Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

ERCİŞ’TE ÇİFTÇİYE TARIMSAL DESTEKTE REKOR TALEP

Gündem 10.01.2023 - 16:17, Güncelleme: 10.01.2023 - 16:17 839+ kez okundu.
 

ERCİŞ’TE ÇİFTÇİYE TARIMSAL DESTEKTE REKOR TALEP

Erciş’te tarımsal destek başvuruları şimdiden rekor seviyeye ulaşmıştır
Erciş’te tarımsal destek başvuruları şimdiden rekor seviyeye ulaşmıştır. .Devletin çiftçilere yönelik yaptığı tarımsal aletler desteklenmesi bu yılda devam ediyor Geçen seneye oranla bu yıl hemen hemen her şartı tutan çiftçi başvurusunu yapmak için dosyasını hazırlamaktadır. Henüz hazırlamayanlarda verilen süre içerisinde dosyalarını tamamlayıp başvuru yapmak istiyorlar. Çiftçinin aldıkları aletler için devlet yüzde elli destek sağlıyor. Buda çiftçi için çok avantajlı oluyor. Çiftçi sadece bir alet için başvuru yapabilir. ikinci alet başvurusu kabul edilmiyor. Onun için geçen sene bir alet alan çiftçi bu yıl kendisi için öncelikli olan ikinci tarım aleti için başvuru yapıyor.Tarım aletleri satan esnaflar üzerinden yapılan bu iş ve işlemler satıcının yüzünü de güldüren bir kazanç kapısı oluyor.  Erciş’te bu işi yaklaşık yirmibeş senedir yapan Haydar Demir’’ biz  devletin yapacağı tarımsal desteği çok olumlu karşılıyoruz. Çiftinin alım gücünü biliyoruz devlet yüzde elli destek ile çiftçinin yanında olduğunu söylüyor. Çiftçi geriye kalan yüzde elli kısmı için fazla zorlamadan ödeme yapıyor. Bizde ödeme konusunda elimizden geldiğince çiftçiye yardımcı oluyoruz. Önemli olan devletin yaptığı destektir. Keşke şartları tutan çiftçiye iki parçaya alet desteği olsaydı. Bu çiftçilerin daha büyümesini sağlayacaktı. Çiftçi kazanınca onunla birlikte herkes kazanıyor. Bu yıl tarımsal destek için yoğun bir talep var, biz şimdiden epey dosya aldık. Daha da dosya alacağız inşallah dosyası yapılacak her çiftçiye tarımsal destek aletleri çıkarsa dahada seviniriz dedi.Geçen yıl tarımsal destekten faydalanan Fetullah adlı çiftçi isebu destekten çok memnun olduklarını belirti Haber:Ümit SARGUT
Erciş’te tarımsal destek başvuruları şimdiden rekor seviyeye ulaşmıştır

Erciş’te tarımsal destek başvuruları şimdiden rekor seviyeye ulaşmıştır.
.Devletin çiftçilere yönelik yaptığı tarımsal aletler desteklenmesi bu yılda devam ediyor Geçen seneye oranla bu yıl hemen hemen her şartı tutan çiftçi başvurusunu yapmak için dosyasını hazırlamaktadır.
Henüz hazırlamayanlarda verilen süre içerisinde dosyalarını tamamlayıp başvuru yapmak istiyorlar. Çiftçinin aldıkları aletler için devlet yüzde elli destek sağlıyor. Buda çiftçi için çok avantajlı oluyor. Çiftçi sadece bir alet için başvuru yapabilir. ikinci alet başvurusu kabul edilmiyor. Onun için geçen sene bir alet alan çiftçi bu yıl kendisi için öncelikli olan ikinci tarım aleti için başvuru yapıyor.Tarım aletleri satan esnaflar üzerinden yapılan bu iş ve işlemler satıcının yüzünü de güldüren bir kazanç kapısı oluyor.  Erciş’te bu işi yaklaşık yirmibeş senedir yapan Haydar Demir’’ biz  devletin yapacağı tarımsal desteği çok olumlu karşılıyoruz. Çiftinin alım gücünü biliyoruz devlet yüzde elli destek ile çiftçinin yanında olduğunu söylüyor. Çiftçi geriye kalan yüzde elli kısmı için fazla zorlamadan ödeme yapıyor. Bizde ödeme konusunda elimizden geldiğince çiftçiye yardımcı oluyoruz. Önemli olan devletin yaptığı destektir. Keşke şartları tutan çiftçiye iki parçaya alet desteği olsaydı. Bu çiftçilerin daha büyümesini sağlayacaktı. Çiftçi kazanınca onunla birlikte herkes kazanıyor. Bu yıl tarımsal destek için yoğun bir talep var, biz şimdiden epey dosya aldık. Daha da dosya alacağız inşallah dosyası yapılacak her çiftçiye tarımsal destek aletleri çıkarsa dahada seviniriz dedi.Geçen yıl tarımsal destekten faydalanan Fetullah adlı çiftçi isebu destekten çok memnun olduklarını belirti Haber:Ümit SARGUT

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.