Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi'nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.12.2016 - 13:14, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 1469+ kez okundu.
 

Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi'nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

 Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, "Engelli vatandaşlarımız kimseden bir ihsan, yardım beklentisine girmeden, doğuştan gelen haklarını sonuna kadar kullanma salahiyetine sahiptirler" dedi.Bakan Yardımcısı Çiftçi, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajda engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının tam ve diğer insanlarla eşit ölçüde sağlanması ve kullanılması amacıyla BM'nin 3 Aralık gününü ‘Dünya Engelliler Günü’ olarak kabul ettiğinin anımsattı. 3 Aralık gününün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Dünya Engelliler Günü olarak kutlandığını anlatan Çiftçi, "Öncelikle engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin bu gününü kutlar, kendilerine engelsiz bir dünya diliyorum. Engelli vatandaşlarımız kimseden bir ihsan, yardım beklentisine girmeden, doğuştan gelen haklarını sonuna kadar kullanma salahiyetine sahiptirler. Temel hak ve özgürlüklerden mevcut imkan ve fırsatlardan tam ve eşit şekilde yararlanmaları, topluma etkin bir şekilde katılımları devletimizin ve tüm toplumun görev ve sorumluluğundadır. Bu bağlamda engelli vatandaşlarımızın bağımsız olarak hayatlarını idame ettirebilmeleri ve günlük faaliyetlerde bulunabilmeleri için sosyal, psikolojik ve ekonomik durumun kendilerinin lehine düzenlenmesi son derece önemlidir. Toplumsal bilinç ve bilgi düzeyinin artırılması, yardımlaşma, dayanışma ve empati düzeyinin yükselmesiyle engelli kardeşlerimizin yaşam standartlarını artıracağımıza canı gönülden inanıyorum" dedi.AK Parti iktidarlarının engellilerin sorunlarıyla çağdaş ve sosyal devlet anlayışının bir gerekliliği çerçevesinde ilgilendiğini ve birçok yasal düzenlemeler getirdiğini vurgulayan Çiftçi, "Engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri kaldırmak için bütün güçleriyle çalıştıklarını ve bundan sonra da engelli kardeşlerimize sahip çıkarak sorumluluk ve görevimizi yerine getireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, engelli vatandaşlarımıza huzur, mutluluk ve esenlik dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

 Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, "Engelli vatandaşlarımız kimseden bir ihsan, yardım beklentisine girmeden, doğuştan gelen haklarını sonuna kadar kullanma salahiyetine sahiptirler" dedi.
Bakan Yardımcısı Çiftçi, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajda engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının tam ve diğer insanlarla eşit ölçüde sağlanması ve kullanılması amacıyla BM'nin 3 Aralık gününü ‘Dünya Engelliler Günü’ olarak kabul ettiğinin anımsattı. 
3 Aralık gününün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Dünya Engelliler Günü olarak kutlandığını anlatan Çiftçi, "Öncelikle engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin bu gününü kutlar, kendilerine engelsiz bir dünya diliyorum. Engelli vatandaşlarımız kimseden bir ihsan, yardım beklentisine girmeden, doğuştan gelen haklarını sonuna kadar kullanma salahiyetine sahiptirler. Temel hak ve özgürlüklerden mevcut imkan ve fırsatlardan tam ve eşit şekilde yararlanmaları, topluma etkin bir şekilde katılımları devletimizin ve tüm toplumun görev ve sorumluluğundadır. Bu bağlamda engelli vatandaşlarımızın bağımsız olarak hayatlarını idame ettirebilmeleri ve günlük faaliyetlerde bulunabilmeleri için sosyal, psikolojik ve ekonomik durumun kendilerinin lehine düzenlenmesi son derece önemlidir. Toplumsal bilinç ve bilgi düzeyinin artırılması, yardımlaşma, dayanışma ve empati düzeyinin yükselmesiyle engelli kardeşlerimizin yaşam standartlarını artıracağımıza canı gönülden inanıyorum" dedi.
AK Parti iktidarlarının engellilerin sorunlarıyla çağdaş ve sosyal devlet anlayışının bir gerekliliği çerçevesinde ilgilendiğini ve birçok yasal düzenlemeler getirdiğini vurgulayan Çiftçi, "Engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri kaldırmak için bütün güçleriyle çalıştıklarını ve bundan sonra da engelli kardeşlerimize sahip çıkarak sorumluluk ve görevimizi yerine getireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, engelli vatandaşlarımıza huzur, mutluluk ve esenlik dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.