıl destek verilmiş olacaktır” ifadelerini kullandı.

Van Özel Kavram Temel Lisesi Rehber Öğretmeni Çiğdem Pamuk Aksu, devletin özel okullarda okuyan öğrencilere teşvik desteğinde bulunduğunu belirterek, ancak bu destekten özellikle yararlanması gereken dar gelirli ailelerin faydalanmadığını söyledi. 
Devletin özel okullarda öğrenim görecek öğrencilere belli şartlar altında destek verdiğini ve 2016-2017 öğretim döneminde toplam 340 bin öğrenciye destek sunulduğunu ifade eden Aksu, ancak bu destekten faydalanması gereken ailelerin yeterince faydalanmadığını söyledi. Velilerin devletin teşvik desteğinden yeterince haberdar olmadığının altını çizen Aksu, “Bir kısım velilerimiz kendi çabalarıyla öğrenirken, teşvikten yararlanması gereken özellikle dar gelirli aileler ise bu destekten haberdar olamıyor. Bizler bu yıl elimizden geldiği kadar velilerimize ulaşmaya ve bu konuda onları bilgilendirmeye çalıştık. İleriki yıllarda bu konudaki eksiklikler giderilir ve bir seminer mantığıyla tüm velilerimize teşvik hakkında geniş bir bilgi verilebilir. Bu şekilde tüm velilerimiz aynı zamanda bilgi sahibi olmuş olacaklardır” dedi.
Bundan sonraki dönemde devlet teşvikinden faydalanmak isteyen velilerin, çocuğunun okuduğu okula giderek istenilen bilgileri girmek kaydıyla başvuruda bulunması gerektiğini ifade eden Aksu, “Velilerimizin girdiği bu bilgiler daha sonra puanlama durumuna göre değerlendiriliyor. Geçen yıl biraz farklıydı. ‘teşvik hakkınız bulunmaktadır, tercih yapabilirsiniz’ ya da ‘teşvik hakkınız bulunmamaktadır, tercih yapamazsınız’ deniliyordu. Fakat bu yıl ise tüm öğrencilerimize teşvik tercihi hakkı tanındı. Bu konuda bazı velilerimiz kafasında soru işaretleri ile bize geldi. Bizde elimizden geldiğince bilgilendirmede bulunduk” şeklinde konuştu.
2016-2017 öğretim döneminde özel okullarda okuyan öğrencilere verilecek destek miktarının Resmi Gazete'de yayımlandığını dile getiren Aksu, “Bu yıl 75 bin yeni öğrenciye okul öncesinde 2 bin 860, ilkokul ve temel lisede 3 bin 440, ortaokul ve lisede 4 bin TL öğrenci başına ödeme yapılacak. Toplam 340 bin öğrenciye bu yıl destek verilmiş olacaktır” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.