Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

ERCİŞ’TE KURBAN BAYRAMINDA HAYVAN PAZARINA YOĞUN İLGİ

12.07.2022 - 16:09, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 2553+ kez okundu.
 

ERCİŞ’TE KURBAN BAYRAMINDA HAYVAN PAZARINA YOĞUN İLGİ

Erciş’te bu yılda hayvan pazarına yoğun bir ilgi var. Hayvan yetiştiricileri uzun süredir ,bu günlerde kazanacaklarını düşünecekten besledikleri hayvanlarını hayvan pazarında satmak için görücüye çıkartılar.  Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesi Erciş Hayvan Pazarı çok canlandı. Kurbanlık satanlar ile kurbanlık alanlar hayvan pazarını sabah erken saatlerde doldurmaya çalışıyor. Satıcılar iki üç gün önceye göre fiyatlar düştüğünü belirtiyorlar, Alıcılar ise fiyatların hala çok yüksek demekten kendilerini alıkoyamıyor. Hayvan pazarında küçük baş hayvanlar, binyediyüz Türk lirasından başlıyor, onbin Türk lirasına kadar var. Büyük baş hayvan ise onbeşbin Türk liradan başlıyor altmışbeşbin Türk liraya kadar satılıyor. Bu yıl büyük baş kurbanlık satışının çok ağır olduğunu söyleyen Eşref Çeliker ‘’Özellikle buraya gelenlerin çoğu alıcı değil meraklı vatandaşlardır. Bugünlerde her sabah erken saatlerde evinden çıkan bir kısım vatandaş çoktan kurbanını almış kalan kimseler ise son güne alımlarını bırakıyorlar. Ama bu yıl yinede kurban satışları beklediğimizin üzerinde olacak diye düşünüyorum. Buraya gelen vatandaş piyasayı gezip kurban almadan evinin yolunu tutuyor.  Erciş Hayvan Pazarı bölgenin en büyük ve önemli bir pazarıdır Erciş coğrafya olarak hayvan yetiştirmeye çok uygun o yüzden hayvan besleme vatandaşa daha kolay oluyor. Van’ın Türkiye hayvan pazarında önemli bir yerde olması hatta en başta olmasında Erciş ilçesinde yetiştirilen hayvanların sayısı bu durumdan önemli bir yer tutuyor.  Bölge dışında malını satmaya götürmeyen yetiştiriciler burada hayvanlarını satarken onların yerine yeni alım hayvanlara da paralarını ayırmaktan geri kalmıyorlar bir kısım hayvan yetiştiricileri ise bir daha besicilik yapmakta fayda olmadığını düşünerek bu işi bırakacağını söylüyor, Hayvanlara aldıkları yem ve meralara harcadıkları paranın giderinden şikayet ediyorlar.Haber: Yadigar BARAN

Erciş’te bu yılda hayvan pazarına yoğun bir ilgi var. Hayvan yetiştiricileri uzun süredir ,bu günlerde kazanacaklarını düşünecekten besledikleri hayvanlarını hayvan pazarında satmak için görücüye çıkartılar.
 Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesi Erciş Hayvan Pazarı çok canlandı. Kurbanlık satanlar ile kurbanlık alanlar hayvan pazarını sabah erken saatlerde doldurmaya çalışıyor. Satıcılar iki üç gün önceye göre fiyatlar düştüğünü belirtiyorlar, Alıcılar ise fiyatların hala çok yüksek demekten kendilerini alıkoyamıyor. Hayvan pazarında küçük baş hayvanlar, binyediyüz Türk lirasından başlıyor, onbin Türk lirasına kadar var. Büyük baş hayvan ise onbeşbin Türk liradan başlıyor altmışbeşbin Türk liraya kadar satılıyor. Bu yıl büyük baş kurbanlık satışının çok ağır olduğunu söyleyen Eşref Çeliker ‘’Özellikle buraya gelenlerin çoğu alıcı değil meraklı vatandaşlardır. Bugünlerde her sabah erken saatlerde evinden çıkan bir kısım vatandaş çoktan kurbanını almış kalan kimseler ise son güne alımlarını bırakıyorlar. Ama bu yıl yinede kurban satışları beklediğimizin üzerinde olacak diye düşünüyorum. Buraya gelen vatandaş piyasayı gezip kurban almadan evinin yolunu tutuyor.
 Erciş Hayvan Pazarı bölgenin en büyük ve önemli bir pazarıdır Erciş coğrafya olarak hayvan yetiştirmeye çok uygun o yüzden hayvan besleme vatandaşa daha kolay oluyor. Van’ın Türkiye hayvan pazarında önemli bir yerde olması hatta en başta olmasında Erciş ilçesinde yetiştirilen hayvanların sayısı bu durumdan önemli bir yer tutuyor.
 Bölge dışında malını satmaya götürmeyen yetiştiriciler burada hayvanlarını satarken onların yerine yeni alım hayvanlara da paralarını ayırmaktan geri kalmıyorlar bir kısım hayvan yetiştiricileri ise bir daha besicilik yapmakta fayda olmadığını düşünerek bu işi bırakacağını söylüyor, Hayvanlara aldıkları yem ve meralara harcadıkları paranın giderinden şikayet ediyorlar.Haber: Yadigar BARAN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.