Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Van'da binlerce kişi Filistin için yürüdü

Gündem 11.10.2026 - 11:59, Güncelleme: 11.10.2026 - 12:00 980 kez okundu.
 

Van'da binlerce kişi Filistin için yürüdü

Van'da binlerce vatandaşın katılımı ile Filistin’e destek yürüyüşü düzenledi.
 Van'da binlerce vatandaşın katılımı ile Filistin’e destek yürüyüşü düzenledi. Van Filistin’e Destek Platformu öncülüğünde kentin en işlek caddelerinden olan Maraş Caddesi'ndeki Kent Parkı önünde toplanan kalabalık, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla sloganlar atarak Cumhuriyet Caddesi Kent Meydanı’na kadar yürüdü. Kent Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından yapılan açıklamalarda, bölgede yaşanan sürece ve saldırılara dikkat çekilerek, Filistin halkına verilen desteğin kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi. Filistin Diplomasi Merkezi Başkanı Dr. Zahir Elbek yaptığı konuşmada, "Tam da bugünlerde 3 yıl önce mücahitlerimiz Mescid-i Aksa’yı kurtarmak, ümmetimizi uyandırmak ve lanetullah Amerika’nın Orta Doğu’daki planlarını bozmak amacıyla Aksa Tufanı Harekâtı’nı başlattılar. Evet, o gün 7 Ekim’de mücahitlerimiz Gazze’den Mescid-i Aksa’ya doğru yola çıktılar ve büyük bir mücadele verdiler. Yolları üzerindeki İsrail askerleriyle çatıştılar. Ancak o gün Mescid-i Aksa’ya ulaşamadılar. Mescid-i Aksa’ya varmak için önlerinde 35 kilometre kalmıştı. Ümmetimizden destek beklediler ancak bu destek gelmedi. Fakat sorun yok, sorun yok. Bu, aynı zamanda büyük bir müjdedir. Çünkü Mescid-i Aksa’ya yaklaştık. Bu çok önemli bir gelişmedir. Aksa Tufanı Harekâtı 3 yıl önce başladı ancak hâlâ bitmedi. O tufan hâlâ devam ediyor, yoluna devam ediyor. Peki, bu tufan ne zaman biter, ne zaman durur? Sadece ve sadece Mescid-i Aksa özgür ve onurlu hâle geldiğinde; biz Müslümanlar olarak Van’dan, Gazze’den ve dünyanın dört bir yanından gelerek özgür ve onurlu Mescid-i Aksa’da namaz kıldığımız zaman bu tufan ancak o zaman bitebilir, ancak o zaman durabilir" dedi.
Van'da binlerce vatandaşın katılımı ile Filistin’e destek yürüyüşü düzenledi.

 Van'da binlerce vatandaşın katılımı ile Filistin’e destek yürüyüşü düzenledi.
Van Filistin’e Destek Platformu öncülüğünde kentin en işlek caddelerinden olan Maraş Caddesi'ndeki Kent Parkı önünde toplanan kalabalık, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla sloganlar atarak Cumhuriyet Caddesi Kent Meydanı’na kadar yürüdü. Kent Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından yapılan açıklamalarda, bölgede yaşanan sürece ve saldırılara dikkat çekilerek, Filistin halkına verilen desteğin kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.
Filistin Diplomasi Merkezi Başkanı Dr. Zahir Elbek yaptığı konuşmada, "Tam da bugünlerde 3 yıl önce mücahitlerimiz Mescid-i Aksa’yı kurtarmak, ümmetimizi uyandırmak ve lanetullah Amerika’nın Orta Doğu’daki planlarını bozmak amacıyla Aksa Tufanı Harekâtı’nı başlattılar. Evet, o gün 7 Ekim’de mücahitlerimiz Gazze’den Mescid-i Aksa’ya doğru yola çıktılar ve büyük bir mücadele verdiler. Yolları üzerindeki İsrail askerleriyle çatıştılar. Ancak o gün Mescid-i Aksa’ya ulaşamadılar. Mescid-i Aksa’ya varmak için önlerinde 35 kilometre kalmıştı. Ümmetimizden destek beklediler ancak bu destek gelmedi. Fakat sorun yok, sorun yok. Bu, aynı zamanda büyük bir müjdedir. Çünkü Mescid-i Aksa’ya yaklaştık. Bu çok önemli bir gelişmedir. Aksa Tufanı Harekâtı 3 yıl önce başladı ancak hâlâ bitmedi. O tufan hâlâ devam ediyor, yoluna devam ediyor. Peki, bu tufan ne zaman biter, ne zaman durur? Sadece ve sadece Mescid-i Aksa özgür ve onurlu hâle geldiğinde; biz Müslümanlar olarak Van’dan, Gazze’den ve dünyanın dört bir yanından gelerek özgür ve onurlu Mescid-i Aksa’da namaz kıldığımız zaman bu tufan ancak o zaman bitebilir, ancak o zaman durabilir" dedi.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.