Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

'Kusursuz kulak' Bager duyarsız kalmadı, küresel ısınma için piyanonun başına geçti

Gündem 21.10.2023 - 07:38, Güncelleme: 21.10.2023 - 07:38 1127+ kez okundu.
 

'Kusursuz kulak' Bager duyarsız kalmadı, küresel ısınma için piyanonun başına geçti

'Kusursuz kulak' Bager duyarsız kalmadı
Muş'ta, doğuştan görme engelli ve "absolut" (kusursuz) kulağa sahip 11 yaşındaki Bager Çalışcı, doğal yaşam için piyanonun başına geçti. Muş'ta, doğuştan görme engelli ve absolut (kusursuz) kulağa sahip Bager Çalışcı, küresel ısınma ve mevsim değişikliğine dikkati çekmek için 'Muş piramidi' olarak da bilinen Mercimekkale Höyüğü'ne eşek sırtında taşıdığı piyano ile ‘Düşümüz Mavi Olsun’ bestesini çaldı. Duyduğu sesleri notaya dökebilen piyanist ve besteci Bager, küresel ısınma ve çevre kirliliği için bestelediği ‘Düşümüz Mavi Olsun’ isimli parçasını çalmak için Muş ovasının ortasında bulunan ve dik yamaçlı Mercimekkale höyüğünü seçti. Araç ulaşımı olmadığı için köylülerin yardımıyla eşeğe yüklenen piyano, Doğu Roma döneminden kalma ve haberleşme için kullanılan kaleye yaklaşık 3 saatlik zorlu bir tırmanışın ardından çıkartıldı. 11yaşındaki Bager, küresel ısınmaya dikkat çekmek için zirvede kendi bestelediği ‘Düşümüz Mavi Olsun’ isimli eserin yanı sıra Ludwig van Beethoven, İdil Biret ve Fazıl Say gibi ünlü sanatçıların eserlerini de çaldı. Çalışcı gazetecilere yaptığı açıklamada, "Dünyada son yıllarda gittikçe hızlanan küresel ısınma ve çevre kirliliğine dikkat çekmek için Mercimekkale Höyüğü'nde piyano çalmak istedim. Dünyamız ölümle karşı karşıya ve her geçen günde daha tehlikeli boyutlara ulaşmakta. Bizim kirlettiğimiz bu dünyada doğadaki canlılar da toplu halde ölmekte. Küresel ısınmayı ve dünyamızı kirletmeyi geç olmadan durdurmamız lazım" dedi. Baba Mehmet Çalışcı ise, "‘Düşümüz Mavi Olsun’ isimli beste yapan Bager, küresel ısınmayı ve iklim değişikliklerini insanlara ulaştırıp bir mesaj vermek istediğini söyledi. Bager'in istediği bir konum vardı, biz de istediği konumu, Mercimekkale Höyüğü'nde bulduk. Burası bütün bölgeye hakim güzel bir yer. Biraz yüksekti ve bu yüzden çıkmakta çok zorlandık. Bu nedenle hayvan dostlarımızdan yardım almak zorunda kaldık. Çünkü piyanomuz çok ağırdı, sırtımızda taşıyamayacağımız için eşekle çıkarttık. Yokuş yukarıya çok zorlu şartlarda piyanoyu buraya çıkardık. Buraya çıkarttıktan sonra da gerçekten çektiğimiz bütün zorluklara değdiğini gördük. Açıkçası, Bager de çok mutlu oldu. Bestesini burada çaldı. Küresel ısınma ve iklim değişiklikleriyle ilgili insanlara mesajını buradan verdi" ifadelerini kullandı.
'Kusursuz kulak' Bager duyarsız kalmadı

Muş'ta, doğuştan görme engelli ve "absolut" (kusursuz) kulağa sahip 11 yaşındaki Bager Çalışcı, doğal yaşam için piyanonun başına geçti.
Muş'ta, doğuştan görme engelli ve absolut (kusursuz) kulağa sahip Bager Çalışcı, küresel ısınma ve mevsim değişikliğine dikkati çekmek için 'Muş piramidi' olarak da bilinen Mercimekkale Höyüğü'ne eşek sırtında taşıdığı piyano ile ‘Düşümüz Mavi Olsun’ bestesini çaldı.
Duyduğu sesleri notaya dökebilen piyanist ve besteci Bager, küresel ısınma ve çevre kirliliği için bestelediği ‘Düşümüz Mavi Olsun’ isimli parçasını çalmak için Muş ovasının ortasında bulunan ve dik yamaçlı Mercimekkale höyüğünü seçti.
Araç ulaşımı olmadığı için köylülerin yardımıyla eşeğe yüklenen piyano, Doğu Roma döneminden kalma ve haberleşme için kullanılan kaleye yaklaşık 3 saatlik zorlu bir tırmanışın ardından çıkartıldı.
11yaşındaki Bager, küresel ısınmaya dikkat çekmek için zirvede kendi bestelediği ‘Düşümüz Mavi Olsun’ isimli eserin yanı sıra Ludwig van Beethoven, İdil Biret ve Fazıl Say gibi ünlü sanatçıların eserlerini de çaldı.
Çalışcı gazetecilere yaptığı açıklamada, "Dünyada son yıllarda gittikçe hızlanan küresel ısınma ve çevre kirliliğine dikkat çekmek için Mercimekkale Höyüğü'nde piyano çalmak istedim. Dünyamız ölümle karşı karşıya ve her geçen günde daha tehlikeli boyutlara ulaşmakta. Bizim kirlettiğimiz bu dünyada doğadaki canlılar da toplu halde ölmekte. Küresel ısınmayı ve dünyamızı kirletmeyi geç olmadan durdurmamız lazım" dedi.
Baba Mehmet Çalışcı ise, "‘Düşümüz Mavi Olsun’ isimli beste yapan Bager, küresel ısınmayı ve iklim değişikliklerini insanlara ulaştırıp bir mesaj vermek istediğini söyledi. Bager'in istediği bir konum vardı, biz de istediği konumu, Mercimekkale Höyüğü'nde bulduk. Burası bütün bölgeye hakim güzel bir yer. Biraz yüksekti ve bu yüzden çıkmakta çok zorlandık. Bu nedenle hayvan dostlarımızdan yardım almak zorunda kaldık. Çünkü piyanomuz çok ağırdı, sırtımızda taşıyamayacağımız için eşekle çıkarttık. Yokuş yukarıya çok zorlu şartlarda piyanoyu buraya çıkardık. Buraya çıkarttıktan sonra da gerçekten çektiğimiz bütün zorluklara değdiğini gördük. Açıkçası, Bager de çok mutlu oldu. Bestesini burada çaldı. Küresel ısınma ve iklim değişiklikleriyle ilgili insanlara mesajını buradan verdi" ifadelerini kullandı.

Muş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.