Delal Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi Açıldı
Erciş Belediyesi tarafından hayata geçirilen Delal Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi, kadınların bir araya geldiği, dayanışmayı büyüttüğü ve kadın örgütlülüğünü güçlendireceği yeni bir yaşam alanı olarak kapılarını açtı.
Açılışa; TJA Aktivisti Ayla Akat Ata, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, birçok ilçe belediye eşbaşkanı, kadın meclis üyeleri, Barış Anneleri, kadın kurumları, kooperatifler ve onlarca kadın katıldı. Renkleriyle, sloganlarıyla ve dayanışma ruhuyla Erciş’te kadınların varlığını ve kararlılığını görünür kılan güçlü bir buluşma gerçekleşti.
Merkez, kadınların hem sosyal hem de ekonomik olarak güçlenmesini hedefleyen birçok alanı içinde barındırıyor. Kadın Eserleri Kütüphanesi, kadınların kendi kalemlerinden çıkan eserlerle dolu zengin arşiviyle dikkat çekiyor. Kadınlar burada tarihe kadın gözünden bakacak, bilgiye ulaşacak ve kendi hikâyelerinin izini sürerek bir “kendini bulma yolculuğuna” çıkacak.
Merkez bünyesindeki Kadın Emek Pazarı ise kadın emeğini görünür kılan önemli bir alan sunuyor. Kadınların el emeği ürünleri ve üretimleri, bu pazarda alıcı bulacak; kadınlar ekonomik olarak güçlenme fırsatı yakalayacak.
Erciş Belediyesi Eşbaşkanı Güler Temel yaptığı açıklamada “Biz kadınlar toplumu var edenleriz; emek verenleriz, üretenleriz. Toplumun yarısı olarak özgür yaşam alanlarımızdan daha güçlü çıkacak, değişimin ve dönüşümün başat gücü olacağız” diyen kadınlar, merkezin açılmasıyla birlikte yeni bir dayanışma adımı atmış oldu.
Delal Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi, kadınların güçlendiği, birlikte ürettiği ve özgür bir yaşamı büyüttüğü bir merkez olarak Erciş’te önemli bir ihtiyaç ve değer karşılığı oluşturuyor.(Haber:Sadiye YİGİT)