Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

TİP milletvekili Can Atalay'ın vekilliği düşürüldü

Siyaset 31.01.2024 - 08:32, Güncelleme: 31.01.2024 - 08:39 900+ kez okundu.
 

TİP milletvekili Can Atalay'ın vekilliği düşürüldü

Can Atalay'ın vekilliği düşürüldü
Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezası alan Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'la ilgili Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin verdiği karar Meclis'te okundu. Kararın okunmasıyla birlikte Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü. Kararın okunduğu sırada Meclis Genel Kurulu'nda tansiyon yükseldi. Muhalefet milletvekilleri kararın okunmasına engel olmak için kürsüye yürüdü. Bazı vekillerin ellerindeki Anayasa kitapçığını sallayarak tepki gösterdiği görüldü. Gezi davasında 18 yıl hapis cezası alan TİP Milletvekili Can Atalay'la ilgili Yargıtay kararının Meclis'te okunmasıyla birlikte Atalay'ın vekilliği düşürüldü. CAN ATALAY'IN MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ Gerginliğin bir türlü son bulmadığı Genel Kurul'da Can Atalay kararı sonunda okundu. Kararın okunmasıyla birlikte Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü. Muhalefet milletvekilleri karar okunduğu sırada Meclis kürsüsüne yürüdü. Tepki gösteren vekiller ellerindeki Anayasa kitapçığını fırlattı. MUHALEFET MİLLETVEKİLLERİ SIRALARI YUMRUKLADI Meclis'te Bekir Bozdağ'ın kararı okumak istediği sırada tansiyon yükseldi. Vekillerin sıraları yumruklaması ve divana yürümesinin ardından Genel Kurul'da kapalı oturuma geçildi. CHP'nin 'kapalı oturum' önergesi oy çokluğuyla kabul edildi. Birleşime ara verildi. KARARIN OKUNMASINA ENGEL OLMAK İSTEDİLER CHP'nin kapalı oturumu kararın okunmasına engel olmak ve sürecin her anının Meclis tutanaklarına geçmesini sağlamak amacıyla istediği öğrenildi. NE OLMUŞTU? AYM, 25 Ekim'de de Gezi Davası'nda 18 yıl hapis cezasına mahkum edilen milletvekili Can Atalay'ın 'seçilme hakkı' ve 'kişi hürriyeti ve güvenliği'nin ihlal edildiğine karar vermişti. Karar ise 9'a karşı 5 oyla alınmıştı. Bunun üzerine tahliyesi beklenen Can Atalay hakkındaki karar uygulanmadı. Atalay tahliye edilmedi ve dosya yeniden Yargıtay'a gönderildi. YARGITAY, AYM ÜYELERİNE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU Yargıtay bunun üzerine Atalay hakkında hak ihlali kararı veren AYM üyelerine suç duyurusunda bulunmuştu. Yaptıkları açıklamayla Meclis'ten Can Atalay'ın vekilliğini düşürmesini istemişti. AYM'NİN 2. HAK İHLALİ KARARI DA YARGITAY'DAN DÖNMÜŞTÜ Atalay'ın avukatlarının ikinci kez AYM'ye bireysel başvuruda bulunması üzerine 13 Aralık'ta toplanan Yüksek Mahkeme, dosyayı Genel Kurul'a sevk etmişti. Anayasa Mahkemesi (AYM), Can Atalay hakkındaki ikinci ihlal başvurusunu görüştü. Atalay'ın kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine karar verildi. Mahkeme, 3 karşı oy ve oyçokluğu ile hak ihlali olduğuna hükmetti. Yargıtay, AYM'!nin 2. hak ihlali kararını da uygulamamıştı.
Can Atalay'ın vekilliği düşürüldü

Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezası alan Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'la ilgili Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin verdiği karar Meclis'te okundu. Kararın okunmasıyla birlikte Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü. Kararın okunduğu sırada Meclis Genel Kurulu'nda tansiyon yükseldi. Muhalefet milletvekilleri kararın okunmasına engel olmak için kürsüye yürüdü. Bazı vekillerin ellerindeki Anayasa kitapçığını sallayarak tepki gösterdiği görüldü.

Gezi davasında 18 yıl hapis cezası alan TİP Milletvekili Can Atalay'la ilgili Yargıtay kararının Meclis'te okunmasıyla birlikte Atalay'ın vekilliği düşürüldü.

CAN ATALAY'IN MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ

Gerginliğin bir türlü son bulmadığı Genel Kurul'da Can Atalay kararı sonunda okundu. Kararın okunmasıyla birlikte Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü. Muhalefet milletvekilleri karar okunduğu sırada Meclis kürsüsüne yürüdü. Tepki gösteren vekiller ellerindeki Anayasa kitapçığını fırlattı.

MUHALEFET MİLLETVEKİLLERİ SIRALARI YUMRUKLADI

Meclis'te Bekir Bozdağ'ın kararı okumak istediği sırada tansiyon yükseldi. Vekillerin sıraları yumruklaması ve divana yürümesinin ardından Genel Kurul'da kapalı oturuma geçildi. CHP'nin 'kapalı oturum' önergesi oy çokluğuyla kabul edildi. Birleşime ara verildi.

KARARIN OKUNMASINA ENGEL OLMAK İSTEDİLER

CHP'nin kapalı oturumu kararın okunmasına engel olmak ve sürecin her anının Meclis tutanaklarına geçmesini sağlamak amacıyla istediği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

AYM, 25 Ekim'de de Gezi Davası'nda 18 yıl hapis cezasına mahkum edilen milletvekili Can Atalay'ın 'seçilme hakkı' ve 'kişi hürriyeti ve güvenliği'nin ihlal edildiğine karar vermişti. Karar ise 9'a karşı 5 oyla alınmıştı. Bunun üzerine tahliyesi beklenen Can Atalay hakkındaki karar uygulanmadı. Atalay tahliye edilmedi ve dosya yeniden Yargıtay'a gönderildi.

YARGITAY, AYM ÜYELERİNE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Yargıtay bunun üzerine Atalay hakkında hak ihlali kararı veren AYM üyelerine suç duyurusunda bulunmuştu. Yaptıkları açıklamayla Meclis'ten Can Atalay'ın vekilliğini düşürmesini istemişti.

AYM'NİN 2. HAK İHLALİ KARARI DA YARGITAY'DAN DÖNMÜŞTÜ

Atalay'ın avukatlarının ikinci kez AYM'ye bireysel başvuruda bulunması üzerine 13 Aralık'ta toplanan Yüksek Mahkeme, dosyayı Genel Kurul'a sevk etmişti. Anayasa Mahkemesi (AYM), Can Atalay hakkındaki ikinci ihlal başvurusunu görüştü. Atalay'ın kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine karar verildi. Mahkeme, 3 karşı oy ve oyçokluğu ile hak ihlali olduğuna hükmetti. Yargıtay, AYM'!nin 2. hak ihlali kararını da uygulamamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.