Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Erciş'te semt pazarı uygulamasına geçildi

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.07.2016 - 09:51, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 2303+ kez okundu.
 

Erciş'te semt pazarı uygulamasına geçildi

Erciş Belediyesi ilçe düzeni ve hijyenini sağlamak amacıyla ilçede semt pazarı uygulamasına geçti.Kadınlara yönelik  eşit  temsiliyetin esas alındığı uygulama  yedi ayrı mahallede hayata geçirildi.  Yaşanan depremden sonra ilçe merkezinde uygulanacağı  belirtilen  Kentsel Dönüşüm Projesi belirsizliğini koruyorken  Erciş Belediyesi'nin baraka kenti andıran  ilçede  ilçenin  hijyen ve düzeni  için çalışmaları devam ediyor. Yapımı  süren Kasaplar ve Peynirciler Çarşısı ile ilçedeki kasap ve peynirci esnafı modern çarşılara taşıma hazırlıklarını sürdüren belediye diğer taraftan ilçe merkezinde dağınık halde icraat gösteren seyyar satıcıları bir araya toplamak adına dev bir çalışmaya imza attı. Belediye Zabıta Müdürlüğü öncülüğünde  hayata geçirilen ' Semt pazarı ' uygulaması ile ilçede aralarında kadınların da bulunduğu 250 esnaf kura ile belirlenerek  yedi ayrı mahallede kurulan semt  pazarları için hak sahibi  yapıldı.   Kurulan pazarlarda  hak sahibi  esnaf tezgahları başına geçerken  yurttaşlar da  daha ucuz ve çeşitli ürünlere ulaşma noktasında  duydukları memnuniyeti dile getirdi.Uygulama ile beraber ilçe merkezindeki kaldırım  işgali ve seyyar satıcılık ise belediye Zabıta Müdürlüğü   tarafından yasaklandı.  Kadın istihdamı sağlandı Kadınların eşit bir şekilde faydalandığı uygulamayı   hayata geçiren belediye söz konusu çalışma ile kadınlara yeni istihdam alanları oluşturdu.   Uygulamada   kendilerine yer ayrılmasını anlamlı bulan kadın esnaflar  söz konusu çalışma için belediye yönetimine teşekkür ederek uygulamanın kadınlara faydalı olduğunu kaydetti.  Kadın esnaflardan Canan İnci, kendi ayakları üzerinde durabileceklerini belirterek ''Kadının kendi parasını kazanması güzel bir şey . Böyle bir imkan sunduğu için belediyeye teşekkür ederiz. '' dedi. Daha sonra konuşan kadın esnaflardan Saime Özyemin ise daha önce de kadın olarak çalışmak istediklerini  ancak dışarı  dahi çıkamadıklarını belirtti. Özyemin  ,  kendilerine söz konusu  fırsatı  sunduklarından dolayı belediye yönetimine teşekkür etti. Semt pazarları için tutuklu belediye eş başkanı Diba Keskin ve belediye kadın yöneticilerine teşekkürlerini sunan Asya Baburhan  da  uygulamanın faydalı olduğu kaydetti . Esnaflar memnun Daha önce ilçede dağınık halde faaliyet süren ve söz konusu uygulama ile daha düzenli  bir  iş imkanı yakalayan pazar esnafı ise uygulamanın hem esnafa hem halka yararlı  olduğunu belirtti. Esnaflardan Abdurrahman Uymuşak , pazar uygulamasının  gerekli olduğunu söyleyerek başlatılan uygulamadan memnun olduğunu aktardı.  '' Ercîş için böyle bir uygulama lazımdı '' diyen Macit Yıldırım isimli esnaf da satışlarının  şimdilik güzel gittiğini söyledi. Son olarak konuşan Selami Çelik  ise  duyduğu memnuniyeti   '' Diba Başkan ve belediye yönetimine bu  çalışmaları için teşekkür ederiz ''   sözleriyle ifade etti. 

Erciş Belediyesi ilçe düzeni ve hijyenini sağlamak amacıyla ilçede semt pazarı uygulamasına geçti.Kadınlara yönelik  eşit  temsiliyetin esas alındığı uygulama  yedi ayrı mahallede hayata geçirildi.  

Yaşanan depremden sonra ilçe merkezinde uygulanacağı  belirtilen  Kentsel Dönüşüm Projesi belirsizliğini koruyorken  Erciş Belediyesi'nin baraka kenti andıran  ilçede  ilçenin  hijyen ve düzeni  için çalışmaları devam ediyor. Yapımı  süren Kasaplar ve Peynirciler Çarşısı ile ilçedeki kasap ve peynirci esnafı modern çarşılara taşıma hazırlıklarını sürdüren belediye diğer taraftan ilçe merkezinde dağınık halde icraat gösteren seyyar satıcıları bir araya toplamak adına dev bir çalışmaya imza attı. Belediye Zabıta Müdürlüğü öncülüğünde  hayata geçirilen ' Semt pazarı ' uygulaması ile ilçede aralarında kadınların da bulunduğu 250 esnaf kura ile belirlenerek  yedi ayrı mahallede kurulan semt  pazarları için hak sahibi  yapıldı.   Kurulan pazarlarda  hak sahibi  esnaf tezgahları başına geçerken  yurttaşlar da  daha ucuz ve çeşitli ürünlere ulaşma noktasında  duydukları memnuniyeti dile getirdi.Uygulama ile beraber ilçe merkezindeki kaldırım  işgali ve seyyar satıcılık ise belediye Zabıta Müdürlüğü   tarafından yasaklandı.  

Kadın istihdamı sağlandı 

Kadınların eşit bir şekilde faydalandığı uygulamayı   hayata geçiren belediye söz konusu çalışma ile kadınlara yeni istihdam alanları oluşturdu.   Uygulamada   kendilerine yer ayrılmasını anlamlı bulan kadın esnaflar  söz konusu çalışma için belediye yönetimine teşekkür ederek uygulamanın kadınlara faydalı olduğunu kaydetti.  Kadın esnaflardan Canan İnci, kendi ayakları üzerinde durabileceklerini belirterek ''Kadının kendi parasını kazanması güzel bir şey . Böyle bir imkan sunduğu için belediyeye teşekkür ederiz. '' dedi. Daha sonra konuşan kadın esnaflardan Saime Özyemin ise daha önce de kadın olarak çalışmak istediklerini  ancak dışarı  dahi çıkamadıklarını belirtti. Özyemin  ,  kendilerine söz konusu  fırsatı  sunduklarından dolayı belediye yönetimine teşekkür etti. Semt pazarları için tutuklu belediye eş başkanı Diba Keskin ve belediye kadın yöneticilerine teşekkürlerini sunan Asya Baburhan  da  uygulamanın faydalı olduğu kaydetti . 

Esnaflar memnun 

Daha önce ilçede dağınık halde faaliyet süren ve söz konusu uygulama ile daha düzenli  bir  iş imkanı yakalayan pazar esnafı ise uygulamanın hem esnafa hem halka yararlı  olduğunu belirtti. Esnaflardan Abdurrahman Uymuşak , pazar uygulamasının  gerekli olduğunu söyleyerek başlatılan uygulamadan memnun olduğunu aktardı.  '' Ercîş için böyle bir uygulama lazımdı '' diyen Macit Yıldırım isimli esnaf da satışlarının  şimdilik güzel gittiğini söyledi. Son olarak konuşan Selami Çelik  ise  duyduğu memnuniyeti   '' Diba Başkan ve belediye yönetimine bu  çalışmaları için teşekkür ederiz ''   sözleriyle ifade etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.