Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Van’da ‘Çocuk Hakları’ konulu panel yapıldı

Çocuk 16.12.2022 - 16:01, Güncelleme: 16.12.2022 - 16:01 3217+ kez okundu.
 

Van’da ‘Çocuk Hakları’ konulu panel yapıldı

Van’da ‘Çocuk Hakları’ konulu paneli
Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) Van Temsilciliğinin yürüttüğü; Van YYÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı, Van Milli Eğitim Müdürlüğü ve Van İpekyolu Gençlik Merkezi işbirliği ile ‘Çocuk Hakları’ konulu panel düzenlendi. Van Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Vangölü Çocuk Destek Merkezi, Van Yeşilay Bölge Koordinatörlüğü, Van Bilim ve Sanat Merkezi, Van İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı ile mülteci, sığınmacı ve göçmen ebeveynlerin de hazır bulunduğu panel, Prof. Dr. Zihni Merey’in moderatörlüğünde yapıldı. Doç. Dr. İkbal Tuba Şahin Sak’ın "Çocukluğun Tarihi", Doç. Dr. Ramazan Sak’ın "Dünyada ve Türkiye’de Çocuk Haklarının Genel Durumu", Doç. Dr. Servet Kardeş’in "Mülteci Çocuklar ve Hakları", Dr. Necdet Taşkın’ın "Çocukların Oyun Hakkı" sunumlarının ardından SGDD-ASAM uzmanlarından program yürütücüsü olan gençlik çalışanı Dr. Nurten Bulduk "Dezavantajlı Çocuklarda Eğitim Hakkı ve Akran Zorbalığının İyileştirilmesi", Çocuk Koruma Sorumlusu Feride Karabat "Çocuk İşçiliği" konularında bilgilendirme yaptı. Çocuk haklarını farklı açılardan ele alan panelistler, davetlilerden gelen soruları da cevaplandırdı. Mehmet Akif Ersoy Lisesi Müdürü Zeynel Abidin Akkuş, Van-Özalp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Veysel Yurğun, Van Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Cahit Eldemir’in de çocuklarla ilgili deneyimlerini paylaştığı panelin sonunda bu türden çalışmaların devamı kararlaştırıldı. Panele, Van Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki mülteci ve sığınmacı çocukların yoğunlukta olduğu; Van Rekabet İlkokulu, Van Hacı Ali Akın İlkokulu, Husrevpaşa İlköğretim Okulu, Aliyaİzzetbegoviç Ortaokulu, Van Namık Kemal Ortaokulu, Van Zaferler Ortaokulu, Van TEV - İfakat Yavuz Ortaokulu, Van Vali Mithat Bey Ortaokulu, Van İlknur Ilıcalı İlköğretim Okulu, Van Rekabet Ortaokulu, Van Cumhuriyet Ortaokulu, Van Atatürk Anadolu Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Van-Özalp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürleri ve rehber öğretmenleri katıldı.
Van’da ‘Çocuk Hakları’ konulu paneli

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) Van Temsilciliğinin yürüttüğü; Van YYÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı, Van Milli Eğitim Müdürlüğü ve Van İpekyolu Gençlik Merkezi işbirliği ile ‘Çocuk Hakları’ konulu panel düzenlendi.
Van Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Vangölü Çocuk Destek Merkezi, Van Yeşilay Bölge Koordinatörlüğü, Van Bilim ve Sanat Merkezi, Van İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı ile mülteci, sığınmacı ve göçmen ebeveynlerin de hazır bulunduğu panel, Prof. Dr. Zihni Merey’in moderatörlüğünde yapıldı. Doç. Dr. İkbal Tuba Şahin Sak’ın "Çocukluğun Tarihi", Doç. Dr. Ramazan Sak’ın "Dünyada ve Türkiye’de Çocuk Haklarının Genel Durumu", Doç. Dr. Servet Kardeş’in "Mülteci Çocuklar ve Hakları", Dr. Necdet Taşkın’ın "Çocukların Oyun Hakkı" sunumlarının ardından SGDD-ASAM uzmanlarından program yürütücüsü olan gençlik çalışanı Dr. Nurten Bulduk "Dezavantajlı Çocuklarda Eğitim Hakkı ve Akran Zorbalığının İyileştirilmesi", Çocuk Koruma Sorumlusu Feride Karabat "Çocuk İşçiliği" konularında bilgilendirme yaptı.
Çocuk haklarını farklı açılardan ele alan panelistler, davetlilerden gelen soruları da cevaplandırdı. Mehmet Akif Ersoy Lisesi Müdürü Zeynel Abidin Akkuş, Van-Özalp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Veysel Yurğun, Van Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Cahit Eldemir’in de çocuklarla ilgili deneyimlerini paylaştığı panelin sonunda bu türden çalışmaların devamı kararlaştırıldı.
Panele, Van Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki mülteci ve sığınmacı çocukların yoğunlukta olduğu; Van Rekabet İlkokulu, Van Hacı Ali Akın İlkokulu, Husrevpaşa İlköğretim Okulu, Aliyaİzzetbegoviç Ortaokulu, Van Namık Kemal Ortaokulu, Van Zaferler Ortaokulu, Van TEV - İfakat Yavuz Ortaokulu, Van Vali Mithat Bey Ortaokulu, Van İlknur Ilıcalı İlköğretim Okulu, Van Rekabet Ortaokulu, Van Cumhuriyet Ortaokulu, Van Atatürk Anadolu Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Van-Özalp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürleri ve rehber öğretmenleri katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.