Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

OTO LASTİKÇİLERDE KIŞ MESAİSİNDE SONA YAKLAŞILDI

Gündem 29.11.2022 - 17:24, Güncelleme: 29.11.2022 - 17:24 3403+ kez okundu.
 

OTO LASTİKÇİLERDE KIŞ MESAİSİNDE SONA YAKLAŞILDI

Erciş’te hava sıcaklığının akşamları sıfırın altına düşmesiyle birlikte oto lastikçilerde kış mesaisi hızlandı
Erciş’te hava sıcaklığının akşamları sıfırın altına düşmesiyle birlikte oto lastikçilerde kış mesaisi hızlandı. Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulamasının başlamasına son iki gün kaldı. Yüksek yola tutunma, yolu kavrama gücü, daha az kaza yapma riski ve çok daha güvenli bir sürüş sağlama özelliği bulunan kış lastikleri, hem hayati hem de maddi açıdan önem arz ediyor. Uzmanlar, kasım ayı itibariyle havaların soğumaya başladığı ve don olaylarının görüldüğü bölgelerde kış lastiği taktırmak için 1 Aralık tarihinin beklenmemesi uyarısında bulunuyor. “Sürücüler karın yağmasını bekliyor” Nadiroğlu oto lastik ustası Yıldırım Nadiroğu, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte işlerindeki hareketliliğin arttığını belirtti. Oto lastikçilerin lastik değişiminde lastik basınç sensörüne dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Nadiroğlu, “Lastik sökülüp takıldığında havuza atılıp kontrol edilmesi lazım. Ancak birçoğu lastikçi bunu yapmıyor. Diğer taraftan 1 Aralık itibariyle kar tipi lastiklerin taktırılması gerekiyor. Ancak sürücüler karın yağmasını bekliyor. Zamanında değiştirmeleri daha faydalarına olacak’dedi.Haber:Ümit SARGUT
Erciş’te hava sıcaklığının akşamları sıfırın altına düşmesiyle birlikte oto lastikçilerde kış mesaisi hızlandı

Erciş’te hava sıcaklığının akşamları sıfırın altına düşmesiyle birlikte oto lastikçilerde kış mesaisi hızlandı.
Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulamasının başlamasına son iki gün kaldı. Yüksek yola tutunma, yolu kavrama gücü, daha az kaza yapma riski ve çok daha güvenli bir sürüş sağlama özelliği bulunan kış lastikleri, hem hayati hem de maddi açıdan önem arz ediyor. Uzmanlar, kasım ayı itibariyle havaların soğumaya başladığı ve don olaylarının görüldüğü bölgelerde kış lastiği taktırmak için 1 Aralık tarihinin beklenmemesi uyarısında bulunuyor.
“Sürücüler karın yağmasını bekliyor”
Nadiroğlu oto lastik ustası Yıldırım Nadiroğu, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte işlerindeki hareketliliğin arttığını belirtti. Oto lastikçilerin lastik değişiminde lastik basınç sensörüne dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Nadiroğlu, “Lastik sökülüp takıldığında havuza atılıp kontrol edilmesi lazım. Ancak birçoğu lastikçi bunu yapmıyor. Diğer taraftan 1 Aralık itibariyle kar tipi lastiklerin taktırılması gerekiyor. Ancak sürücüler karın yağmasını bekliyor. Zamanında değiştirmeleri daha faydalarına olacak’dedi.Haber:Ümit SARGUT

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.