Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

YÜZYILARDIR MAYIS AYINDA GÖRÜLEN KAYALIK YILANLARI

Yaşam 11.05.2023 - 11:49, Güncelleme: 11.05.2023 - 11:49 2185+ kez okundu.
 

YÜZYILARDIR MAYIS AYINDA GÖRÜLEN KAYALIK YILANLARI

KAYALIK YILANLARIN SEYRİNE DOYULMUYOR
Bu yılanlar her yıl bu günlerde Patnos’un Erciş’e yakın köyü Gönlüaçık Köyünde görülmektedir Her yıl Mayıs ayının ilk günlerinde görülen bu yılanlar onbeş yirmi gün boyunca sürekli güneşli günlerde görülmektedir. Yöre halkı bu yılanlara şehit yılanlar diyerek seyrine gidiyorlar.Doya doya seyrediyor. Yöre insanı bu yılanların açıkmasını her yıl dört gözle bekliyor.  Bazıları bu yılanlara dokunarak şifalı yılanlar olduğuna inanıyorlar. Sadece yöre insanları bu seyre gelmiyor bu görsel doğa olayına meraklı olan çok insan burayı ziyaret ediyor. Burada fotoğraf çekiyor. Görüntüleri kayda alıyor. Yılanların hepsi tek tip siyah orta büyüklükte ve zararsızdırlar Zararsız olduklarını orada güneşlenen yılanlara dokunarak şifa arayan kadın ve erkekler söylüyor. Bu yılanlar yüzyıllar boyunca buralarda yaşayan insanlar tarafından yaşamlarına devam ettikleri anlatılıyor.  Bu konuda konuşan köy sakinlerinden Ramazan Yaşar ‘’Bu yılanları dedemiz görmüş onun dedeleri görmüş ve biz her yıl görüyoruz. Bizden sonraki kuşaklarda inşallah görürler. Bunlar zararsız hayvanlar biz bu yılanları kendi köyümüze ait değerli bir Allah vergisi olarak görüyoruz . Öldürmüyoruz zarar vermiyoruz onlarda bize zarar vermiyor. Yaşadıkları yerler evimize çok yakın olmasına rağmen bir gün bunları yerleşim yerlerimizde görmedik. Her yıl mayıs ayında yirmi gün görünüyorlar  daha sonra göremiyoruz. Taki seneye aynı sezona kadar biz bu yılanlarımızı sabırla bekliyoruz.Yılanlar iki üç yıl önce bir sezon görünmediler biz çok üzüldük.Ondan sonraki yıllarda tekrar çıktılar.Bu doğanın bize sunduğu güzel bir olaydır.Köyümüzde olması bizi dahada sevindiriyor.Yıllar önce köyden göç etmiş olan akrabalarımız bu sezonda bu yılanların güneşlenmesini görmek için geliyorlar bizde onlarla hasret gideriyoruz.Kendi aramızda akraba buluşturan yılanlar olarak şakalaşıyoruz’’ dedi.(Sadiye YİGİT)
KAYALIK YILANLARIN SEYRİNE DOYULMUYOR

Bu yılanlar her yıl bu günlerde Patnos’un Erciş’e yakın köyü Gönlüaçık Köyünde görülmektedir
Her yıl Mayıs ayının ilk günlerinde görülen bu yılanlar onbeş yirmi gün boyunca sürekli güneşli günlerde görülmektedir.
Yöre halkı bu yılanlara şehit yılanlar diyerek seyrine gidiyorlar.Doya doya seyrediyor. Yöre insanı bu yılanların açıkmasını her yıl dört gözle bekliyor.
 Bazıları bu yılanlara dokunarak şifalı yılanlar olduğuna inanıyorlar. Sadece yöre insanları bu seyre gelmiyor bu görsel doğa olayına meraklı olan çok insan burayı ziyaret ediyor. Burada fotoğraf çekiyor. Görüntüleri kayda alıyor. Yılanların hepsi tek tip siyah orta büyüklükte ve zararsızdırlar Zararsız olduklarını orada güneşlenen yılanlara dokunarak şifa arayan kadın ve erkekler söylüyor.
Bu yılanlar yüzyıllar boyunca buralarda yaşayan insanlar tarafından yaşamlarına devam ettikleri anlatılıyor.
 Bu konuda konuşan köy sakinlerinden Ramazan Yaşar ‘’Bu yılanları dedemiz görmüş onun dedeleri görmüş ve biz her yıl görüyoruz. Bizden sonraki kuşaklarda inşallah görürler. Bunlar zararsız hayvanlar biz bu yılanları kendi köyümüze ait değerli bir Allah vergisi olarak görüyoruz . Öldürmüyoruz zarar vermiyoruz onlarda bize zarar vermiyor. Yaşadıkları yerler evimize çok yakın olmasına rağmen bir gün bunları yerleşim yerlerimizde görmedik. Her yıl mayıs ayında yirmi gün görünüyorlar  daha sonra göremiyoruz. Taki seneye aynı sezona kadar biz bu yılanlarımızı sabırla bekliyoruz.Yılanlar iki üç yıl önce bir sezon görünmediler biz çok üzüldük.Ondan sonraki yıllarda tekrar çıktılar.Bu doğanın bize sunduğu güzel bir olaydır.Köyümüzde olması bizi dahada sevindiriyor.Yıllar önce köyden göç etmiş olan akrabalarımız bu sezonda bu yılanların güneşlenmesini görmek için geliyorlar bizde onlarla hasret gideriyoruz.Kendi aramızda akraba buluşturan yılanlar olarak şakalaşıyoruz’’ dedi.(Sadiye YİGİT)

Ağrı HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ercisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.