Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

VANLILAR DÜNYA KAHVALTI GÜNÜ’NDE VAN KAHVALTISINDA BULUŞTU

Dünya 07.06.2023 - 08:05, Güncelleme: 07.06.2023 - 08:05 1910+ kez okundu.
 

VANLILAR DÜNYA KAHVALTI GÜNÜ’NDE VAN KAHVALTISINDA BULUŞTU

Van'da Kahvaltı
 Van'da, kahvaltı kültürünü tanıtılmasını sağlamak amacıyla bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Dünya Kahvaltı Günü' etkinliği', tarihi Van Kalesi’nde yoğun bir katılımla kahvaltıya oturdular. “Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası” rekorunun 9 yıl önce 51 bin 793 kişinin katılımıyla kırıldığı Van'da, büyükşehir belediyesi organizasyonunda Van Valiliği, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün destekleriyle "Dünya Kahvaltı Günü" etkinliği düzenledi. Van Kalesi’nde bulunan tarihi Van evleri önünde düzenlenen etkinliğe katılanlar, yaylalarda yetişen bitkilerle yapılan otlu peynir, un, tereyağı ve yumurta karışımıyla hazırlanan "murtuğa", kavut, kavurmalı yumurta, cacık, süt kaymağı ve kara kovan balı gibi ürünlerin bulunduğu sofralarda meşhur Van kahvaltısı yaptı.(Haber:Sadiye YİGİT)
Van'da Kahvaltı

 Van'da, kahvaltı kültürünü tanıtılmasını sağlamak amacıyla bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Dünya Kahvaltı Günü' etkinliği', tarihi Van Kalesi’nde yoğun bir katılımla kahvaltıya oturdular.
“Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası” rekorunun 9 yıl önce 51 bin 793 kişinin katılımıyla kırıldığı Van'da, büyükşehir belediyesi organizasyonunda Van Valiliği, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün destekleriyle "Dünya Kahvaltı Günü" etkinliği düzenledi. Van Kalesi’nde bulunan tarihi Van evleri önünde düzenlenen etkinliğe katılanlar, yaylalarda yetişen bitkilerle yapılan otlu peynir, un, tereyağı ve yumurta karışımıyla hazırlanan "murtuğa", kavut, kavurmalı yumurta, cacık, süt kaymağı ve kara kovan balı gibi ürünlerin bulunduğu sofralarda meşhur Van kahvaltısı yaptı.(Haber:Sadiye YİGİT)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.