Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Libya'da sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 11 bin 300'e yükseldi

Dünya 15.09.2023 - 07:54, Güncelleme: 15.09.2023 - 08:01 1547+ kez okundu.
 

Libya'da sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 11 bin 300'e yükseldi

"SELDE ÖLÜ SAYISI 20 BİNİ BULABİLİR"
Libya'yı vuran Daniel Kasırgası nedeniyle sel meydana gelen ülkede bilanço ağırlaşıyor. Libya Kızılayı, yaptığı son güncel açıklamada, sel nedeniyle ölü sayısının 11 bin 300'e yükseldiğini bildirdi. Öte yandan selin büyük yıkıma yol açtığı Derne kentinin belediye başkanı, selde hayatını kaybedenlerin sayısının 18-20 bini bulabileceğini açıklamıştı. Libya'nın doğusunda etkili olan Daniel Kasırgası'nın Derne, Bingazi, Sousse, Al-Marj ve Bayda'da yol açtığı sel felaketinde can kaybı her geçen gün artmaya devam ediyor. Libya Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, sel felaketinden en çok etkilenen Derne kentinde can kaybının 11 bin 300'e yükseldiği bildirilerek, 10 bin 100 kişinin ise kayıp olduğu ifade edildi. Açıklamada, kentte arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği ve can kaybının artabileceği aktarıldı. "SELDE ÖLÜ SAYISI 20 BİNİ BULABİLİR" Derne Belediye Başkanı Abdulmenam al-Ghaithi yaptığı açıklamada, selde hayatını kaybedenlerin sayısının 18-20 bini bulabileceğini belirtmiş, "Cansız bedenleri çıkarma konusunda uzman ekiplere ihtiyacımız var. Enkaz altında ve suda çok sayıda cansız bedenin bulunması nedeniyle şehre salgın hastalık bulaşmasından korkuyorum." ifadelerini kullanmıştı. Öte yandan Derne'deki sel felaketi iki barajın çökmesinden kaynaklanmış, 30 milyon metreküpten fazla su şehre dağılmıştı.
"SELDE ÖLÜ SAYISI 20 BİNİ BULABİLİR"

Libya'yı vuran Daniel Kasırgası nedeniyle sel meydana gelen ülkede bilanço ağırlaşıyor. Libya Kızılayı, yaptığı son güncel açıklamada, sel nedeniyle ölü sayısının 11 bin 300'e yükseldiğini bildirdi. Öte yandan selin büyük yıkıma yol açtığı Derne kentinin belediye başkanı, selde hayatını kaybedenlerin sayısının 18-20 bini bulabileceğini açıklamıştı.

Libya'nın doğusunda etkili olan Daniel Kasırgası'nın Derne, Bingazi, Sousse, Al-Marj ve Bayda'da yol açtığı sel felaketinde can kaybı her geçen gün artmaya devam ediyor. Libya Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, sel felaketinden en çok etkilenen Derne kentinde can kaybının 11 bin 300'e yükseldiği bildirilerek, 10 bin 100 kişinin ise kayıp olduğu ifade edildi. Açıklamada, kentte arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği ve can kaybının artabileceği aktarıldı.

"SELDE ÖLÜ SAYISI 20 BİNİ BULABİLİR"

Derne Belediye Başkanı Abdulmenam al-Ghaithi yaptığı açıklamada, selde hayatını kaybedenlerin sayısının 18-20 bini bulabileceğini belirtmiş, "Cansız bedenleri çıkarma konusunda uzman ekiplere ihtiyacımız var. Enkaz altında ve suda çok sayıda cansız bedenin bulunması nedeniyle şehre salgın hastalık bulaşmasından korkuyorum." ifadelerini kullanmıştı. Öte yandan Derne'deki sel felaketi iki barajın çökmesinden kaynaklanmış, 30 milyon metreküpten fazla su şehre dağılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.