Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Van Büyükşehir Belediyesi ‘Mezarlık Bilgi Sistemi’ni kurdu

Gündem 15.09.2023 - 07:48, Güncelleme: 15.09.2023 - 07:48 1434+ kez okundu.
 

Van Büyükşehir Belediyesi ‘Mezarlık Bilgi Sistemi’ni kurdu

Mezarlık Bilgi Sistemi’ kuruldu
Van Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yakınlarının mezarlarını daha kolay bir şekilde bulabilmelerini sağlamak amacıyla ‘Mezarlık Bilgi Sistemi’ kurdu. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, vatandaşların yakınlarının mezarlarını daha kolay bir şekilde bulabilmelerini için yeni sitemi hizmete aldı. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca geliştirilen ‘Mezarlık Bilgi Sistemi’ ile vefat eden kişinin ismi, mezar yeri ve defin tarihi gibi bilgilere dijital ortamda rahatça ulaşabilecek. Ayrıca, Van merkezde bulunan Akköprü, Garipler, Süphan, Selimbey, İskele, Yalımerez, Seyrantepe, Yenimahalle, Hacıbekir, Eskişehir ve Doğu mezarlığı dışında bulunan 1200 adet mezarlığın defin kayıtları sisteme yüklenirken, şimdiye kadar 19 bin 64 kişinin bilgileri sisteme yüklendi.
Mezarlık Bilgi Sistemi’ kuruldu

Van Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yakınlarının mezarlarını daha kolay bir şekilde bulabilmelerini sağlamak amacıyla ‘Mezarlık Bilgi Sistemi’ kurdu.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, vatandaşların yakınlarının mezarlarını daha kolay bir şekilde bulabilmelerini için yeni sitemi hizmete aldı. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca geliştirilen ‘Mezarlık Bilgi Sistemi’ ile vefat eden kişinin ismi, mezar yeri ve defin tarihi gibi bilgilere dijital ortamda rahatça ulaşabilecek.
Ayrıca, Van merkezde bulunan Akköprü, Garipler, Süphan, Selimbey, İskele, Yalımerez, Seyrantepe, Yenimahalle, Hacıbekir, Eskişehir ve Doğu mezarlığı dışında bulunan 1200 adet mezarlığın defin kayıtları sisteme yüklenirken, şimdiye kadar 19 bin 64 kişinin bilgileri sisteme yüklendi.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.