Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Van Gölü Havzası’nın narin kuşları flamingolar görsel şölen sunuyor

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.08.2021 - 18:26, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 2582+ kez okundu.
 

Van Gölü Havzası’nın narin kuşları flamingolar görsel şölen sunuyor

Türkülere konu olan ve Van Gölü havzasının turuncu beyaz misafirleri flamingoların (Allı turnalar), görsel şölenleri devam ediyor. Yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapan Van Gölü Havzası'nda yaz mevsimi boyunca konaklayan flamingoların doğal yaşamı, doğaseverlerin yanı sıra fotoğraf tutkunları tarafından da ilgiyle izleniyor. Göçmen kuşların Kuzey Afrika'dan İran'a uzanan yolculuğunda en önemli konaklama merkezlerinden Van Gölü havzası, bu yıl da binlerce flamingoya ev sahipliği yapıyor. Havaların ısınmasıyla konaklamak için kentteki sulak alanlara akın eden binlerce flamingo, tasarımlarına ilişkin dikkat çekici iri gövdeleri, zarif boyunları ve uzun bacaklarıyla ziyaretçilerini bekliyor. Kasım ayı sonuna kadar Van Gölü sahillerinde konaklayan flamingolar, kışın etkisini göstermesiyle sıcak bölgelere göç ediyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, “Van Gölü havasında flamingolar bazında Van Gölü’ndeki sulak alanların da çekilmesiyle flamingolar bu sene sadece Erçek Gölüne değil de dağınık olarak Gevaş Gründü’de, Erciş Çelebibağ’da, Muradiye Karahan’da gruplar halinde göründüler. Erçek’te daha önceki yıllarda toplu olarak görünen flamingolar bu yıl biraz daha sayıları azalmış görünüyor. Kuraklığın artmasına bağlı olarak Erçek Gölü’ndeki kuraklık diğer bölgelere göre daha az. Akgöl geçen yıllara göre 1 ay önce kuruduğu için flamingolar buraya geldi” dedi.

Türkülere konu olan ve Van Gölü havzasının turuncu beyaz misafirleri flamingoların (Allı turnalar), görsel şölenleri devam ediyor.
Yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapan Van Gölü Havzası'nda yaz mevsimi boyunca konaklayan flamingoların doğal yaşamı, doğaseverlerin yanı sıra fotoğraf tutkunları tarafından da ilgiyle izleniyor. Göçmen kuşların Kuzey Afrika'dan İran'a uzanan yolculuğunda en önemli konaklama merkezlerinden Van Gölü havzası, bu yıl da binlerce flamingoya ev sahipliği yapıyor. Havaların ısınmasıyla konaklamak için kentteki sulak alanlara akın eden binlerce flamingo, tasarımlarına ilişkin dikkat çekici iri gövdeleri, zarif boyunları ve uzun bacaklarıyla ziyaretçilerini bekliyor. Kasım ayı sonuna kadar Van Gölü sahillerinde konaklayan flamingolar, kışın etkisini göstermesiyle sıcak bölgelere göç ediyor.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, “Van Gölü havasında flamingolar bazında Van Gölü’ndeki sulak alanların da çekilmesiyle flamingolar bu sene sadece Erçek Gölüne değil de dağınık olarak Gevaş Gründü’de, Erciş Çelebibağ’da, Muradiye Karahan’da gruplar halinde göründüler. Erçek’te daha önceki yıllarda toplu olarak görünen flamingolar bu yıl biraz daha sayıları azalmış görünüyor. Kuraklığın artmasına bağlı olarak Erçek Gölü’ndeki kuraklık diğer bölgelere göre daha az. Akgöl geçen yıllara göre 1 ay önce kuruduğu için flamingolar buraya geldi” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.