Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Van Gölü sahilinde temizlik seferberliği

Gündem 05.11.2026 - 09:46, Güncelleme: 05.11.2026 - 09:47 56 kez okundu.
 

Van Gölü sahilinde temizlik seferberliği

Bitlis’in Ahlat ilçesinde hayata geçirilen "Mavi Göl Temiz Kıyı" projesi kapsamında ortaokul öğrencileri, Van Gölü sahilinde çöp toplama etkinliği gerçekleştirdi
Bitlis’in Ahlat ilçesinde hayata geçirilen "Mavi Göl Temiz Kıyı" projesi kapsamında ortaokul öğrencileri, Van Gölü sahilinde çöp toplama etkinliği gerçekleştirdi. Ahlat Kaymakamlığı, Ahlat Belediyesi ve Ahlat İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında Van Gölü’nün Ahlat sahil şeridinde temizlik çalışması yapıldı. Ellerine aldıkları çöp poşetleriyle sahile dağılan öğrenciler, kıyı boyunca atıkları toplayarak çevre temizliğine katkıda bulundu. Proje hakkında açıklamalarda bulunan Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez, çevre duyarlılığının küçük yaşlarda kazandırılmasının önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Bugün ‘Mavi Göl Temiz Kıyı’ projesi kapsamında kaymakamlığımız ve millî eğitim müdürlüğümüzle birlikte bir proje başlattık. Gençlerimizi ve çocuklarımızı bilinçlendirmek, temizliğe özendirmek ve çevre hassasiyetlerini geliştirmek amacıyla böyle bir projeye imza attık. Protokolümüzle birlikte projeyi çocuklarımızla beraber gerçekleştiriyoruz. Ahlat’ta kıyılarımızda temizlik çalışmalarımıza devam ediyor, çöplerimizi topluyoruz. Aslında çocuklarımız aracılığıyla tüm Türkiye’ye mesaj vermek istiyoruz. Çevremizi temiz tutalım. Çünkü Peygamber Efendimiz, ‘Sizin en hayırlınız temizliğe en fazla önem vereninizdir’ buyuruyor. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızı temizliğe dikkat etmeye, çevremizi temiz tutmaya ve özellikle Van Gölü’ne sahip çıkmaya davet ediyorum." Çöp toplama etkinliğine katılan öğrenciler de, gerçekleştirdikleri çalışmayla çevre konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, Van Gölü’nün kirletilmemesi ve doğal güzelliklerinin korunması gerektiğini vurguladı. Öğrencilerin çevre duyarlılığına dikkat çektiği etkinlik, katılımcıların toplu hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi. Etkinliğe Ahlat Kaymakamı Özgür Kaya, Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez ve Ahlat İlçe Millî Eğitim Müdürü Rafet Akgün de katılarak öğrencilere eşlik etti.
Bitlis’in Ahlat ilçesinde hayata geçirilen "Mavi Göl Temiz Kıyı" projesi kapsamında ortaokul öğrencileri, Van Gölü sahilinde çöp toplama etkinliği gerçekleştirdi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde hayata geçirilen "Mavi Göl Temiz Kıyı" projesi kapsamında ortaokul öğrencileri, Van Gölü sahilinde çöp toplama etkinliği gerçekleştirdi.
Ahlat Kaymakamlığı, Ahlat Belediyesi ve Ahlat İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında Van Gölü’nün Ahlat sahil şeridinde temizlik çalışması yapıldı. Ellerine aldıkları çöp poşetleriyle sahile dağılan öğrenciler, kıyı boyunca atıkları toplayarak çevre temizliğine katkıda bulundu. Proje hakkında açıklamalarda bulunan Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez, çevre duyarlılığının küçük yaşlarda kazandırılmasının önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
"Bugün ‘Mavi Göl Temiz Kıyı’ projesi kapsamında kaymakamlığımız ve millî eğitim müdürlüğümüzle birlikte bir proje başlattık. Gençlerimizi ve çocuklarımızı bilinçlendirmek, temizliğe özendirmek ve çevre hassasiyetlerini geliştirmek amacıyla böyle bir projeye imza attık. Protokolümüzle birlikte projeyi çocuklarımızla beraber gerçekleştiriyoruz. Ahlat’ta kıyılarımızda temizlik çalışmalarımıza devam ediyor, çöplerimizi topluyoruz. Aslında çocuklarımız aracılığıyla tüm Türkiye’ye mesaj vermek istiyoruz. Çevremizi temiz tutalım. Çünkü Peygamber Efendimiz, ‘Sizin en hayırlınız temizliğe en fazla önem vereninizdir’ buyuruyor. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızı temizliğe dikkat etmeye, çevremizi temiz tutmaya ve özellikle Van Gölü’ne sahip çıkmaya davet ediyorum."
Çöp toplama etkinliğine katılan öğrenciler de, gerçekleştirdikleri çalışmayla çevre konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, Van Gölü’nün kirletilmemesi ve doğal güzelliklerinin korunması gerektiğini vurguladı.
Öğrencilerin çevre duyarlılığına dikkat çektiği etkinlik, katılımcıların toplu hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.
Etkinliğe Ahlat Kaymakamı Özgür Kaya, Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez ve Ahlat İlçe Millî Eğitim Müdürü Rafet Akgün de katılarak öğrencilere eşlik etti.

Bitlis HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.