Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

ERCİŞ’TEKİ OTO LASTİKÇİLERDE DEĞİŞİM YOĞUNLUĞU BAŞLADI

Dünya 13.04.2023 - 08:22, Güncelleme: 13.04.2023 - 08:22 1667+ kez okundu.
 

ERCİŞ’TEKİ OTO LASTİKÇİLERDE DEĞİŞİM YOĞUNLUĞU BAŞLADI

ERCİŞ’TEKİ OTO LASTİKÇİLERDE DEĞİŞİM YOĞUNLUĞU BAŞLADI
 Erciş’te zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ermesi ve havaların ısınmasıyla birlikte oto lastikçilerde yoğunluk yaşanmaya başlandı. Soğuk kış aylarında yüksek yola tutunma, yolu kavrama gücü, daha az kaza yapma riski ve çok daha güvenli bir sürüş sağlama özelliği bulunan kış lastikleri, hem hayati hem de maddi açıdan önem arz ediyor. Bu yüzden yasa gereği ülke genelinde yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulanıyor. 1 Nisan tarihi itibariyle sona eren kış lastiği uygulaması nedeniyle  Erciş’teki sürücüler araçlarına yaz lastiği taktırmak için oto lastikçilerin yolunu tuttu. Sürücülerin akın etmesi nedeniyle lastikçilerde yoğun mesai başladı.Lastikçiler önünde kuyrullar oluştu. Sürücülerin yaz lastiklerini taktırmak için oto lastikçilere akın etmesi ise esnafın yüzünü güldürüyor.Lastiklerini değiştiren sürücüler bu durumdan biraz memnundurlar. yaz lastiklerinin tarasuf sağladığını belirtiyorlar. “Sıcak havada yakıt tasarrufu için yazlık lastikler arabalara takılmalıdır” Yaklaşık 15 yıldır oto lastik işletmesinde hizmet veren Dinçer Nadiroğlu, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte kışlık lastiklerin değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Sıcak havada kauçuk özelliği olan kışlık lastiklerin daha fazla yakıt harcadığını ve aracın performansını düşürdüğünü ifade eden Nadiroğlu, “1 Nisan tarihinden sonra havaların ısınmasıyla yazlık lastiklerin taktırılması daha uygundur. Sıcak havada kışlık lastikler aracı yorarken, araç ses çıkarır. Araç yazlık lastikle daha rahat eder ve içeriye ses vermez. Daha iyi performans sağlanması açısından sıcak havalarda yazlık lastik taktırılmalıdır.Birde yazlık veye kışlık lastık takarken sürücüler lütfen bu işi iyi bilen ve iyi yetişmiş elemanların yanında değişimi yapsınlar .Çünkü lastik sürücüler için hayati önemdedir” dedi. Lastik değiştirilirken özelikle basınç sensörüne dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Nadiroğlu, sürücülerin zamanında lastik değişimi yapmaları onlar içindaha avantajlı olduğunuda belirtti.Ayrıca sürücülerin lastik değişimlerini geçen yıllara göre daha düzenli yaptığını da dile getirdi.Erciş’te lastik değiştirme yoğunluğu her yıl yaklaşık bir ay sürmektedir. Dağlık mahallelerde kalan vatandaşlar lastik değişimlerini mayıs  ayına kadar bekletmeyi tercih ediyorlar.Haber: Sadiye YİGİT
ERCİŞ’TEKİ OTO LASTİKÇİLERDE DEĞİŞİM YOĞUNLUĞU BAŞLADI

 Erciş’te zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ermesi ve havaların ısınmasıyla birlikte oto lastikçilerde yoğunluk yaşanmaya başlandı.
Soğuk kış aylarında yüksek yola tutunma, yolu kavrama gücü, daha az kaza yapma riski ve çok daha güvenli bir sürüş sağlama özelliği bulunan kış lastikleri, hem hayati hem de maddi açıdan önem arz ediyor. Bu yüzden yasa gereği ülke genelinde yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulanıyor. 1 Nisan tarihi itibariyle sona eren kış lastiği uygulaması nedeniyle  Erciş’teki sürücüler araçlarına yaz lastiği taktırmak için oto lastikçilerin yolunu tuttu. Sürücülerin akın etmesi nedeniyle lastikçilerde yoğun mesai başladı.Lastikçiler önünde kuyrullar oluştu. Sürücülerin yaz lastiklerini taktırmak için oto lastikçilere akın etmesi ise esnafın yüzünü güldürüyor.Lastiklerini değiştiren sürücüler bu durumdan biraz memnundurlar. yaz lastiklerinin tarasuf sağladığını belirtiyorlar.
“Sıcak havada yakıt tasarrufu için yazlık lastikler arabalara takılmalıdır”
Yaklaşık 15 yıldır oto lastik işletmesinde hizmet veren Dinçer Nadiroğlu, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte kışlık lastiklerin değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Sıcak havada kauçuk özelliği olan kışlık lastiklerin daha fazla yakıt harcadığını ve aracın performansını düşürdüğünü ifade eden Nadiroğlu, “1 Nisan tarihinden sonra havaların ısınmasıyla yazlık lastiklerin taktırılması daha uygundur. Sıcak havada kışlık lastikler aracı yorarken, araç ses çıkarır. Araç yazlık lastikle daha rahat eder ve içeriye ses vermez. Daha iyi performans sağlanması açısından sıcak havalarda yazlık lastik taktırılmalıdır.Birde yazlık veye kışlık lastık takarken sürücüler lütfen bu işi iyi bilen ve iyi yetişmiş elemanların yanında değişimi yapsınlar .Çünkü lastik sürücüler için hayati önemdedir” dedi.
Lastik değiştirilirken özelikle basınç sensörüne dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Nadiroğlu, sürücülerin zamanında lastik değişimi yapmaları onlar içindaha avantajlı olduğunuda belirtti.Ayrıca sürücülerin lastik değişimlerini geçen yıllara göre daha düzenli yaptığını da dile getirdi.Erciş’te lastik değiştirme yoğunluğu her yıl yaklaşık bir ay sürmektedir. Dağlık mahallelerde kalan vatandaşlar lastik değişimlerini mayıs  ayına kadar bekletmeyi tercih ediyorlar.Haber: Sadiye YİGİT

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.