Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Keledoş yemeği için heliz otu mesaisi

Gündem 07.05.2024 - 09:38, Güncelleme: 07.05.2024 - 09:38 1446 kez okundu.
 

Keledoş yemeği için heliz otu mesaisi

Bölgede yapılan yöresel yemeklerin başından gelen ve dağlarda toplanan değişik bitkilerin de kullanıldığı keledoş yemeği için vatandaşlar ot toplamaya başladı.
Bitlis’in Hizan ilçesinde yörenin meşhur yemeği olan keledoşun yapımında kullanılan heliz otunun toplanmasına başlandı. Bölgede yapılan yöresel yemeklerin başından gelen ve dağlarda toplanan değişik bitkilerin de kullanıldığı keledoş yemeği için vatandaşlar ot toplamaya başladı. Adilcevaz ilçesinde keledoş yemeğinde kullanılan heliz otunu toplayan vatandaşlar yoğun mesai harcıyor. Toplanan heliz otunu kuruttuktan sonra kışlık olarak kaldıran vatandaşlar, bunu bir yıl boyunca tüketiyor. Yılmaz Karaca İsimli vatandaş, heliz otunun her yerde yetişmediğini belirterek, “Heliz otu bazı bölgelerde bulunuyor. Birçok hastalığa da iyi geldiği biliniyor. Heliz otuyla yapılan keledoş yemeğinin tadı da mükemmel oluyor. Şimdi helizi toplayıp kurutuyoruz ve keledoş yemeği için kışa saklıyoruz” dedi.
Bölgede yapılan yöresel yemeklerin başından gelen ve dağlarda toplanan değişik bitkilerin de kullanıldığı keledoş yemeği için vatandaşlar ot toplamaya başladı.

Bitlis’in Hizan ilçesinde yörenin meşhur yemeği olan keledoşun yapımında kullanılan heliz otunun toplanmasına başlandı.
Bölgede yapılan yöresel yemeklerin başından gelen ve dağlarda toplanan değişik bitkilerin de kullanıldığı keledoş yemeği için vatandaşlar ot toplamaya başladı. Adilcevaz ilçesinde keledoş yemeğinde kullanılan heliz otunu toplayan vatandaşlar yoğun mesai harcıyor. Toplanan heliz otunu kuruttuktan sonra kışlık olarak kaldıran vatandaşlar, bunu bir yıl boyunca tüketiyor.
Yılmaz Karaca İsimli vatandaş, heliz otunun her yerde yetişmediğini belirterek, “Heliz otu bazı bölgelerde bulunuyor. Birçok hastalığa da iyi geldiği biliniyor. Heliz otuyla yapılan keledoş yemeğinin tadı da mükemmel oluyor. Şimdi helizi toplayıp kurutuyoruz ve keledoş yemeği için kışa saklıyoruz” dedi.

Bitlis HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.