Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

İlhan öğretmenden anlamlı davranış

Gündem 09.08.2025 - 15:13, Güncelleme: 09.08.2025 - 15:13 567 kez okundu.
 

İlhan öğretmenden anlamlı davranış

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan İlhan Turfand isimli öğretmen, bahçesine bıraktığı yiyecekle yabani havanları besliyor
 Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan İlhan Turfand isimli öğretmen, bahçesine bıraktığı yiyecekle yabani havanları besliyor. Her sene kış aylarında ilçe merkezine inen tilkiler, bu sene kırsal kesimde yiyecek bulamadıkları için yaz mevsiminde de sıklıkla görülmeye başladı. İlçede yaşayan İlhan Turfand isimli öğretmen, evinin bahçesine bıraktığı yiyeceklerle, çok sayıda canlının yaşamasına vesile oluyor. Her canlının yaşamaya hakkı olduğunu belirten İlhan öğretmen, "Evde arta kalan yemekleri çöpe atacağımıza genelde doğaya bırakıyoruz. Doğadaki yabani hayvanlar da bu yiyecekleri yiyor. Bu da zamanla yabani hayvanları evin çevresine çekti. Hayvanların bize alışması güzel bir duygu. İnsan, eşrefi mahlukattır diyoruz. Bu da diğer canlılardan da sorumlu olduğumuz anlamına geliyor. Kendi dışımızdaki canlılara da güven vermeli ve onların yaşamına da saygı duymalıyız. Bulunduğumuz bölgeye gelen herkese her türlü canlı yaşamına saygı duymalarını söylüyoruz, uyarıyoruz. Yılan, tilki, kurt, keklik gibi canlılar burada çoğalmaya başladı ve bu bizi mutlu ediyor" dedi.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan İlhan Turfand isimli öğretmen, bahçesine bıraktığı yiyecekle yabani havanları besliyor

 Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan İlhan Turfand isimli öğretmen, bahçesine bıraktığı yiyecekle yabani havanları besliyor.
Her sene kış aylarında ilçe merkezine inen tilkiler, bu sene kırsal kesimde yiyecek bulamadıkları için yaz mevsiminde de sıklıkla görülmeye başladı. İlçede yaşayan İlhan Turfand isimli öğretmen, evinin bahçesine bıraktığı yiyeceklerle, çok sayıda canlının yaşamasına vesile oluyor.
Her canlının yaşamaya hakkı olduğunu belirten İlhan öğretmen, "Evde arta kalan yemekleri çöpe atacağımıza genelde doğaya bırakıyoruz. Doğadaki yabani hayvanlar da bu yiyecekleri yiyor. Bu da zamanla yabani hayvanları evin çevresine çekti. Hayvanların bize alışması güzel bir duygu. İnsan, eşrefi mahlukattır diyoruz. Bu da diğer canlılardan da sorumlu olduğumuz anlamına geliyor. Kendi dışımızdaki canlılara da güven vermeli ve onların yaşamına da saygı duymalıyız. Bulunduğumuz bölgeye gelen herkese her türlü canlı yaşamına saygı duymalarını söylüyoruz, uyarıyoruz. Yılan, tilki, kurt, keklik gibi canlılar burada çoğalmaya başladı ve bu bizi mutlu ediyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.