Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kışın en çok tercih edilen bitkiler: Zencefil ve zerdeçal

Sağlık 31.12.2022 - 16:06, Güncelleme: 31.12.2022 - 16:06 1035+ kez okundu.
 

Kışın en çok tercih edilen bitkiler: Zencefil ve zerdeçal

Zencefil ve zerdeçal
Erciş'te havaların soğumasıyla birlikte vatandaşların en çok tercih ettiği şifalı bitkilerin başında zencefil ve zerdeçal geliyor. Erciş'te soğuk kış şartlarında hasta olmak istemeyen vatandaşlar soluğu aktarlarda alıyor. Soğuk havanın kendini hissettirmesiyle birlikte artan gribal enfeksiyonlara karşı vatandaşlar genellikle şifalı bitkileri tercih ediyor. Şifayı bitkilerde arayan vatandaşların uğrak mekânı haline gelen aktarlarda ise en çok talep zencefil ve zerdeçal bitkisi oluyor. Erciş ilçesinde 6 yıldır şifalı bitki satışı yapan aktar M.Taha Minas, soğuk havalarda takviye edici gıdaların kullanılması gerektiğini söyledi. “Mesir macunları bu kış döneminde daha çok talep görmeye başladı” Takviye edici gıdaların kış mevsiminde tüketilmesi gerektiğini ifade eden M.Taha Minas, “Kışa girdiğimiz zaman insanların bağışıklık sisteminin düşmemesi için mevcut takviye edici gıdalar var. Arı sütü, bal, polen ve propolis gibi karışımlardan oluşan macunlar kullanılmalı. Özellikle mesir macunları bu kış döneminde daha çok talep görmeye başladı. Bunun yanında da bitki çayları özellikle ada çayı, papatya, zencefil, zerdeçal, tarçın, hibiskus ve narçiçeği gibi ürünler en çok talep gören ürünlerdir. Bunlar kullanıldığı zaman kışın kolay kolay bağışıklık sisteminde bir problem yaşanmaz ve düzenli kullanıldığı zaman bağışıklık sistemi güçlenir. İnsanlarla etkileşim halinde olan sürekli bir ortamda kalındığı zaman daha sıkıntı yaşanıyor. Ama farklı ortamlara girildiği zaman bağışıklık daha da güçlenmiş oluyor” dedi. “Zerdeçalın içerisinde bulunan kurkumin maddesi bağışıklık sistemi için bir numaralı ürün” Kış aylarında daha çok zerdeçala rağbet olduğunu dile getiren Minas, “Baharat satışlarından da memnunuz. Bitki çayları da şu an bayağı talep görmektedir. Zencefil genellikle süte karıştırılıp tüketilirken zerdeçal ise tadının acı olmasından dolayı balla tüketiliyor. Bu şekilde tüketildiği zaman tadı daha güzel oluyor ve çocuklar daha rahat içmiş oluyor.  Bu bölgede de soğuk algınlığı ve vücudu dinç tutmak için zerdeçalın içerisindeki kurkumin maddesi bağışıklık sistemi için bir numaralı ürün” diye belirtti.Haber: Ümit SARGUT.
Zencefil ve zerdeçal

Erciş'te havaların soğumasıyla birlikte vatandaşların en çok tercih ettiği şifalı bitkilerin başında zencefil ve zerdeçal geliyor.
Erciş'te soğuk kış şartlarında hasta olmak istemeyen vatandaşlar soluğu aktarlarda alıyor. Soğuk havanın kendini hissettirmesiyle birlikte artan gribal enfeksiyonlara karşı vatandaşlar genellikle şifalı bitkileri tercih ediyor. Şifayı bitkilerde arayan vatandaşların uğrak mekânı haline gelen aktarlarda ise en çok talep zencefil ve zerdeçal bitkisi oluyor. Erciş ilçesinde 6 yıldır şifalı bitki satışı yapan aktar M.Taha Minas, soğuk havalarda takviye edici gıdaların kullanılması gerektiğini söyledi.
“Mesir macunları bu kış döneminde daha çok talep görmeye başladı”
Takviye edici gıdaların kış mevsiminde tüketilmesi gerektiğini ifade eden M.Taha Minas, “Kışa girdiğimiz zaman insanların bağışıklık sisteminin düşmemesi için mevcut takviye edici gıdalar var. Arı sütü, bal, polen ve propolis gibi karışımlardan oluşan macunlar kullanılmalı. Özellikle mesir macunları bu kış döneminde daha çok talep görmeye başladı. Bunun yanında da bitki çayları özellikle ada çayı, papatya, zencefil, zerdeçal, tarçın, hibiskus ve narçiçeği gibi ürünler en çok talep gören ürünlerdir. Bunlar kullanıldığı zaman kışın kolay kolay bağışıklık sisteminde bir problem yaşanmaz ve düzenli kullanıldığı zaman bağışıklık sistemi güçlenir. İnsanlarla etkileşim halinde olan sürekli bir ortamda kalındığı zaman daha sıkıntı yaşanıyor. Ama farklı ortamlara girildiği zaman bağışıklık daha da güçlenmiş oluyor” dedi.
“Zerdeçalın içerisinde bulunan kurkumin maddesi bağışıklık sistemi için bir numaralı ürün”
Kış aylarında daha çok zerdeçala rağbet olduğunu dile getiren Minas, “Baharat satışlarından da memnunuz. Bitki çayları da şu an bayağı talep görmektedir. Zencefil genellikle süte karıştırılıp tüketilirken zerdeçal ise tadının acı olmasından dolayı balla tüketiliyor. Bu şekilde tüketildiği zaman tadı daha güzel oluyor ve çocuklar daha rahat içmiş oluyor.  Bu bölgede de soğuk algınlığı ve vücudu dinç tutmak için zerdeçalın içerisindeki kurkumin maddesi bağışıklık sistemi için bir numaralı ürün” diye belirtti.Haber: Ümit SARGUT.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.