Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

ERCİŞ’TE KIŞ LASTİĞİ TAKMA MESAİSİ ERKEN BAŞLADI

Gündem 23.11.2022 - 09:12, Güncelleme: 23.11.2022 - 09:12 2942+ kez okundu.
 

ERCİŞ’TE KIŞ LASTİĞİ TAKMA MESAİSİ ERKEN BAŞLADI

Erciş’te kış lastiği takma işlemleri erken başladı
 Erciş’te kış lastiği takma işlemleri erken başladı.  İlçede zorlu kış şartları nedeniyle normalde 1 Aralık tarihinde başlayacak olan kış lastiği kullanma zorunluluğu erken başladı. Kasım ayının başlarında başlayan lastik değiştirme işlemleri her geçen gün artarak devam ediyor. Erciş’te zorlu kış şartları nedeniyle normalde 1 Aralık tarihinde başlayacak olan kış lastiği kullanma zorunluluğu erken başladı. Ticari ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar için erken başlayacak olan kış lastiği zorunluluğu, oto lastikçilerinde uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Aralık ayında başlayacak olan kış lastiği uygulaması, kentte kış şartlarının zor geçmesi nedeniyle erken başladı. Ticari ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar bu uygulamaya kendilerinden istenilen süreyi beklemeden değiştirmeye başladılar. Sürücüler, araçlarında bulunan yazlık lastikleri çıkarttırıp kışlık lastiklerini taktırıyor.  Erciş’te  uzun yıllardır oto lastikçiliği yapan Dinçer Nadiroğlu "Lastik değiştirme yoğunluğu şimdiden başladı. Vatandaşlar, araçlarını getiriyor. İş yerimizde bazen uzun kuyruklar oluşuyor. Ticari araçlar için 1 Aralıkta zorunlu olarak başlayacak uygulama ilçemizde erken başladı. Soğuk hava şartlarında kışlık lastik kullanmak gerekiyor. Araçların kaymaması için tedbirli olan vatandaşlar da erkenden tedbirlerini alıp lastiklerini değiştirtmek için getiriyor. Özellikle Erciş kırsal mahallelerinde oturan sürücüler ile öğrenci servisi yapan sürücüler uygulamanın başlamasını beklemeden kış lastiklerini takıyorlar.Yıllardır ben bu mesleği yapmaktayım. Sürücüler lastik değiştirme görevlerini yıldan yıla olumlu bir yönde yol kat ettiklerini görüyorum. Daha uygulamanın başlamasına bir haftadan fazla zaman vardır. Biz ve Erciş’te bu işi yapan arkadaşlarda lastik değiştirme iş yoğunluğunu görüyoruz. Araba lastiği sürücü ve yolcular için çok önem arz ediyor." dedi. Lastik değişimini yapan sürücü Ziya Göksü’’Biz Hasanabdal ve daha dağlık yerleşim yerlerinden öğrenci taşımaktayız. Buralarda don ve yağış ilçe merkezine göre daha erken başlıyor. Bizde tedbirimizi ona göre ayarlıyoruz.Çünkü bir aralık tarihi bizim için uygulama tarihi olsa dahi coğrafya şartlarımız bize daha ekken davranın diyor. Bizde ona göre erken bir tarihte lastik değişimini yapıyoruz. Yaz uygulamasında da ben ve benim gibi coğrafyası sert geçen yerlerde taşıma yapanlar kışlık lastiklerimizi biraz geç çıkarıyoruz. Biz bunu yaparken önceliğimiz kazasız belasız bir sezon geçirmektir.’’ dedi. Haber:Ümit SARGUT
Erciş’te kış lastiği takma işlemleri erken başladı


 Erciş’te kış lastiği takma işlemleri erken başladı. 
İlçede zorlu kış şartları nedeniyle normalde 1 Aralık tarihinde başlayacak olan kış lastiği kullanma zorunluluğu erken başladı.
Kasım ayının başlarında başlayan lastik değiştirme işlemleri her geçen gün artarak devam ediyor.
Erciş’te zorlu kış şartları nedeniyle normalde 1 Aralık tarihinde başlayacak olan kış lastiği kullanma zorunluluğu erken başladı. Ticari ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar için erken başlayacak olan kış lastiği zorunluluğu, oto lastikçilerinde uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Aralık ayında başlayacak olan kış lastiği uygulaması, kentte kış şartlarının zor geçmesi nedeniyle erken başladı. Ticari ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar bu uygulamaya kendilerinden istenilen süreyi beklemeden değiştirmeye başladılar. Sürücüler, araçlarında bulunan yazlık lastikleri çıkarttırıp kışlık lastiklerini taktırıyor. 
Erciş’te  uzun yıllardır oto lastikçiliği yapan Dinçer Nadiroğlu "Lastik değiştirme yoğunluğu şimdiden başladı. Vatandaşlar, araçlarını getiriyor. İş yerimizde bazen uzun kuyruklar oluşuyor. Ticari araçlar için 1 Aralıkta zorunlu olarak başlayacak uygulama ilçemizde erken başladı. Soğuk hava şartlarında kışlık lastik kullanmak gerekiyor. Araçların kaymaması için tedbirli olan vatandaşlar da erkenden tedbirlerini alıp lastiklerini değiştirtmek için getiriyor. Özellikle Erciş kırsal mahallelerinde oturan sürücüler ile öğrenci servisi yapan sürücüler uygulamanın başlamasını beklemeden kış lastiklerini takıyorlar.Yıllardır ben bu mesleği yapmaktayım. Sürücüler lastik değiştirme görevlerini yıldan yıla olumlu bir yönde yol kat ettiklerini görüyorum. Daha uygulamanın başlamasına bir haftadan fazla zaman vardır. Biz ve Erciş’te bu işi yapan arkadaşlarda lastik değiştirme iş yoğunluğunu görüyoruz. Araba lastiği sürücü ve yolcular için çok önem arz ediyor." dedi.
Lastik değişimini yapan sürücü Ziya Göksü’’Biz Hasanabdal ve daha dağlık yerleşim yerlerinden öğrenci taşımaktayız. Buralarda don ve yağış ilçe merkezine göre daha erken başlıyor. Bizde tedbirimizi ona göre ayarlıyoruz.Çünkü bir aralık tarihi bizim için uygulama tarihi olsa dahi coğrafya şartlarımız bize daha ekken davranın diyor. Bizde ona göre erken bir tarihte lastik değişimini yapıyoruz. Yaz uygulamasında da ben ve benim gibi coğrafyası sert geçen yerlerde taşıma yapanlar kışlık lastiklerimizi biraz geç çıkarıyoruz. Biz bunu yaparken önceliğimiz kazasız belasız bir sezon geçirmektir.’’ dedi. Haber:Ümit SARGUT

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.