Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Başkan Soğanda kentin sorunlarını Bakan Arslan'a iletti

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.12.2016 - 16:19, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 2023+ kez okundu.
 

Başkan Soğanda kentin sorunlarını Bakan Arslan'a iletti

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Vanlı şehit polis memuru Soner İdil'in cenazesine katılmak üzere kente gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a ilin sorunlarını iletti. Şehit cenaze töreninin ardından AK Parti Van İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Arslan'a Van Milletvekili Beşir Atalay da eşlik etti. Parti binasının girişinde İl Başkanı Av. Zahir Soğanda ve partililer tarafından karşılanan Arslan ve Atalay, partililerle bir süre görüştü. Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Van il Başkanı Av. Zahir Soğanda, Van'ın ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanındaki sorun ve sıkıntılarını Bakan Arslan'a iletti. Başkan Soğanda, "Sayın Bakanlarımızın sıklıkla ilimizi ziyaret etmeleri bizlere güç veriyor. Her fırsatta teşkilatlarımızla da bir araya getirdiğimiz Bakanlarımıza ilimizin sorun ve sıkıntılarını aktarma fırsatını yakalıyoruz. Bu anlamda yine bizleri bugün yalnız bırakmayan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan'a teşekkür ediyorum. Tabii ilimizde AK Parti iktidarımızla birlikte her alanda olduğu gibi ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanında da birçok hizmet yapıldı ve yapılmaya da devam ediliyor. AK Parti hizmet yaptığı için biz de daha çok hizmet istiyoruz” dedi.Esnaf, halk ve teşkilatları adına bazı talepleri Bakan Arslan’a ileten Soğanda, konuşmasını şöyle sürdürdü:“Öncelikle geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan Kapıköy Gümrük Kapısı’nın modernize binasının bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Van'ın adeta can damarı olan bu kapının İran tarafındaki yolun yapılması ve tır trafiğine 24 saat açılması yönünde bir talebimiz var. Yine ilimize kurulması halinde birçok istihdam kapısı aralayacak olan çağrı merkezinin de ilimize bir an önce kazandırılmasını talep ediyoruz. Tabii bunun yanında çalışmaları devam etmekte olan çevre yolunun hızlandırılması hususunu da belirtmek istiyoruz. Yapımı devam eden 2 büyük feribotun bir an evvel hizmete sunulması gerekmektedir. Devletimizce yardıma muhtaç ailelere yönelik verilen kömür dağıtımı devam ediyor. Kömür taşımasının hızlandırılmasını Sayın Bakanımızdan talep ediyoruz. Yine Kuzey Vangölü Demir Yolu hattının yapımının tamamlanmasının ve Vanlı hemşehrilerimizin hizmetine sunulması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Yine sahil yolu projelerinin de bir an önce bitirilmesi için daha fazla destek bekliyoruz. Kuskunkıran ve Güzeldere tünellerinde çalışmaların hızlandırılması, Tendurek Geçidine tünel yapılması gerekir. Ayrıca Van-Erciş, Van-Tendürek, Van-Kapıköy, Van-Başkale, Van-Tatvan arası yollara da sıcak asfalt beklediğimizi belirtiyorum. Son olarak da hemşehrilerimizin büyük bir istekle bekledikleri hızlı tren projesinin de ilimize kazandırılmasını yönündeki taleplerimizi Sayın Bakanımıza iletiyorum."Başkan Soğanda'nın ilettiği talepleri not alan Bakan Arslan, sorunların çözümü konusunda çalışmaların devam ettiğini, bazı talepler konusunda ise çalışma başlatacaklarını ifade ederek Başkan Soğanda'ya teşekkür etti.

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Vanlı şehit polis memuru Soner İdil'in cenazesine katılmak üzere kente gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a ilin sorunlarını iletti. 
Şehit cenaze töreninin ardından AK Parti Van İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Arslan'a Van Milletvekili Beşir Atalay da eşlik etti. Parti binasının girişinde İl Başkanı Av. Zahir Soğanda ve partililer tarafından karşılanan Arslan ve Atalay, partililerle bir süre görüştü. Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Van il Başkanı Av. Zahir Soğanda, Van'ın ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanındaki sorun ve sıkıntılarını Bakan Arslan'a iletti. Başkan Soğanda, "Sayın Bakanlarımızın sıklıkla ilimizi ziyaret etmeleri bizlere güç veriyor. Her fırsatta teşkilatlarımızla da bir araya getirdiğimiz Bakanlarımıza ilimizin sorun ve sıkıntılarını aktarma fırsatını yakalıyoruz. Bu anlamda yine bizleri bugün yalnız bırakmayan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan'a teşekkür ediyorum. Tabii ilimizde AK Parti iktidarımızla birlikte her alanda olduğu gibi ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanında da birçok hizmet yapıldı ve yapılmaya da devam ediliyor. AK Parti hizmet yaptığı için biz de daha çok hizmet istiyoruz” dedi.
Esnaf, halk ve teşkilatları adına bazı talepleri Bakan Arslan’a ileten Soğanda, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Öncelikle geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan Kapıköy Gümrük Kapısı’nın modernize binasının bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Van'ın adeta can damarı olan bu kapının İran tarafındaki yolun yapılması ve tır trafiğine 24 saat açılması yönünde bir talebimiz var. Yine ilimize kurulması halinde birçok istihdam kapısı aralayacak olan çağrı merkezinin de ilimize bir an önce kazandırılmasını talep ediyoruz. Tabii bunun yanında çalışmaları devam etmekte olan çevre yolunun hızlandırılması hususunu da belirtmek istiyoruz. Yapımı devam eden 2 büyük feribotun bir an evvel hizmete sunulması gerekmektedir. Devletimizce yardıma muhtaç ailelere yönelik verilen kömür dağıtımı devam ediyor. Kömür taşımasının hızlandırılmasını Sayın Bakanımızdan talep ediyoruz. Yine Kuzey Vangölü Demir Yolu hattının yapımının tamamlanmasının ve Vanlı hemşehrilerimizin hizmetine sunulması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Yine sahil yolu projelerinin de bir an önce bitirilmesi için daha fazla destek bekliyoruz. Kuskunkıran ve Güzeldere tünellerinde çalışmaların hızlandırılması, Tendurek Geçidine tünel yapılması gerekir. Ayrıca Van-Erciş, Van-Tendürek, Van-Kapıköy, Van-Başkale, Van-Tatvan arası yollara da sıcak asfalt beklediğimizi belirtiyorum. Son olarak da hemşehrilerimizin büyük bir istekle bekledikleri hızlı tren projesinin de ilimize kazandırılmasını yönündeki taleplerimizi Sayın Bakanımıza iletiyorum."
Başkan Soğanda'nın ilettiği talepleri not alan Bakan Arslan, sorunların çözümü konusunda çalışmaların devam ettiğini, bazı talepler konusunda ise çalışma başlatacaklarını ifade ederek Başkan Soğanda'ya teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.