Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

VAN'DA DEMOKRASİ NÖBETİ DEVAM EDİYOR

Siyaset 23.07.2016 - 09:24, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 2376+ kez okundu.
 

VAN'DA DEMOKRASİ NÖBETİ DEVAM EDİYOR

Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" devam ediyor.
Beşyol Meydanı'nda ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle toplanan vatandaşlar, " FETÖ'ye idam" sloganları atarak darbe girişimini protesto etti.AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlara yönelik yaptığı konuşmada, sekiz gündür vatandaşların Türkiye'nin her yerinde demokrasi nöbeti tuttuğunu ifade ederek, vatandaşların meclise, Cumhurbaşkanı'na ve hükümete sahip çıkararak hayırlı bir iş yaptığını söyledi.Demokrasinin kahramanlarının millet olduğunu anlatan Atalay, ellerinde tank ve silahlarla millete ateş eden hainlere milletin karşı durduğunu, aksi taktirde darbecilerin çok daha kötü şeyler yapacaklarını söyledi. Atalay, "Bu bir demokrasi eylemi ve direnişidir. Bu başarının kahramanı millettir. Türkiye milleti, demokratik hayatında ilk defa böyle bir direnişi ve karşı koyuşu sergiledi. Bunun değeri çok büyük, tarih bu direnişi hep anacaktır. Bu hainler o gece 246 vatandaşımızı şehit etti. Büyük bir bela ve kabus yaşadık. Allah ülkemizi ve milletimizi korudu. Milletimiz, Türkiye'ye artık ihtilalin olamayacağını gösterdi. Millet ne derse o olur. Milli iradenin sahibi millettir. Bu millet kimseye pabuç bırakmayacak. Bu bir siyasi parti meselesi değildir. Bu bütün siyasi partilerin ve farklı görüşteki insanlarımızın bir eylemdir. Bu direnç bütün milletindir. Onun için birbirimize daha çok sahip çıkalım. Mecliste de çok iyi bir hava oluştu. Bir araya gelemeyen siyasi parti liderleri ve siyasiler, bir araya gelerek bu girişime karşı ortak bir tavır sergiledi. Tüm milletvekilleri birlik ve bütünlük halindedir. Bu kardeşliği genişletelim. Daha fazla birbirimize sarılalım" dedi.Olağanüstü hal (OHAL) kararının geçmiş yıllardaki gibi olmadığına da değinen Atalay, " Şu an bir bela var, bunun iyi araştırılması ve bu faillerin yargılanması lazım. Bu işler çabuk bitirilirse OHAL'i de çabuk kaldırılabiliriz. OHAL'le vatandaşlarımızın günlük yaşantısı, hak ve hukuku asla kısıtlanmayacak. Demokratik hayatımıza bir zarar gelmeyecek. Günlük hayatımız normal bir şekilde devam edecek ve kimse bir zarar görmeyecek. Kimseye OHAL'den dolayı baskı yapılmayacak. Özellikle bu bölgede, OHAL denildiğinde geçmişten kalan olumsuz olaylar akla geliyor. Ama asla, böyle olumsuz bir şey yaşanmayacak. OHAL'de özgürlüklerimiz asla zarar görmeyecek, keyfilikler olmayacak. Sadece bu hainlerin iyi tespiti ve yargılanması için OHAL'e gerek duyuldu. Her şey hukuk içerisinde yapılacak. Halkımızın OHAL'le ilgili hiç bir endişeleri olmasın" şeklinde konuştu.Demokrasi nöbetinde konuşan AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın demediği sürece nöbetlerinin devam edeceğini söyledi.
Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Beşyol Meydanı'nda ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle toplanan vatandaşlar, " FETÖ'ye idam" sloganları atarak darbe girişimini protesto etti.
AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlara yönelik yaptığı konuşmada, sekiz gündür vatandaşların Türkiye'nin her yerinde demokrasi nöbeti tuttuğunu ifade ederek, vatandaşların meclise, Cumhurbaşkanı'na ve hükümete sahip çıkararak hayırlı bir iş yaptığını söyledi.
Demokrasinin kahramanlarının millet olduğunu anlatan Atalay, ellerinde tank ve silahlarla millete ateş eden hainlere milletin karşı durduğunu, aksi taktirde darbecilerin çok daha kötü şeyler yapacaklarını söyledi. Atalay, "Bu bir demokrasi eylemi ve direnişidir. Bu başarının kahramanı millettir. Türkiye milleti, demokratik hayatında ilk defa böyle bir direnişi ve karşı koyuşu sergiledi. Bunun değeri çok büyük, tarih bu direnişi hep anacaktır. Bu hainler o gece 246 vatandaşımızı şehit etti. Büyük bir bela ve kabus yaşadık. Allah ülkemizi ve milletimizi korudu. Milletimiz, Türkiye'ye artık ihtilalin olamayacağını gösterdi. Millet ne derse o olur. Milli iradenin sahibi millettir. Bu millet kimseye pabuç bırakmayacak. Bu bir siyasi parti meselesi değildir. Bu bütün siyasi partilerin ve farklı görüşteki insanlarımızın bir eylemdir. Bu direnç bütün milletindir. Onun için birbirimize daha çok sahip çıkalım. Mecliste de çok iyi bir hava oluştu. Bir araya gelemeyen siyasi parti liderleri ve siyasiler, bir araya gelerek bu girişime karşı ortak bir tavır sergiledi. Tüm milletvekilleri birlik ve bütünlük halindedir. Bu kardeşliği genişletelim. Daha fazla birbirimize sarılalım" dedi.
Olağanüstü hal (OHAL) kararının geçmiş yıllardaki gibi olmadığına da değinen Atalay, " Şu an bir bela var, bunun iyi araştırılması ve bu faillerin yargılanması lazım. Bu işler çabuk bitirilirse OHAL'i de çabuk kaldırılabiliriz. OHAL'le vatandaşlarımızın günlük yaşantısı, hak ve hukuku asla kısıtlanmayacak. Demokratik hayatımıza bir zarar gelmeyecek. Günlük hayatımız normal bir şekilde devam edecek ve kimse bir zarar görmeyecek. Kimseye OHAL'den dolayı baskı yapılmayacak. Özellikle bu bölgede, OHAL denildiğinde geçmişten kalan olumsuz olaylar akla geliyor. Ama asla, böyle olumsuz bir şey yaşanmayacak. OHAL'de özgürlüklerimiz asla zarar görmeyecek, keyfilikler olmayacak. Sadece bu hainlerin iyi tespiti ve yargılanması için OHAL'e gerek duyuldu. Her şey hukuk içerisinde yapılacak. Halkımızın OHAL'le ilgili hiç bir endişeleri olmasın" şeklinde konuştu.
Demokrasi nöbetinde konuşan AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın demediği sürece nöbetlerinin devam edeceğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.