ERCİŞ’TE DÜNYA ARAPÇA GÜNÜ KUTLANDI


18  Aralık Dünya Arapça Günü Erciş’te ilk defa kutlandı. Erciş İlçede bulunan 10 imam hatip okulunun verdiği destek ile başlayan çalışmaya Fevzi Çakmak İmam Hatip Ortaokulu'nun koordinatörlüğünü üstlendiği kutlama programı izleyenlere kaliteli ve güzel  zaman dilimi yaşattı.
Birleşmiş Milletler'in 2012 yılında 18 Aralık olarak belirlediği Dünya Arapça Günü Erciş’te ilk defa  kutlandı. İzleyenlere güzel bir kültür şöleni yaşatılan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı töreninden sonra Fevzi Çakmak İmam Hatip Ortaokulu  Okul Müdürü Cemal Aslan ve Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup  Alhan'ın konuşmaları ile başladı.
Fevzi Çakmak İmam Hatip Ortaokulu Müzik Öğretmeni Serhat Oğuz Karaoğlu'nun hazırlamış olduğu Arapça Korosu'nun yanı sıra şiir okumaları ve çeşitli etkinliklerle düzenlenen programa ilgi yoğundu.
Etkinlikler kapsamında düzenlenen Hat ve Arapça Şiir Okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ödül töreninden sonra program bitirildi. Haber: Ümit SARGUT