Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

ERCİŞ’TE DEM PARTİ ÖN SECİM YAPTI

Siyaset 16.01.2024 - 17:31, Güncelleme: 16.01.2024 - 17:37 1516+ kez okundu.
 

ERCİŞ’TE DEM PARTİ ÖN SECİM YAPTI

DEM Parti Erciş’te ön seçim yaptı
DEM Parti Erciş’te ön seçim yaptı. Erciş’te ilk aday belirleyen parti DEM Parti oldu.Cumartesi ve pazar günü yapılan ön seçim ile adaylarını belirlediler.  Cumartesi yapılan ilk oylamadan hiç bir aday yüzde ellibir salt çoğunluğu sağlayamadı. İkinci tur için pazar günü tekrar oylamaya gidildi. İkinci turda Baran Bilici ve Şakir Asıl erkeklerde; Güler Temel ve Menekşe Kızıldere ise kadınlarda oylamaya katıldı. Oylama sonucunda erkek aday Baran Bilici kadın aday Güler Temel en yüksek oyları alarak DEM Parti’nin ön seçimle seçilen adayları oldu. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Erciş’te Büyükşehir Belediyesi ve Erciş Belediyesi eşbaşkan adaylarını belirlemek için Deniz Düğün Salonu'nda 2.tur ön seçimini gerçekleştirdi. Oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erdi ve oy sayımına başlandı. Yaklaşık 680 delegenin oy kullandığı ön seçimlerde kadınlardan 314 oy alan Güler Temel eşbaşkan adayı olurken,erkeklerde ise Baran Bilici 371 oyla diğer eşbaşkan oldu.  DEM Parti’nin Erciş Belediyesi  aday adayları, kazananın sadece bir kişi değil, tüm katılımcılar olduğuna vurgu yaparak, seçilen adayın etrafında kenetlenip, kazanmak için mücadele edeceklerini belirtti.  Toplam 7 sandıkta gerçekleşen oy sayım işlemi sonrasında, Güler Temel 314, Menekşe Kızıldere ise 306 oy aldı. Erkek adaylarda ise Baran Bilici 371 oy alırken, Şakir Asıl ise 233 oy aldı. En çok oyu alan Güler Temel ile Avukat Baran Bilici seçim komisyonu tarafından Erciş Belediyesi eşbaşkan adayları olarak ilan edildi. Güler Temel, ‘‘bize verilen bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz’’dedi. Her iki turda da en çok oyu alarak Erciş Belediyesi eşbaşkanlığına seçilen Güler Temel, seçmenin kendisini irade olarak görmesinin önemine vurgu yaparak, “Bize verilen bu görevi büyük bir sorumlulukla yerine getireceğiz’’ diyerek oy kullanma işlemine katılan tüm delegelere teşekkür etti. Kızıldere rakibini tebrik etti Eşbaşkan adayı Güler Temel’in ardından en çok oyu alarak ikinci olan Menekşe Kızıldere ise, “Burada kazanan bir kişi değil, hepimiz olduk. Hepimiz halk oylamasını kazanan arkadaşlarımız etrafında kenetleneceğiz ve Erciş Belediyesi’nin yerel yönetimini kazanarak mücadelemizi zaferle taçlandıracağız” dedikten sonra kazanan adayları tebrik ederek başarı diledi. Erkek aday adaylarından en çok oyu alan Baran Bilici, ise şöyle konuştu: “Genel anlamda bu seçimlerin şeffaflığı için yoldaşlarımız önemli bir çaba sarf etti. Demokratik bir seçim anlayışı açığa çıktı. Bundan sonra çalışmalarımıza odaklanarak halkın iradesi için tüm gayretimizle çalışacağız” ifadelerini kullandı. Şakir Asıl’dan demokrasi mesajı  Aday adaylarından Şakir Asıl,  “Geçmişte de çalıştığımız gibi bu günden sonra aynı azimle çalışıp Erciş Belediyesi’ni kazanacağız. Bu hepimizin kazanımıdır. Belediyeyi alana kadar çalışmalara devam edeceğiz” dedi.(Haber: Sadiye YİGİT) 
DEM Parti Erciş’te ön seçim yaptı

