Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

ERCİŞ'TE ÜCRETSİZ DAĞITILAN ENDEMİK ÜZÜM FİDELERİ ÇİFTÇİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

27.04.2022 - 07:52, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 1698+ kez okundu.
 

ERCİŞ'TE ÜCRETSİZ DAĞITILAN ENDEMİK ÜZÜM FİDELERİ ÇİFTÇİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Erciş’te  üzümünün yeniden yaygınlaştırılması ve üretiminin artırılması amacıyla 3 yıl önce başlatılan geliştirme projesi kapsamında tüpleme ve daldırma yöntemiyle yetiştirilen fideler, çiftçilere ücretsiz olarak dağıtıldı. Erciş ilçesinde yetiştirilen 3 bin yıllık bir geçmişe sahip Erciş üzümü için Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından, 2 yıl önce 'Coğrafi İşaret Tescil Belgesi' verildi. İlçe Tarım Müdürlüğü bahçesinde yetiştirilen Erciş üzümü fidanı dağıtım törenine, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ak Parti Van Milletvekili Abdulahad Arvas, Erciş İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, Tarım il Müdürü İbrahim Görentaş'ın katıldı.Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, tarihi 3 bin yıllık Erciş üzümünü yaygınlaştırma ve geliştirme projesi kapsamında 400 dekarlık bir sahada Erciş üzümü bağı alanı oluşturduklarını söyledi. Mehmetbeyoğlu, İlçemizde dekar başına ortalama 600 kilogram üzüm yetiştirilmekte. 2020 yılından itibaren yaygınlaştırma ve geliştirme projesi kapsamında tüpleme yöntemiyle 150 bin fidan toprakla buluşturuldu. 2021 yılında açıktan daldırma yöntemiyle yaklaşık 250 bin fidan toprakla buluşturuldu ve vatandaşlara dağıtıldı. 2022 takvim yılında gerek tüpleme yöntemiyle, gerekse doğrudan daldırma yöntemiyle 270 bin fidan elde etmeyi hedefliyoruz. 3 yıllık toplamda 670 bin fidanı ilçemizde vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde dağıttık ve dağıtmaya devam ediyoruz.’’ dedi.  Fideleri alan çiftçiler Erciş üzümünü bu fideler sayesinde daha iyi bir verime ulaşacak. Çiftçiler tarafından yetiştirilen üzümlerin Erciş tanıtımına da büyük bir katkı sağlayacağına vurgu yapıldı. Bu fidelerin her yıl ücretsiz dağıtılmasının faydalarını önümüzdeki yıllarda daha iyi göreceğiz dediler.Haber: Yadigar BARAN

Erciş’te  üzümünün yeniden yaygınlaştırılması ve üretiminin artırılması amacıyla 3 yıl önce başlatılan geliştirme projesi kapsamında tüpleme ve daldırma yöntemiyle yetiştirilen fideler, çiftçilere ücretsiz olarak dağıtıldı.
Erciş ilçesinde yetiştirilen 3 bin yıllık bir geçmişe sahip Erciş üzümü için Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından, 2 yıl önce 'Coğrafi İşaret Tescil Belgesi' verildi. İlçe Tarım Müdürlüğü bahçesinde yetiştirilen Erciş üzümü fidanı dağıtım törenine, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ak Parti Van Milletvekili Abdulahad Arvas, Erciş İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, Tarım il Müdürü İbrahim Görentaş'ın katıldı.Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, tarihi 3 bin yıllık Erciş üzümünü yaygınlaştırma ve geliştirme projesi kapsamında 400 dekarlık bir sahada Erciş üzümü bağı alanı oluşturduklarını söyledi. Mehmetbeyoğlu, İlçemizde dekar başına ortalama 600 kilogram üzüm yetiştirilmekte. 2020 yılından itibaren yaygınlaştırma ve geliştirme projesi kapsamında tüpleme yöntemiyle 150 bin fidan toprakla buluşturuldu. 2021 yılında açıktan daldırma yöntemiyle yaklaşık 250 bin fidan toprakla buluşturuldu ve vatandaşlara dağıtıldı. 2022 takvim yılında gerek tüpleme yöntemiyle, gerekse doğrudan daldırma yöntemiyle 270 bin fidan elde etmeyi hedefliyoruz. 3 yıllık toplamda 670 bin fidanı ilçemizde vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde dağıttık ve dağıtmaya devam ediyoruz.’’ dedi. 
Fideleri alan çiftçiler Erciş üzümünü bu fideler sayesinde daha iyi bir verime ulaşacak. Çiftçiler tarafından yetiştirilen üzümlerin Erciş tanıtımına da büyük bir katkı sağlayacağına vurgu yapıldı. Bu fidelerin her yıl ücretsiz dağıtılmasının faydalarını önümüzdeki yıllarda daha iyi göreceğiz dediler.Haber: Yadigar BARAN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.