Erciş'te Kadın Emeği Toprağa Can Verdi:
Kadın Emeği Toprağa Can Verdi: Çelebibağı Kadın Kent Bostanı’nda İlk Hasat
Erciş Belediyesi’nin kadınların tarımsal üretimde aktif rol almasını desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Çelebibağı Mahallesi Kadın Kent Bostanı’nda emeklerin karşılığı alındı. Açılışında kadınlarla birlikte ekilen 4 bin fide, bugün bereketli bir hasada dönüştü.
Erciş Belediyesi Eş Başkanı Güler Temel ve ihtiyaç sahibi kadınlarla birlikte gerçekleştirilen hasatta; domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuzlar toplanarak sofralara umut ve bereket taşındı.
Kadın Kent Bostanı, yalnızca üretim alanı olmanın ötesinde; kadınların dayanışma, üretim ve ekonomik güçlenme yolunda attığı önemli bir adım oldu. Kendi elleriyle toprağa emek veren kadınlar, hem kendi geçimlerine katkı sağladı hem de üretimde söz sahibi olmanın gururunu yaşadı.
Erciş Belediyesi Eş Başkanı Güler Temel, burada yaptığı açıklamada;
"Kadınlar toprağa emek verdikçe hem kendi hayatlarında hem de toplumda güçlü bir dönüşüm başlar. Bu bostan, kadınların üretim gücünün en somut örneklerinden biridir" dedi.
Erciş Belediyesi, kadınların üretimdeki gücünü artıracak projelere destek vermeye ve kadının emeğini görünür kılmaya devam edecek. (Haber:Sadiye YİGİT)