DEM Parti Erciş’te ön seçim yaptı.
Erciş’te ilk aday belirleyen parti DEM Parti oldu.Cumartesi ve pazar günü yapılan ön seçim ile adaylarını belirlediler. 
Cumartesi yapılan ilk oylamadan hiç bir aday yüzde ellibir salt çoğunluğu sağlayamadı. İkinci tur için pazar günü tekrar oylamaya gidildi. İkinci turda Baran Bilici ve Şakir Asıl erkeklerde; Güler Temel ve Menekşe Kızıldere ise kadınlarda oylamaya katıldı. Oylama sonucunda erkek aday Baran Bilici kadın aday Güler Temel en yüksek oyları alarak DEM Parti’nin ön seçimle seçilen adayları oldu.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Erciş’te Büyükşehir Belediyesi ve Erciş Belediyesi eşbaşkan adaylarını belirlemek için Deniz Düğün Salonu'nda 2.tur ön seçimini gerçekleştirdi. Oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erdi ve oy sayımına başlandı. Yaklaşık 680 delegenin oy kullandığı ön seçimlerde kadınlardan 314 oy alan Güler Temel eşbaşkan adayı olurken,erkeklerde ise Baran Bilici 371 oyla diğer eşbaşkan oldu. 
DEM Parti’nin Erciş Belediyesi  aday adayları, kazananın sadece bir kişi değil, tüm katılımcılar olduğuna vurgu yaparak, seçilen adayın etrafında kenetlenip, kazanmak için mücadele edeceklerini belirtti. 
Toplam 7 sandıkta gerçekleşen oy sayım işlemi sonrasında, Güler Temel 314, Menekşe Kızıldere ise 306 oy aldı. Erkek adaylarda ise Baran Bilici 371 oy alırken, Şakir Asıl ise 233 oy aldı. En çok oyu alan Güler Temel ile Avukat Baran Bilici seçim komisyonu tarafından Erciş Belediyesi eşbaşkan adayları olarak ilan edildi.
Güler Temel, ‘‘bize verilen bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz’’dedi.
Her iki turda da en çok oyu alarak Erciş Belediyesi eşbaşkanlığına seçilen Güler Temel, seçmenin kendisini irade olarak görmesinin önemine vurgu yaparak, “Bize verilen bu görevi büyük bir sorumlulukla yerine getireceğiz’’ diyerek oy kullanma işlemine katılan tüm delegelere teşekkür etti.
Kızıldere rakibini tebrik etti
Eşbaşkan adayı Güler Temel’in ardından en çok oyu alarak ikinci olan Menekşe Kızıldere ise, “Burada kazanan bir kişi değil, hepimiz olduk. Hepimiz halk oylamasını kazanan arkadaşlarımız etrafında kenetleneceğiz ve Erciş Belediyesi’nin yerel yönetimini kazanarak mücadelemizi zaferle taçlandıracağız” dedikten sonra kazanan adayları tebrik ederek başarı diledi.
Erkek aday adaylarından en çok oyu alan Baran Bilici, ise şöyle konuştu: “Genel anlamda bu seçimlerin şeffaflığı için yoldaşlarımız önemli bir çaba sarf etti. Demokratik bir seçim anlayışı açığa çıktı. Bundan sonra çalışmalarımıza odaklanarak halkın iradesi için tüm gayretimizle çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Şakir Asıl’dan demokrasi mesajı 
Aday adaylarından Şakir Asıl,  “Geçmişte de çalıştığımız gibi bu günden sonra aynı azimle çalışıp Erciş Belediyesi’ni kazanacağız. Bu hepimizin kazanımıdır. Belediyeyi alana kadar çalışmalara devam edeceğiz” dedi.(Haber: Sadiye YİGİT) 

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.