Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Malazgirt’te doktor ve sağlık çalışanları bu sefer okulu iyileştirdi

Dünya 30.11.2023 - 07:43, Güncelleme: 30.11.2023 - 07:43 945+ kez okundu.
 

Malazgirt’te doktor ve sağlık çalışanları bu sefer okulu iyileştirdi

Malazgirt’te doktor ve sağlık çalışanları okul için mesai yaptılar
Muş'un Malazgirt İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli doktor ve sağlık çalışanları, hazırladıkları proje ile bir köy okulunu eğitime uygun hale getirerek öğrencilere kırtasiye yardımı yaptı. Malazgirt Sağlık Müdürü Ayşe Güniz Çetin, ebe Bediye Peker, hemşire Vedat Kızılboğa ve öğretmen eşi Nuray Kızılboğa ile sağlık çalışanı Erkan Kılınç, Bedamözü köyündeki ilkokul binasını kendi imkanları ve maddi yardımlarla onardı. Sağlıkçılar, hafta içi her gün mesai saatlerinde İlçe Sağlık Müdürlüğünde çalıştıktan sonra hafta sonları ise tatil yapmak yerine Bademözü köyüne giderek okulun duvarlarını onardı, sınıfları boyadıktan sonra okulda temizlik yaptı. Malazgirt Sağlık Müdürü Ayşe Güniz Çetin, “Müdürlük olarak köylerimizde yaptığımız sağlık eğitimleri sürecinde köy okullarımızda öğrencilerimiz ile bir araya gelme fırsatı yakaladık. Bu konuda ne yapabilir noktasında Bedamözü Köyü İlkokulunu seçtik ve bu okulun içyapısını yenilemek, ayrıca kitap ve kırtasiye yardımı yapma kararı aldık. Kaymakamımız Göksu Bayram’ın izinleri dâhilinde bu yola çıktık. Okulumuzun iç boyalarını bizler yaptık. Kapı ve fayanslarını ise ustalara yaptırdık. Okulumuzun boylarını yaparken özellikle yöredeki hayvanlardan esinlendik. Ekibimizde bulunan arkadaşlarımız Bediye Peker, Vedat Kızılboğa ve eğitimci eşi Nuray Kızılboğa ile sağlık çalışanı Erkan Kılınç hafta sonralarını burada geçirdiler” dedi. İlçe Sağlık Müdürü Çetin, sosyal medyadan başlattıkları projede Türkiye’nin değişik şehirlerinde ve Avrupa’dan maddi destek sunanlara teşekkür ederek, “Bize destekte bulunulmasaydı biz bu projeyi kesinlikle yapamazdık. Destek olan herkese tekrar tekrar teşekkür ediyoruz. Bu projeyi onlar sayesinde hayata geçirebildik. Son olarak bize gelen yardımlar ile 3 okulumuza daha kırtasiye ve kitap yardım yapma kararı aldık” ifadelerini kullandı. İlçe Sağlık Müdürü Çetin, özellikle kırsal bölgelerde okula devam ve erken yaşta okula bırakma sorunlarının çok yüksek boyutlarda olduğunu da söyleyerek, “Çocuklarımız erken yaşlarda okulu bırakıyor. Okula gitmiyor. Ben buradan ailelere seslenmek istiyorum. Annelerimiz ve babalarımız lütfen çocuklarımız okula kendileri gitmek istemeseler bile siz onları okula yollayın. Onlar okumanın önemi bu yaşta kavrayamayabilirler, siz onlara okumanın önemini anlatın. Çocuklarımızı seviyorsak onlar için yapabileceğimiz en iyi şey onları okula kazandırmak olacaktır” şeklinde konuştu. Okulda okuyan öğrencilerden Fatma Yıldız ise desteklerinden dolayı sağlık ekibine teşekkür ederek, “Okulumuz için fayans yaptılar. Kalemlik, kitap, defter, boyama kitabı yani her şeyi getirdiler. Böyle bir okulda ders yaptığımız için çok heyecanlıyız. Sağlıkçı ağabeylerime ve ablalarıma çok teşekkür ederim” dedi Velilerden Bedrettin Gül de sağlık çalışanlara teşekkür ederek, “Ellerini bize uzattılar. Okulumuzun içini yeniden yaptılar. Allah hepsinden razı olsun. Korona virüs pandemisinde kahraman olan sağlıkçılarımız, bu sefer de çocuklarımızın kahramanı oldular” ifadelerini kullandı.
Malazgirt’te doktor ve sağlık çalışanları okul için mesai yaptılar

