Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Akdamar Adası yeni görünümüyle göz kamaştırıyor

Kültür 27.12.2023 - 08:44, Güncelleme: 27.12.2023 - 08:44 1168+ kez okundu.
 

Akdamar Adası yeni görünümüyle göz kamaştırıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince yapılan çalışmalarla ışıklandırılan Akdamar Adası, yepyeni bir görünme kavuştu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince yapılan çalışmalarla ışıklandırılan Akdamar Adası, yepyeni bir görünme kavuştu. Van'da tarihi yerlerde yapılan yenileme çalışmaları devam ediyor. Son olarak kentin önemli turizm noktalarından biri olan Akdamar Adası ve Akdamar Kilisesi ışıklandırıldı. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Akdamar Kilisesi, hem mimarisi hem de süslemeleri ile dikkat çekiyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği, içerisinde tarihi kilise bulunan Akdamar Adası’nda yürütülen ışıklandırma çalışmaları da tamamlandı. Geçtiğimiz günlerde yeni görünümüne kavuşan tarihi Van Kalesi’nin ardından güneş enerji sistemli (GES) ile ışıklandırılan Akdamar Adası da yeni görüntüsüyle büyük beğeni topladı. Çevre düzenlemesi yapılarak, deforme olan yolları düzeltilen ada, yeni imajıyla ziyaretçilerini bekliyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince yapılan çalışmalarla ışıklandırılan Akdamar Adası, yepyeni bir görünme kavuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince yapılan çalışmalarla ışıklandırılan Akdamar Adası, yepyeni bir görünme kavuştu.
Van'da tarihi yerlerde yapılan yenileme çalışmaları devam ediyor. Son olarak kentin önemli turizm noktalarından biri olan Akdamar Adası ve Akdamar Kilisesi ışıklandırıldı. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Akdamar Kilisesi, hem mimarisi hem de süslemeleri ile dikkat çekiyor.
Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği, içerisinde tarihi kilise bulunan Akdamar Adası’nda yürütülen ışıklandırma çalışmaları da tamamlandı. Geçtiğimiz günlerde yeni görünümüne kavuşan tarihi Van Kalesi’nin ardından güneş enerji sistemli (GES) ile ışıklandırılan Akdamar Adası da yeni görüntüsüyle büyük beğeni topladı. Çevre düzenlemesi yapılarak, deforme olan yolları düzeltilen ada, yeni imajıyla ziyaretçilerini bekliyor.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.