Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Lavrov: 'ABD, Esad’dan özür diledi'

Dünya (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.09.2016 - 19:29, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 2048+ kez okundu.
 

Lavrov: 'ABD, Esad’dan özür diledi'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, ülkesinde yayın yapan Russia 1 kanalına verdiği mülakatta Suriye’de BM konvoyuna yönelik saldırıdaki objektif kanıtlar için konvoyu vuran mühimmatın bulunması ve incelenmesi gerektiğini söyledi. “Soruşturma yürütülmesi gerekiyor. Muhtemelen en kolay yol ve ilk adım konvoy saldırısında kullanılan mühimmatın incelenmesi olmalı” diyen Lavrov, “Suriye hükümeti bu konuyla ilgili olarak işbirliği yapmaya hazır olduğunu bildirdi. Ancak aynı gün, Halep’in doğusu kontrol edenler ve kendilerine ‘yerel konsey’ adını verenler konvoyun Castello yolu üzerinden gitmesi durumunda saldıracaklarını söyledi” açıklamasını yaptı.Öte yandan, Rus Bakan, ABD’nin 16 Eylül’de koalisyon uçaklarının Deyrizor’daki Suriye ordusuna ait mevzileri bombaladığı gerekçesiyle Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’dan özür dilediğini ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, ülkesinde yayın yapan Russia 1 kanalına verdiği mülakatta Suriye’de BM konvoyuna yönelik saldırıdaki objektif kanıtlar için konvoyu vuran mühimmatın bulunması ve incelenmesi gerektiğini söyledi. “Soruşturma yürütülmesi gerekiyor. Muhtemelen en kolay yol ve ilk adım konvoy saldırısında kullanılan mühimmatın incelenmesi olmalı” diyen Lavrov, “Suriye hükümeti bu konuyla ilgili olarak işbirliği yapmaya hazır olduğunu bildirdi. Ancak aynı gün, Halep’in doğusu kontrol edenler ve kendilerine ‘yerel konsey’ adını verenler konvoyun Castello yolu üzerinden gitmesi durumunda saldıracaklarını söyledi” açıklamasını yaptı.
Öte yandan, Rus Bakan, ABD’nin 16 Eylül’de koalisyon uçaklarının Deyrizor’daki Suriye ordusuna ait mevzileri bombaladığı gerekçesiyle Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’dan özür dilediğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.