ERCİŞ BELEDİYESİ’NDEN BUZ VE PARKE ÇALIŞMASI
Erciş Belediyesi, ilçenin Latifiye ve Oyalı mahallelerinde önemli bir altyapı projesine imza atıyor. Mahallelerde yürütülen buz (büz) boru döşeme ve boru yenileme çalışmaları, su tahliyesi sorunlarını kökten çözecek ve sel riskini azaltacak.
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Oyalı Mahallesi’nde de eskiyen boru hatlarını sökerek yerine dayanıklı büz borular ve yeni su boruları döşemeye başladı.
Latifiye Mahallesi’nde ise parke çalışmaları devam ediyor.
Oyalı Mahallesi’nde ise yağmur suyu tahliyesi için kapsamlı boru yenilemeleri yapılıyor. Bu çalışmalarla, kış aylarında yaşanan su baskınları ve yol hasarları önlenecek.
Oyalı Mahallesi’nden bir vatandaş ise, “Yollarımız artık çamur deryası olmayacak. Hızlı bitirin, destekliyoruz!” diyerek memnuniyetini dile getirdi.
Erciş Belediyesi, benzer altyapı projelerini diğer mahallelere de yaymayı planlıyor.
(Haber:Sadiye YİGİT)