Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

ERCİŞ’TE FİLAMİNGOLARIN KONAKLAMA ALANI KORUMA ALTINA ALINDI

Gündem 13.01.2022 - 15:09, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 1827+ kez okundu.
 

ERCİŞ’TE FİLAMİNGOLARIN KONAKLAMA ALANI KORUMA ALTINA ALINDI

 Erciş’te, her yıl çok sayıda flamingoya ev sahipliği yapan Çelebibağı sulak alanının, Cumhurbaşkanı kararıyla "kesin korunacak hassas alan" ilan edilmesi hayvanseverleri sevindirdi. Van Gölü kıyısında bulunan ve flamingoların göçünde önemli konaklama merkezlerinden biri olan Çelebibağı, doğaseverler ve fotoğraf tutkunlarının yanı sıra Türkiye'nin önemli kuş gözlemcileri ile araştırmacıların ilgisini çekiyor. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla "kesin korunacak hassas alan" ilan edilen Çelebibağı, ilçede doğa turizminin gelişmesine de katkıda bolunuyor. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, her yıl mayısta ilçenin sulak alanlarına gelen flamingoların, kasımın sonuna kadar burada konakladığını söyledi. Yüzlerce yerli ve yabancı turist, doğasever ve gözlemcinin ilçeye gelerek flamingoları görüntülemeye çalıştığını anlatan Mehmetbeyoğlu, şöyle konuştu: "Bu alanın kesin korunacak hassas alan ilan edilmesi halkımızı memnun etti. Kaymakamlık ve belediye olarak bu alanı koruyarak turizme kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda 'Flamingo Göçü İzleme ve Ziyaretçi Merkezi' projemizin çalışmaları devam ediyor. Bu yıl tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız. Alınan karardan dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, ilçem ve şahsım adına teşekkür ederim" İlçedekiler; karardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek,Çelebibağın flamingolarla anılmasının ayrıca sevindirdiklerini belirttiler. Haber:Yadigar BARAN

 Erciş’te, her yıl çok sayıda flamingoya ev sahipliği yapan Çelebibağı sulak alanının, Cumhurbaşkanı kararıyla "kesin korunacak hassas alan" ilan edilmesi hayvanseverleri sevindirdi.
Van Gölü kıyısında bulunan ve flamingoların göçünde önemli konaklama merkezlerinden biri olan Çelebibağı, doğaseverler ve fotoğraf tutkunlarının yanı sıra Türkiye'nin önemli kuş gözlemcileri ile araştırmacıların ilgisini çekiyor. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla "kesin korunacak hassas alan" ilan edilen Çelebibağı, ilçede doğa turizminin gelişmesine de katkıda bolunuyor.
Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, her yıl mayısta ilçenin sulak alanlarına gelen flamingoların, kasımın sonuna kadar burada konakladığını söyledi. Yüzlerce yerli ve yabancı turist, doğasever ve gözlemcinin ilçeye gelerek flamingoları görüntülemeye çalıştığını anlatan Mehmetbeyoğlu, şöyle konuştu:
"Bu alanın kesin korunacak hassas alan ilan edilmesi halkımızı memnun etti. Kaymakamlık ve belediye olarak bu alanı koruyarak turizme kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda 'Flamingo Göçü İzleme ve Ziyaretçi Merkezi' projemizin çalışmaları devam ediyor. Bu yıl tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız. Alınan karardan dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, ilçem ve şahsım adına teşekkür ederim"
İlçedekiler; karardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek,Çelebibağın flamingolarla anılmasının ayrıca sevindirdiklerini belirttiler. Haber:Yadigar BARAN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.