Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

ERCİŞ ŞEHİT RIDVAN ÇEVİK DEVLET HASTAHANESİ’NDE BÜYÜK YOĞUNLUK

Eğitim 17.11.2021 - 08:54, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 1425+ kez okundu.
 

ERCİŞ ŞEHİT RIDVAN ÇEVİK DEVLET HASTAHANESİ’NDE BÜYÜK YOĞUNLUK

      Erciş İlçesinin Şehit Rıdvan Çevik Devlet Hastahanesi’nin acil polikliniğinde büyük hasta yoğunluğu yaşanıyor. Hastaların ve sıra bekleyenlerin randevu almak ve muayene olmak için karşılaştıkları yoğunluk bu günlerde daha da artmış durumdadır.       Yoğunluğun sebepleri arasında çocuk hastaların çok olması gözden kaçmıyor. Hava değişiminin sebep olduğu bu durumdan en çok çocuklar etkilenmektedir.  Acil polikliniğinde sıra bekleyenlerin büyük çoğunlunu çocuklar oluşturduğu için onlara refakat eden büyüklerinin de alanda bulması sebebiyle  acil polikliniğin önünde çok fazla yoğunluğa sebep oluyor.    Hastahaneye başvuranlardan çoğunun çocuk olması ve aynı sebeplerden şikayetleri dikkat çekiyor. Çocuklarda yüksek ateş, ishal, günde birkaç kere kusma başta gelen şikayetler arasındadır. Acil polikliğindee muayene yapan doktorlar  son günlerde bu şikayetlerden gelenlerin sayısının çok fazla olduğunu belirterek bu konuda yetişkin anne babaların çocuklara bu günlerde hastalanmaması için  dikkat etmesini istiyor. Poliklinikte görev yapan doktorlar ailelere önerilerde de bulunmaktadırlar. Hasta olan çocuklarının da hemen bir hekime gösterilmesi konusunda uyarıda bulunuyorlar.Hastalığın yayılmasını önüne geçmenin en önemli kural olduğunu belirterek; ilaç tedavisi yazılan çocukların ilaçla beraber iyi beslenmesi gerektiğine dikkat çekiyorlar.       Ayrıca göz önündeki yoğunluğun COVİD 19 salgınına dair alınan önlemleri ihlal edebileceği kaygısı uyandırıyor. Bu yoğunluğun covid-19 ile yapılan mücadeleyi de zorladığı da ortadadır. Bu yoğunlukta bile bazı insanların maske takmadıkları gözden kaçmamaktadır. Maske takmayanları zaman zaman uyaran görevlilerde zor durumda kalıyor.   Onsekiz yaş altı çocuklarda aşılama oranınında çok az olması sebebiyle çocukların anne ve babaları bu salgın karşısında tedirginlikleri bir kat daha artıyor. Çocuklarda baş gösteren salgının okulların bir haftalık kısa bir ara tatile gitmesi ile biraz daha hafifliyebileceği tahmin ediliyor. Yine de uzmanlar çocuklarda görülen ateş yüksekliği ve kusmaların önüne geçmenin en önemli yolunun uzmanların söylediklerine uymadan geçtiğini belirtiyorlar. Haber:Yadigar BARAN

      Erciş İlçesinin Şehit Rıdvan Çevik Devlet Hastahanesi’nin acil polikliniğinde büyük hasta yoğunluğu yaşanıyor.
Hastaların ve sıra bekleyenlerin randevu almak ve muayene olmak için karşılaştıkları yoğunluk bu günlerde daha da artmış durumdadır. 
     Yoğunluğun sebepleri arasında çocuk hastaların çok olması gözden kaçmıyor. Hava değişiminin sebep olduğu bu durumdan en çok çocuklar etkilenmektedir. 
Acil polikliniğinde sıra bekleyenlerin büyük çoğunlunu çocuklar oluşturduğu için onlara refakat eden büyüklerinin de alanda bulması sebebiyle  acil polikliniğin önünde çok fazla yoğunluğa sebep oluyor.   
Hastahaneye başvuranlardan çoğunun çocuk olması ve aynı sebeplerden şikayetleri dikkat çekiyor. Çocuklarda yüksek ateş, ishal, günde birkaç kere kusma başta gelen şikayetler arasındadır. Acil polikliğindee muayene yapan doktorlar  son günlerde bu şikayetlerden gelenlerin sayısının çok fazla olduğunu belirterek bu konuda yetişkin anne babaların çocuklara bu günlerde hastalanmaması için  dikkat etmesini istiyor. Poliklinikte görev yapan doktorlar ailelere önerilerde de bulunmaktadırlar. Hasta olan çocuklarının da hemen bir hekime gösterilmesi konusunda uyarıda bulunuyorlar.Hastalığın yayılmasını önüne geçmenin en önemli kural olduğunu belirterek; ilaç tedavisi yazılan çocukların ilaçla beraber iyi beslenmesi gerektiğine dikkat çekiyorlar.     
 Ayrıca göz önündeki yoğunluğun COVİD 19 salgınına dair alınan önlemleri ihlal edebileceği kaygısı uyandırıyor. Bu yoğunluğun covid-19 ile yapılan mücadeleyi de zorladığı da ortadadır. Bu yoğunlukta bile bazı insanların maske takmadıkları gözden kaçmamaktadır. Maske takmayanları zaman zaman uyaran görevlilerde zor durumda kalıyor. 
 Onsekiz yaş altı çocuklarda aşılama oranınında çok az olması sebebiyle çocukların anne ve babaları bu salgın karşısında tedirginlikleri bir kat daha artıyor.
Çocuklarda baş gösteren salgının okulların bir haftalık kısa bir ara tatile gitmesi ile biraz daha hafifliyebileceği tahmin ediliyor. Yine de uzmanlar çocuklarda görülen ateş yüksekliği ve kusmaların önüne geçmenin en önemli yolunun uzmanların söylediklerine uymadan geçtiğini belirtiyorlar. Haber:Yadigar BARAN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.