Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

ERCİŞ’TE ’YAYALAR İÇİN 5 ADIMDA GÜVENLİ TRAFİK’ UYGULAMASI ÇALIŞMALARI

11.05.2022 - 07:49, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 2032+ kez okundu.
 

ERCİŞ’TE ’YAYALAR İÇİN 5 ADIMDA GÜVENLİ TRAFİK’ UYGULAMASI ÇALIŞMALARI

Erciş’te ‘7-13 Mayıs Trafik Haftası’ nedeniyle düzenlenen etkinlikte sürücüler emniyet kemeri ve yaya geçidi hakkında bilgilendirildi. İçişleri Bakanlığı, "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" ana temalı yeni bir kampanyayı ülke genelinde başlattı. Kaymakamlık önündeki yaya geçidinde "Yayalar için 5 adımda güvenli trafik" sloganıyla başlatılan bilgilendirme kampanyasına Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, İlçe Jandarma komutanı Yarbay Mehmet Demir, ilçe Emniyet Müdürü Süleyman Trak, emniyet ve jandarma personeli katıldı. Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak karayolu trafik haftası ve karayolu trafik güvenliği günü 'Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik' uygulamasında Kaymakam Mehmetbeyoğlu, Jandarma komutanı Yarbay Mehmet Demir, Emniyet Müdürü Süleyman Trak yaya geçidine çizgi boyaması yaparak, sürücülerle sohbet edip broşür dağıttılar. Daha sonra yaya geçidinden geçerek yayalarla sohbet edip broşür dağıtırak, bilgilendirmelerde bulundular. Kaymakam Mehmetbeyoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın trafik kazalarının önlenmesi için uzun süredir çeşitli projeler yürüttüğünü ifade ederek, "Bunun sonuçlarını da tüm Türkiye'de görüyoruz. En son bilindiği üzere bayramdaki trafik kazalarına bağlı ölümler yüzde 61 oranında azılmıştır. Alınan tedbirler meyvesini veriyor. O tedbirlerden bir tanesi de yaya geçitleridir. Yaya geçitlerinde öncelik yayalarındır. Araçlar buna uyacak, yayalara yönelik kazalarda önlenmiş olacaktır" dedi .Bu uygulamaya verilen önemin kazaların önlenmesinde önemli bir yere sahip olduğunu düşünen yayalar bu uygulamaya katılan yetkililere ayrıca teşekkür ettiler.Yetkililerin uygulamaya katılmasının halk arasında farkındalık yarattığını dile getirdiler. Yaya  geçitlerinde öncelik yayalarındır Ançak yayalarda trafik akışının yoğun olduğu yerlerde kendi üzerlerine düşen sorumluğuda bilmelidirler. Her yerde kuralsız karşıdan karşıya geçmemelei gereklidir. Kurallar hem yayalar için hemde sürücüler için hayati önemdedir. Bu kurallara uyulduğu taktirde hayat dahada güzel olacaktır.Haber: Yadigar BARAN

Erciş’te ‘7-13 Mayıs Trafik Haftası’ nedeniyle düzenlenen etkinlikte sürücüler emniyet kemeri ve yaya geçidi hakkında bilgilendirildi.
İçişleri Bakanlığı, "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" ana temalı yeni bir kampanyayı ülke genelinde başlattı. Kaymakamlık önündeki yaya geçidinde "Yayalar için 5 adımda güvenli trafik" sloganıyla başlatılan bilgilendirme kampanyasına Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, İlçe Jandarma komutanı Yarbay Mehmet Demir, ilçe Emniyet Müdürü Süleyman Trak, emniyet ve jandarma personeli katıldı. Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak karayolu trafik haftası ve karayolu trafik güvenliği günü 'Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik' uygulamasında Kaymakam Mehmetbeyoğlu, Jandarma komutanı Yarbay Mehmet Demir, Emniyet Müdürü Süleyman Trak yaya geçidine çizgi boyaması yaparak, sürücülerle sohbet edip broşür dağıttılar.
Daha sonra yaya geçidinden geçerek yayalarla sohbet edip broşür dağıtırak, bilgilendirmelerde bulundular.
Kaymakam Mehmetbeyoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın trafik kazalarının önlenmesi için uzun süredir çeşitli projeler yürüttüğünü ifade ederek, "Bunun sonuçlarını da tüm Türkiye'de görüyoruz. En son bilindiği üzere bayramdaki trafik kazalarına bağlı ölümler yüzde 61 oranında azılmıştır. Alınan tedbirler meyvesini veriyor. O tedbirlerden bir tanesi de yaya geçitleridir. Yaya geçitlerinde öncelik yayalarındır. Araçlar buna uyacak, yayalara yönelik kazalarda önlenmiş olacaktır" dedi
.Bu uygulamaya verilen önemin kazaların önlenmesinde önemli bir yere sahip olduğunu düşünen yayalar bu uygulamaya katılan yetkililere ayrıca teşekkür ettiler.Yetkililerin uygulamaya katılmasının halk arasında farkındalık yarattığını dile getirdiler.
Yaya  geçitlerinde öncelik yayalarındır Ançak yayalarda trafik akışının yoğun olduğu yerlerde kendi üzerlerine düşen sorumluğuda bilmelidirler. Her yerde kuralsız karşıdan karşıya geçmemelei gereklidir. Kurallar hem yayalar için hemde sürücüler için hayati önemdedir. Bu kurallara uyulduğu taktirde hayat dahada güzel olacaktır.Haber: Yadigar BARAN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.