Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Korucu ismindeki ‘geçici’ ve ‘köy’ ibaresi kaldırılıyor

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.09.2016 - 19:22, Güncelleme: 11.10.2022 - 10:06 1380+ kez okundu.
 

Korucu ismindeki ‘geçici’ ve ‘köy’ ibaresi kaldırılıyor

Van Geçici Köy Korucuları (GKK) ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Kahraman, korucu isimlerindeki 'geçici' ve 'köy' ibarelerinin kaldırılacağını söyledi. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kahraman, korucu şehitlerin arttığı ve terörle mücadelenin hızlandığı bir dönemde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile önceki gün gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldiklerini belirterek, önemli kararların alındığını söyledi. Terörle mücadelede korucuların, bölge yapısını asker ve polise nazaran daha iyi bildiklerini belirten Kahraman, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu beyefendi ile gerçekleştirdiğimiz toplantıda, Korucu daire başkanlığının kurulması, geçici köy kurucularımızdan oluşacak özel timler oluşturulması, ‘geçici’ ve ‘köy’ ibarelerinin kaldırılması, silah ve mühimmatlarıyla asker ve polislerdeki özel harekâtçılar gibi donatılması, korucu maaşlarının en düşük memur maaşına endekslenmesi, yıpranma payı, sosyal güvence, korucu alımı ve çocuklarımızın eğitimi gibi konularda taleplerimiz oldu. Sayın bakanımız da bu konuda olumlu yanıtlar verdi” dedi.Bölgede terörle mücadele de daha aktif bir korucu profilinin olacağını belirten Kahraman, “Şuanda bölgemizde 6 bin 500 korucu, 30 bin civarında da gönüllümüz var. Bundan sonra 50-60 yaşındaki vatandaşımız korucu olmayacak. Yeni kadro istihdamı geldiğinde askeriliğini yapmış sağlık sorunları olmayan vatandaşlarımız korucu olabilecek. Bu sayede genç, dinamik ve terörle mücadelede daha aktif olabilecek bir profil ortaya konulacak” ifadelerini kullandı.Korucuların uzman erbaşlığa geçişleri ile ilgili toplantıda herhangi bir talebin olmadığını dile getiren Kahraman 25 bin civarında korucunun bununla ilgili müracaatlarını yaptıklarını ancak bununla alakalı yasalaşan ve kesinleşen bir durumun olmadığını söyledi. Bakan Soylu’nun korucu alımları ile ilgili olarak, “Üç bine yakın boş kadromuz var. Onlarla ilgili derhal alım yapacağız’ ifadelerini kullandığını kaydeden Kahraman, fakat bunların hangi illere verileceği konusunda net bir bilgisinin olmadığını söyledi. Kendilerinin, en az 13 bin korucu alımının yapılması konusunda ısrar ettiklerini ifade eden Kahraman önümüzdeki süreçte Başbakan Binali Yıldırım ile bir toplantı gerçekleştirmeyi de planladıklarını sözlerine ekledi. 

Van Geçici Köy Korucuları (GKK) ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Kahraman, korucu isimlerindeki 'geçici' ve 'köy' ibarelerinin kaldırılacağını söyledi. 
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kahraman, korucu şehitlerin arttığı ve terörle mücadelenin hızlandığı bir dönemde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile önceki gün gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldiklerini belirterek, önemli kararların alındığını söyledi. Terörle mücadelede korucuların, bölge yapısını asker ve polise nazaran daha iyi bildiklerini belirten Kahraman, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu beyefendi ile gerçekleştirdiğimiz toplantıda, Korucu daire başkanlığının kurulması, geçici köy kurucularımızdan oluşacak özel timler oluşturulması, ‘geçici’ ve ‘köy’ ibarelerinin kaldırılması, silah ve mühimmatlarıyla asker ve polislerdeki özel harekâtçılar gibi donatılması, korucu maaşlarının en düşük memur maaşına endekslenmesi, yıpranma payı, sosyal güvence, korucu alımı ve çocuklarımızın eğitimi gibi konularda taleplerimiz oldu. Sayın bakanımız da bu konuda olumlu yanıtlar verdi” dedi.
Bölgede terörle mücadele de daha aktif bir korucu profilinin olacağını belirten Kahraman, “Şuanda bölgemizde 6 bin 500 korucu, 30 bin civarında da gönüllümüz var. Bundan sonra 50-60 yaşındaki vatandaşımız korucu olmayacak. Yeni kadro istihdamı geldiğinde askeriliğini yapmış sağlık sorunları olmayan vatandaşlarımız korucu olabilecek. Bu sayede genç, dinamik ve terörle mücadelede daha aktif olabilecek bir profil ortaya konulacak” ifadelerini kullandı.
Korucuların uzman erbaşlığa geçişleri ile ilgili toplantıda herhangi bir talebin olmadığını dile getiren Kahraman 25 bin civarında korucunun bununla ilgili müracaatlarını yaptıklarını ancak bununla alakalı yasalaşan ve kesinleşen bir durumun olmadığını söyledi. Bakan Soylu’nun korucu alımları ile ilgili olarak, “Üç bine yakın boş kadromuz var. Onlarla ilgili derhal alım yapacağız’ ifadelerini kullandığını kaydeden Kahraman, fakat bunların hangi illere verileceği konusunda net bir bilgisinin olmadığını söyledi. 
Kendilerinin, en az 13 bin korucu alımının yapılması konusunda ısrar ettiklerini ifade eden Kahraman önümüzdeki süreçte Başbakan Binali Yıldırım ile bir toplantı gerçekleştirmeyi de planladıklarını sözlerine ekledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.