Erciş’te Yarın Dersler İşlenmeyecek: Öğretmenler İş Bırakıyor
Erciş’te Yarın Dersler İşlenmeyecek: Öğretmenler İş Bırakıyor
Erciş’te, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir liseye yönelik gerçekleştirilen saldırıda 16 kişinin yaralanmasının ardından eğitim sendikaları harekete geçti.
Erciş’te, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir liseye yönelik gerçekleştirilen saldırıda 16 kişinin yaralanmasının ardından eğitim sendikaları harekete geçti. Yaşanan olayın eğitim camiasında büyük üzüntüye yol açması üzerine alınan karar doğrultusunda, Erciş’te öğretmenler yarın bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirecek.
Sendikalar tarafından yapılan açıklamada, eğitim kurumlarında güvenliğin sağlanması ve benzer olayların bir daha yaşanmaması adına bu tür eylemlerin önemli bir mesaj taşıdığı vurgulandı. Alınan karar kapsamında, Erciş genelinde birçok okulda derslerin işlenmeyeceği öğrenildi.
Veliler ve öğrenciler ise gelişmeleri yakından takip ederken, yetkililerden eğitim kurumlarında güvenliğin artırılmasına yönelik adımlar atılması bekleniyor. Öğretmenlerin iş bırakma eyleminin, yaşanan olaya dikkat çekmek ve kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacı taşıdığı ifade edildi. (Haber:Sadiye YİGİT)
Van HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.



