Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Libya'daki kasırgada pek çok yerleşim yeri haritadan silindi

Dünya 12.09.2023 - 17:37, Güncelleme: 12.09.2023 - 17:37 1476+ kez okundu.
 

Libya'daki kasırgada pek çok yerleşim yeri haritadan silindi

Libya'daki kasırgada çok can aldı
Libya'da Daniel Kasırgası'nın etkisiyle yaşanan sel felaketinde ölü sayısı 3 bine ulaştı. Yunanistan'da 15 kişinin ölümüne neden olan ve Türkiye'yi es geçtikten sonra Libya'yı etkisi altına alan Daniel Kasırgası ülkeyi resmen felakete sürükledi. Ölü sayısının 3 bine ulaştı. BÜYÜK YIKIMA NEDEN OLDU Yunanistan, Türkiye ve Bulgaristan'da onlarca kişinin ölümüne yol açan Daniel Kasırgası, rotası üzerindeki Libya'da da büyük yıkıma neden oldu. Ülkede uluslararası tanınırlığı olmayan Bingazi merkezli yönetimin sağlık bakanlığı, can kaybının bugün itibarıyla 3 bini aştığını açıkladı. 10 BİN KİŞİ KAYIP Akdeniz kıyısındaki Derne taşkından en fazla etkilenen kent olurken, yetkililer kayıp sayısının 10 bine ulaştığını söylüyor. Yaklaşık 100 bin kişinin yaşadığı Derne kentinde iki barajın yıkıldığı ve bölgeyi sular altında bıraktığı bildiriliyor. Ülkede sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenlerin cansız bedenleri toplu cenaze işlemleri için sokaklardan toplandı. TRABLUS BÜYÜKELÇİSİ YILMAZ: PEK ÇOK YERLEŞİM YERİ HARİTADAN SİLİNDİ Öte yandan bölgeden canlı yayına bağlanan Trablus Büyükelçisi Kenan Yılmaz yaptığı açıklamada durumun vahametini gözler önüne serdi. Yılmaz, "Kasırgada çok sayıda köprü ve bent yıkıldı. Pek çok yerleşim yerinin haritadan silindiği söyleniyor" dedi. "HAYATINI KAYBEDENLERİN ARASINDA TÜRK VATANDAŞI YOK" Bölgenin çok ağır yağış aldığını ve bölgenin coğrafi olarak böylesi bir yağışı kaldırabilecek durumda olmadığını kaydeden Yılmaz, Libya'da hayatını kaybedenlerin arasında Türk olup olmadığına yönelik soruya da "Can kayıplarının arasında bir Türk vatandaşının olduğuna dair bize herhangi bir bilgi ulaşmadı. Bize intikal etmesi durumunda bu bilgiyi sizlerle paylaşacağız" yanıtını verdi.
Libya'daki kasırgada çok can aldı

Libya'da Daniel Kasırgası'nın etkisiyle yaşanan sel felaketinde ölü sayısı 3 bine ulaştı.

Yunanistan'da 15 kişinin ölümüne neden olan ve Türkiye'yi es geçtikten sonra Libya'yı etkisi altına alan Daniel Kasırgası ülkeyi resmen felakete sürükledi. Ölü sayısının 3 bine ulaştı.

BÜYÜK YIKIMA NEDEN OLDU

Yunanistan, Türkiye ve Bulgaristan'da onlarca kişinin ölümüne yol açan Daniel Kasırgası, rotası üzerindeki Libya'da da büyük yıkıma neden oldu. Ülkede uluslararası tanınırlığı olmayan Bingazi merkezli yönetimin sağlık bakanlığı, can kaybının bugün itibarıyla 3 bini aştığını açıkladı.

10 BİN KİŞİ KAYIP

Akdeniz kıyısındaki Derne taşkından en fazla etkilenen kent olurken, yetkililer kayıp sayısının 10 bine ulaştığını söylüyor. Yaklaşık 100 bin kişinin yaşadığı Derne kentinde iki barajın yıkıldığı ve bölgeyi sular altında bıraktığı bildiriliyor. Ülkede sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenlerin cansız bedenleri toplu cenaze işlemleri için sokaklardan toplandı.

TRABLUS BÜYÜKELÇİSİ YILMAZ: PEK ÇOK YERLEŞİM YERİ HARİTADAN SİLİNDİ

Öte yandan bölgeden canlı yayına bağlanan Trablus Büyükelçisi Kenan Yılmaz yaptığı açıklamada durumun vahametini gözler önüne serdi. Yılmaz, "Kasırgada çok sayıda köprü ve bent yıkıldı. Pek çok yerleşim yerinin haritadan silindiği söyleniyor" dedi.

"HAYATINI KAYBEDENLERİN ARASINDA TÜRK VATANDAŞI YOK"

Bölgenin çok ağır yağış aldığını ve bölgenin coğrafi olarak böylesi bir yağışı kaldırabilecek durumda olmadığını kaydeden Yılmaz, Libya'da hayatını kaybedenlerin arasında Türk olup olmadığına yönelik soruya da "Can kayıplarının arasında bir Türk vatandaşının olduğuna dair bize herhangi bir bilgi ulaşmadı. Bize intikal etmesi durumunda bu bilgiyi sizlerle paylaşacağız" yanıtını verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.