Muş'un Malazgirt İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli doktor ve sağlık çalışanları, hazırladıkları proje ile bir köy okulunu eğitime uygun hale getirerek öğrencilere kırtasiye yardımı yaptı.
Malazgirt Sağlık Müdürü Ayşe Güniz Çetin, ebe Bediye Peker, hemşire Vedat Kızılboğa ve öğretmen eşi Nuray Kızılboğa ile sağlık çalışanı Erkan Kılınç, Bedamözü köyündeki ilkokul binasını kendi imkanları ve maddi yardımlarla onardı. Sağlıkçılar, hafta içi her gün mesai saatlerinde İlçe Sağlık Müdürlüğünde çalıştıktan sonra hafta sonları ise tatil yapmak yerine Bademözü köyüne giderek okulun duvarlarını onardı, sınıfları boyadıktan sonra okulda temizlik yaptı.
Malazgirt Sağlık Müdürü Ayşe Güniz Çetin, “Müdürlük olarak köylerimizde yaptığımız sağlık eğitimleri sürecinde köy okullarımızda öğrencilerimiz ile bir araya gelme fırsatı yakaladık. Bu konuda ne yapabilir noktasında Bedamözü Köyü İlkokulunu seçtik ve bu okulun içyapısını yenilemek, ayrıca kitap ve kırtasiye yardımı yapma kararı aldık. Kaymakamımız Göksu Bayram’ın izinleri dâhilinde bu yola çıktık. Okulumuzun iç boyalarını bizler yaptık. Kapı ve fayanslarını ise ustalara yaptırdık. Okulumuzun boylarını yaparken özellikle yöredeki hayvanlardan esinlendik. Ekibimizde bulunan arkadaşlarımız Bediye Peker, Vedat Kızılboğa ve eğitimci eşi Nuray Kızılboğa ile sağlık çalışanı Erkan Kılınç hafta sonralarını burada geçirdiler” dedi.
İlçe Sağlık Müdürü Çetin, sosyal medyadan başlattıkları projede Türkiye’nin değişik şehirlerinde ve Avrupa’dan maddi destek sunanlara teşekkür ederek, “Bize destekte bulunulmasaydı biz bu projeyi kesinlikle yapamazdık. Destek olan herkese tekrar tekrar teşekkür ediyoruz. Bu projeyi onlar sayesinde hayata geçirebildik. Son olarak bize gelen yardımlar ile 3 okulumuza daha kırtasiye ve kitap yardım yapma kararı aldık” ifadelerini kullandı.
İlçe Sağlık Müdürü Çetin, özellikle kırsal bölgelerde okula devam ve erken yaşta okula bırakma sorunlarının çok yüksek boyutlarda olduğunu da söyleyerek, “Çocuklarımız erken yaşlarda okulu bırakıyor. Okula gitmiyor. Ben buradan ailelere seslenmek istiyorum. Annelerimiz ve babalarımız lütfen çocuklarımız okula kendileri gitmek istemeseler bile siz onları okula yollayın. Onlar okumanın önemi bu yaşta kavrayamayabilirler, siz onlara okumanın önemini anlatın. Çocuklarımızı seviyorsak onlar için yapabileceğimiz en iyi şey onları okula kazandırmak olacaktır” şeklinde konuştu.
Okulda okuyan öğrencilerden Fatma Yıldız ise desteklerinden dolayı sağlık ekibine teşekkür ederek, “Okulumuz için fayans yaptılar. Kalemlik, kitap, defter, boyama kitabı yani her şeyi getirdiler. Böyle bir okulda ders yaptığımız için çok heyecanlıyız. Sağlıkçı ağabeylerime ve ablalarıma çok teşekkür ederim” dedi
Velilerden Bedrettin Gül de sağlık çalışanlara teşekkür ederek, “Ellerini bize uzattılar. Okulumuzun içini yeniden yaptılar. Allah hepsinden razı olsun. Korona virüs pandemisinde kahraman olan sağlıkçılarımız, bu sefer de çocuklarımızın kahramanı oldular” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.