Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

BEVLEŞE (ŞEĞTE) SOĞUKLARI SOBALARI YAKTIRDI

Yaşam 24.05.2023 - 11:48, Güncelleme: 24.05.2023 - 11:48 1709+ kez okundu.
 

BEVLEŞE (ŞEĞTE) SOĞUKLARI SOBALARI YAKTIRDI

BEVLEŞE (ŞEĞTE) SOĞUKLARI
       Bevleşe (Şeğte) soğukları Ercişlilerin iyi bildiği bir soğuktur. 20 Mayısta başlar bir hafta on gün sürer. Bu süre içinde hava değişimleri aniden oluşur. Güneşli hava soğuğa, yağışa hatta fırtınalara dönüşebilir.  Tarım ile uğraşanlar bugünleri iyi takip eder. Toprağa atılan tohum ve yeşeren tohumlar bu soğuktan zarar görür. Tekrar ekmek zorunda kalır. Bu haftada özellikle fasulye domates biber fidesi soğuk alabilir, düşüncesi hakim oluyor. Ekiciler genelde Bevleşe (Şeğte) soğukları sonrası bostan ekerler. Bu soğukları bilen tecrübeli çiftçiler bu günleri bekliyor. Bu don günlerini geçirdikten sonra bostan ekmeye başlıyorlar. Şeğte soğukları şaşırtmaya devam ediyor. Mayıs ayının son günleri olmasına rağmen hava  dereceleri mevsim normalinin altında gözüküyor. Gün içinde hava bir güneşli, bir rüzgarlı bir yağışlı oluyor. Erciş’in yüksek mahallelerinde don olayı oluyor. Ramazan Kaya , “Havalar bir türlü ısınamayınca soba yakmamız gerekiyor. Bu hafta içerisinde hava sıcaklığında düşüş yaşanıyor, vatandaşlar ise yazı beklerken soba yakmak zorunda kaldı” ifadelerini kullandı.(Sadiye YİGİT)
BEVLEŞE (ŞEĞTE) SOĞUKLARI

       Bevleşe (Şeğte) soğukları Ercişlilerin iyi bildiği bir soğuktur.
20 Mayısta başlar bir hafta on gün sürer. Bu süre içinde hava değişimleri aniden oluşur. Güneşli hava soğuğa, yağışa hatta fırtınalara dönüşebilir. 
Tarım ile uğraşanlar bugünleri iyi takip eder. Toprağa atılan tohum ve yeşeren tohumlar bu soğuktan zarar görür. Tekrar ekmek zorunda kalır. Bu haftada özellikle fasulye domates biber fidesi soğuk alabilir, düşüncesi hakim oluyor. Ekiciler genelde Bevleşe (Şeğte) soğukları sonrası bostan ekerler. Bu soğukları bilen tecrübeli çiftçiler bu günleri bekliyor. Bu don günlerini geçirdikten sonra bostan ekmeye başlıyorlar.
Şeğte soğukları şaşırtmaya devam ediyor. Mayıs ayının son günleri olmasına rağmen hava  dereceleri mevsim normalinin altında gözüküyor. Gün içinde hava bir güneşli, bir rüzgarlı bir yağışlı oluyor. Erciş’in yüksek mahallelerinde don olayı oluyor.
Ramazan Kaya , “Havalar bir türlü ısınamayınca soba yakmamız gerekiyor. Bu hafta içerisinde hava sıcaklığında düşüş yaşanıyor, vatandaşlar ise yazı beklerken soba yakmak zorunda kaldı” ifadelerini kullandı.(Sadiye YİGİT)

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.