Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Erciş Belediyesi 'Peynirciler Çarşısı' yapımına başladı EB

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.08.2016 - 15:44, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 1318+ kez okundu.
 

Erciş Belediyesi 'Peynirciler Çarşısı' yapımına başladı EB

Erciş Belediyesi  yaptığı dev çalışmalarla ilçenin çehresini değiştirmeye  devam ediyor. Daha önce Kasaplar Çarşısı inşa eden belediye  aynı yerde Peynirciler Çarşısı yapımına başladı. Erciş Belediyesi sürdürdüğü çalışmalarla ilçede ilkler gerçekleştirmeye devam ediyor. İlçede devam eden Kentsel Dönüşüm belirsizliğine alternatifler oluşturmak ve  ilçenin gerileyen ekonomisini canlandırmak için daha önce modern Kasaplar Çarşısı inşa eden belediye aynı yerde Peynirciler Çarşısı yapımına başladı. Eski Rus Pazarı alanındaki   2 bin  m2 alan üzerinde yapımına başlanan çarşı  toplamda 5 bin  m2 inşaat alanını kapsayacak şekilde tasarlanırken  çarşıda 53 dükkan, cafeterya, mescit,wc ve depo gibi birimlerin olduğu kaydedildi. DAKA (Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı) tarafından bölgede birinci seçilerek desteklenen proje ile  aynı zamanda ilçenin önemli dinamiği olan tarım ve hayvancılığın önünün açılması hedefleniyor. Diğer taraftan aynı yerde yapımına başlanacak Balıkçılar Çarşısı ile entegre tesis kazandıracak belediye  söz konusu kompleks  uygulaması ile ilçenin hijyen ve düzenine katkı sunmayı amaçlıyor. '' Entegre tesislerle tarım ve hayvancılığın önünü açmak istiyoruz.'' Yapımına başlanan proje ilgili konuşan Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çalışanlarından Vahap Zengin , projenin  DAKA tarafından  bölgede birincilikle seçilerek desteklendiğini belirtirken daha önce yapımına başlanan Kasaplar Çarşısı ve proje aşamasında olan Balıkçılar Çarşısı ile ilçeye entegre tesisi kazandırmayı hedeflediklerini belirtti . Zengin  konuşmasının devamında '' Erciş tarım ve hayvancılık kentidir. Bunun pazarını oluşturarak tarım ve hayvancılığın önünün açılmasını hedefliyoruz. '' dedi. Projenin 2017 yılı içerisinde tamamlanacağını kaydeden Zengin , projenin toplamda yaklaşık 3  milyon TL 'lik bir maliyetinin olduğu söyledi. ''HDP'li belediye ile böylesi bir çalışma gördük'' Daha sonra konuşan yüklenici firma sorumlularından  Necmettin Yiğit , yapılan tesisin ilçeye çok şey katacağını vurgularken şimdiye kadar kamu kurumları tarafından böyle bir çalışma yapılmadığını kaydetti.  Yiğit :'' Kasaplar Çarşısı tamamlandı, Peynirciler ve Balıkçılar Çarşısı  da yapılıyor. Böylesi hizmetleri HDP Belediyesi ile  gördük''  diyerek projelerin ilçe halkına hayırlı olmasını diledi.

Erciş Belediyesi  yaptığı dev çalışmalarla ilçenin çehresini değiştirmeye  devam ediyor. Daha önce Kasaplar Çarşısı inşa eden belediye  aynı yerde Peynirciler Çarşısı yapımına başladı. 

Erciş Belediyesi sürdürdüğü çalışmalarla ilçede ilkler gerçekleştirmeye devam ediyor. İlçede devam eden Kentsel Dönüşüm belirsizliğine alternatifler oluşturmak ve  ilçenin gerileyen ekonomisini canlandırmak için daha önce modern Kasaplar Çarşısı inşa eden belediye aynı yerde Peynirciler Çarşısı yapımına başladı. Eski Rus Pazarı alanındaki   2 bin  m2 alan üzerinde yapımına başlanan çarşı  toplamda 5 bin  m2 inşaat alanını kapsayacak şekilde tasarlanırken  çarşıda 53 dükkan, cafeterya, mescit,wc ve depo gibi birimlerin olduğu kaydedildi. DAKA (Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı) tarafından bölgede birinci seçilerek desteklenen proje ile  aynı zamanda ilçenin önemli dinamiği olan tarım ve hayvancılığın önünün açılması hedefleniyor. Diğer taraftan aynı yerde yapımına başlanacak Balıkçılar Çarşısı ile entegre tesis kazandıracak belediye  söz konusu kompleks  uygulaması ile ilçenin hijyen ve düzenine katkı sunmayı amaçlıyor. 

'' Entegre tesislerle tarım ve hayvancılığın önünü açmak istiyoruz.'' 
Yapımına başlanan proje ilgili konuşan Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çalışanlarından Vahap Zengin , projenin  DAKA tarafından  bölgede birincilikle seçilerek desteklendiğini belirtirken daha önce yapımına başlanan Kasaplar Çarşısı ve proje aşamasında olan Balıkçılar Çarşısı ile ilçeye entegre tesisi kazandırmayı hedeflediklerini belirtti . Zengin  konuşmasının devamında '' Erciş tarım ve hayvancılık kentidir. Bunun pazarını oluşturarak tarım ve hayvancılığın önünün açılmasını hedefliyoruz. '' dedi. Projenin 2017 yılı içerisinde tamamlanacağını kaydeden Zengin , projenin toplamda yaklaşık 3  milyon TL 'lik bir maliyetinin olduğu söyledi. 
''HDP'li belediye ile böylesi bir çalışma gördük'' 
Daha sonra konuşan yüklenici firma sorumlularından  Necmettin Yiğit , yapılan tesisin ilçeye çok şey katacağını vurgularken şimdiye kadar kamu kurumları tarafından böyle bir çalışma yapılmadığını kaydetti.  Yiğit :'' Kasaplar Çarşısı tamamlandı, Peynirciler ve Balıkçılar Çarşısı  da yapılıyor. Böylesi hizmetleri HDP Belediyesi ile  gördük''  diyerek projelerin ilçe halkına hayırlı olmasını diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.