Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

VAN'IN YÜKSEK KESİMLERİ MAYIS AYINDA KIŞI YAŞADI

Gündem 08.05.2024 - 19:01, Güncelleme: 08.05.2024 - 19:01 2110 kez okundu.
 

VAN'IN YÜKSEK KESİMLERİ MAYIS AYINDA KIŞI YAŞADI

Van'ın doğuşunda bulunan 3 bin 204 rakımlı Erek Dağı'nda dün gece başlayan ve bugün öğlene kadar etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.
Van’ın yüksek kesimleri mayıs ayında etkili olan kar yağışı nedeniyle beyaza büründü. Van'ın doğuşunda bulunan 3 bin 204 rakımlı Erek Dağı'nda dün gece başlayan ve bugün öğlene kadar etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Öğlene kadar devam eden kar yağışı nedeniyle Erek Dağı ile çevresi beyaza bürünürken hava sıcaklığında da hissedilir derecede düşüş yaşandı. Gürpınar ilçesine bağlı Gölardı Mahallesi'ne gitmek isteyen bir sürücü yaklaşık 5 santimlik kardan dolayı ilerlemekte güçlük çekti. Yanındakiler aşağı inerek aracı ittirdikten sonra sürücü yoluna devam etti. Küçükbaş hayvanlarını meraya çıkaran bazı çobanlar ise kar yağışı altında hayvanlarını otlattı .Erciş’te rakımı yüksek dağlar beyaza büründü. Yüksek yerlerde yağan karın etkisiyle birçok yerde sobalar tekrar yanmaya başladı.(Haber:Sadiye YİGİT)
Van'ın doğuşunda bulunan 3 bin 204 rakımlı Erek Dağı'nda dün gece başlayan ve bugün öğlene kadar etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Van’ın yüksek kesimleri mayıs ayında etkili olan kar yağışı nedeniyle beyaza büründü.
Van'ın doğuşunda bulunan 3 bin 204 rakımlı Erek Dağı'nda dün gece başlayan ve bugün öğlene kadar etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Öğlene kadar devam eden kar yağışı nedeniyle Erek Dağı ile çevresi beyaza bürünürken hava sıcaklığında da hissedilir derecede düşüş yaşandı. Gürpınar ilçesine bağlı Gölardı Mahallesi'ne gitmek isteyen bir sürücü yaklaşık 5 santimlik kardan dolayı ilerlemekte güçlük çekti. Yanındakiler aşağı inerek aracı ittirdikten sonra sürücü yoluna devam etti. Küçükbaş hayvanlarını meraya çıkaran bazı çobanlar ise kar yağışı altında hayvanlarını otlattı
.Erciş’te rakımı yüksek dağlar beyaza büründü. Yüksek yerlerde yağan karın etkisiyle birçok yerde sobalar tekrar yanmaya başladı.(Haber:Sadiye YİGİT)

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.