Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

‘Kuş Cenneti’ Arin Gölü dondu

Gündem 27.01.2023 - 13:11, Güncelleme: 27.01.2023 - 13:11 838+ kez okundu.
 

‘Kuş Cenneti’ Arin Gölü dondu

Bitlis’in Adilcevaz ilçe sınırlarında bulunan ve ‘kuş cenneti’ olarak bilinen Arin Gölü dondu.
Bitlis’in Adilcevaz ilçe sınırlarında bulunan ve ‘kuş cenneti’ olarak bilinen Arin Gölü dondu. Adilcevaz ilçe merkezine 31 kilometre uzaklıkta bulunan Van Gölü seviyesinde 10 metre yükseklikte yer alan Arin Gölü, etkili olan soğuk havalar nedeniyle dondu. Yazın kuşların cıvıltısıyla yankılanan Arin Gölü, donan yüzeyiyle de gençler için kış aylarında oyun alanı oluyor. Selçuk Kurt isimli vatandaş, Süphan Dağı’nın eteğinde yer alan Arin Gölü’nün sodalı bir göl olduğunu söyleyerek, “Arin Gölü yazın çeşit çeşit kuşlara ev sahipliği yapıyor. Kış aylarında ise tamamen donuyor. Donduğu zaman biz gençler için muhteşem bir oyun alanı oluyor. Bu sene geçte olsa dondu” dedi.
Bitlis’in Adilcevaz ilçe sınırlarında bulunan ve ‘kuş cenneti’ olarak bilinen Arin Gölü dondu.

Bitlis’in Adilcevaz ilçe sınırlarında bulunan ve ‘kuş cenneti’ olarak bilinen Arin Gölü dondu.
Adilcevaz ilçe merkezine 31 kilometre uzaklıkta bulunan Van Gölü seviyesinde 10 metre yükseklikte yer alan Arin Gölü, etkili olan soğuk havalar nedeniyle dondu. Yazın kuşların cıvıltısıyla yankılanan Arin Gölü, donan yüzeyiyle de gençler için kış aylarında oyun alanı oluyor.
Selçuk Kurt isimli vatandaş, Süphan Dağı’nın eteğinde yer alan Arin Gölü’nün sodalı bir göl olduğunu söyleyerek, “Arin Gölü yazın çeşit çeşit kuşlara ev sahipliği yapıyor. Kış aylarında ise tamamen donuyor. Donduğu zaman biz gençler için muhteşem bir oyun alanı oluyor. Bu sene geçte olsa dondu” dedi.

Bitlis HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.