Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Bendi Mahi Çayı gürül gürül akmaya başladı

Gündem 17.04.2024 - 14:12, Güncelleme: 17.04.2024 - 14:12 727 kez okundu.
 

Bendi Mahi Çayı gürül gürül akmaya başladı

Geçtiğimiz yıl kurumaya yüz tutan Bendi Mahi Çayı, bu yıl yağışların bol olması ve karların erimesiyle beraber eski cazibesine kavuştu.
Van’ın Muradiye ilçesindeki Bendi Mahi Çayı, yağışların bol olması ve karların erimesiyle gürül gürül akmaya başladı. Geçtiğimiz yıl kurumaya yüz tutan Bendi Mahi Çayı, bu yıl yağışların bol olması ve karların erimesiyle beraber eski cazibesine kavuştu. Geçmiş yıllara nazaran bu yıl hem karın hem de yağmurların fazla yağmasıyla Bendi Mahi Çayı, yatağını doldurarak akıyor. Bu yağışların derelerin ve çayların sularını yükselttiği gibi derelerden ve çaylardan gelen sularla da Van Gölü’nün su seviyesini yükselttiği belirtildi. Bendi Mahi Çayı’nı görmeye gelen Cihat Öztunç, Bendi Mahi Çayı’nın geçen sene kurumak üzere olduğunu hatırlatarak, “Bu sene baharla birlikte doldu, hatta taşmak üzeredir. Yaklaşık bir ay gibi kısa bir süre sonra balıkların buradan suyu akışının tersine yüzdüğünü ve ufak ufak taklalar attığını hep birlikte keyifle seyredebileceğiz” dedi.
Geçtiğimiz yıl kurumaya yüz tutan Bendi Mahi Çayı, bu yıl yağışların bol olması ve karların erimesiyle beraber eski cazibesine kavuştu.

Van’ın Muradiye ilçesindeki Bendi Mahi Çayı, yağışların bol olması ve karların erimesiyle gürül gürül akmaya başladı.
Geçtiğimiz yıl kurumaya yüz tutan Bendi Mahi Çayı, bu yıl yağışların bol olması ve karların erimesiyle beraber eski cazibesine kavuştu. Geçmiş yıllara nazaran bu yıl hem karın hem de yağmurların fazla yağmasıyla Bendi Mahi Çayı, yatağını doldurarak akıyor. Bu yağışların derelerin ve çayların sularını yükselttiği gibi derelerden ve çaylardan gelen sularla da Van Gölü’nün su seviyesini yükselttiği belirtildi.
Bendi Mahi Çayı’nı görmeye gelen Cihat Öztunç, Bendi Mahi Çayı’nın geçen sene kurumak üzere olduğunu hatırlatarak, “Bu sene baharla birlikte doldu, hatta taşmak üzeredir. Yaklaşık bir ay gibi kısa bir süre sonra balıkların buradan suyu akışının tersine yüzdüğünü ve ufak ufak taklalar attığını hep birlikte keyifle seyredebileceğiz” dedi.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.